Een slimme bed kastombouw met Ikea Metod kasten, door Anika

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Anika

Anika

NL

Gemiddeld

2 minuten

Anika laat in dit DIY project hoe ze met hulp van de Ikea Metod kasten een mooie en slimme bedombouw heeft gemaakt. Door pellos floor platen op maat te bestellen kon ze direct met haar project aan de slag. Lees meer over haar ervaring hieronder. 

Omschrijving van Anika

We hebben geen ruimte voor een normale kledingkast in de slaapkamer, daarom leek ons een kast die om het bed gebouwd is een slimme oplossing.

Hoe ik dit project gemaakt heb

1) Bij Ikea keukenkasten gekocht (serie METOD), in de keukenplanner de passende maten uitgeplozen 
2) de kasten aan de muur gemonteerd en toen de kast rondom gemeten
3) vuren planken op maat besteld die precies om de ombouw passen + extra planken voor een blinde boekenplank
4) met lijmtangen de planken op de juist plek vastgehouden en van binnenuit de kast voorboren en vastzetten met schroeven (let op: niet door de planken heen schroeven).
5) boekenplank: aan een lange balk (breedte van het gat voor het bed) haaks balkjes (gewenste diepte van de boekenplank) maken als binnenframe voor de blinde muurplank. De dunne onderplank van vuren gelijmd op het frame. Ook het plankje voor aan de voorkant verlijmd. Als dat droog is het frame met de lange balk bevestigen (op veel punten ivm stevigheid) aan de muur plus aan de zijkant van de kast. Dan dunne vuren plank op de bovenkant van het frame lijmen.
6) ik heb met behulp van campingstekkerdoosjes ook nog stopcontacten gemaakt in de kast. Deze zijn minder diep dan normale stekkerdozen en vallen daarom precies in de dubbele plank (kastwand+vurenplank). Snoeren heb ik achter de kast weggewerkt.

Afmetingen van mijn DIY project

270,0 cm breed x 230,0 cm hoog x 40,0 cm diep

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Anika en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 326,33


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken