Plafondhoge deuren en zijpaneel voor Ikea Pax kledingkast, door Romano

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Romano

Romano

NL

Gemiddeld

2 minuten

Romano heeft zijn Ikea PAX kledingkast voorzien van fraaie op maat gezaagde grenen deuren. Deze heeft hij online besteld zodat hij direct met zijn klus kon starten. Lees meer over zijn aanpak en ervaring op het blog.

Omschrijving van Romano

We gebruiken een Ikea Pax kledingkast als roomdivider in de slaapkamer. Dat is de reden dat we graag plafondhoge deuren wilden hebben. Ikea levert dat niet en op maat kant en klaar kopen is kostbaar. Door panelen op maat online te bestellen weet ik zeker dat alle deuren (6) dezelfde maat hebben.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De breedte van Ikea Pax deuren opmeten. De hoogte van vloer tot plafond op verschillende plekken meten. De afstand is namelijk nooit overal hetzelfde. Voor het zijpaneel de kortste hoogte minus 0,5 cm aangehouden. Voor de deuren de kortste hoogte minus 2 cm aangehouden. Deze afmetingen ingegeven bij de bestelling. Ik heb de scharnieren van Ikea gebruikt. Daarvoor moet je nog wel blinde gaten boren in de kastdeur. Dan is het verstandig om de reststukken mee te bestellen. Ik heb een smalle plank van de reststukken gebruikt om een mal te maken voor de boorgaten. Dan weet je zeker dat bij alle deuren de scharnieren op dezelfde plek zitten. Als handgreep heb ik een vuren lat gebruikt van 18 x 28 mm. Die komen in een lengte van 270 cm (van de bouwmarkt). Dus die zijn allemaal 130 cm lang geworden. Vervolgens met houtlijm en 5 dunne schroeven van binnenuit vastgezet op hartmaat 4 cm. Wel even voorboren anders splijt je lat. Het fijne van deze online zagerij is dat het nu meer een bouwpakket is. De panelen werden om 8:30 bezorgd en om 16:30 was de klus gereed. Dan nog even gereedschap opruimen en stofzuigen. Morgen starten met grondverven en daarna lakken.

Afmetingen van mijn DIY project

Zijpaneel: 259,5 x 93,6 cm
Deuren: 258,0 x 49,5 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Romano en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 739,18


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken