Zelf kledingkasten maken met MDF onder schuine wanden, door Sandra

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Sandra

Sandra

NL

Makkelijk

2 minuten

In dit DIY project laat Sandra zien hoe zelf mooie kledingkasten heeft gemaakt. Door online hout op maat (mdf gegrond) te bestellen kon ze direct met haar project aan de slag. Lees meer over haar ervaring hieronder.

Omschrijving van Sandra

Aangezien we aan 2 zijden schuine wanden hebben we er voor gekozen open kasten te maken.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Alles begint bij meten en tekenen. Brainstormen, wat hebben we nu aan ruimte, wat hebben we nodig in het nieuwe huis. We hebben uiteindelijk gekozen om de maten aan te houden van de PAX ikea kasten, alleen dan te schilderen in een door ons gekozen kleur. 2x hoge kasten opgedeeld in 2 hang gedeeltes 1x middelhoge kast, 1 hang gedeelte (jurkjes :) ) 1x lagere kast met legplanken Over de korte zijde van de ruimte hebben we gekozen voor 3 gedeeltes met leg ( deze zijn in de hoeken lastiger te benaderen). Hierbij heb ik uiteindelijk bij 1 kast de diepte iets moeten aanpassen (eigen reken fout), ze hebben alles keurig netjes gezaagd. Over de overige lengte hebben we lade kasten van de IKEA geplaatst. Al het bestelde (op maat gezaagde) houtmateriaal is MDF 18mm gegrond. IDEAAL! eigenlijk was het met 1x aflakken afdoende, maar voor de zekerheid toch nog een 2e keer afgelakt. Op naar de volgende klus! :)

Afmetingen van mijn DIY project

Hoge muur
2x - 58,0 x 50,0 x 242,0 (dxbxh)
1x - 58,0 x 50,0 x 180,0 
1x - 58,0 x 53,0 x 117,0 
Korte zijde (lage kasten)
3x - 42,0 x 95,0 x 71,0 (dxbxh)

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Sandra en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 580,32


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken