Houten badkamermeubel op maat

Een badkamermeubel op maat is een mooie toevoeging aan iedere badkamer. Hoe leuk is het om een eigen ontwerp te maken dat aan al je wensen voldoet én dat je ook nog eens zelf in elkaar klust! De badkamer is alleen natuurlijk wel een vochtige ruimte, dus het is belangrijk dat het gekozen materiaal hier goed tegen kan. Wij adviseren je graag over geschikt materiaal!

De badkamer is een ruimte waar wisselingen in temperatuur en in luchtvochtigheid plaatsvinden. Hout is een materiaal dat werkt onder deze omstandigheden. Kies daarom voor hout of plaatmateriaal met een watervaste verlijming, zodat het materiaal de kans niet krijgt om bijvoorbeeld krom te trekken, te krimpen of juist uit te zetten. Welke materialen zijn geschikt?

Bekijk hier alle MDF in onze webshop!

MDF vochtwerend V313

MDF Vochtwerend V313 is de beste keuze voor projecten binnenshuis, in ietwat vochtige ruimtes zoals de badkamer en bijvoorbeeld de keuken. MDF valt in de categorie vezelplaten. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst, en bij MDF vochtwerend is hierbij een speciale, watervaste, lijmsoort gebruikt. Om de vochtwerende eigenschappen te versterken is het materiaal onder een hogere druk geperst in vergelijking met MDF blank. Om MDF vochtwerend te herkennen heeft het een groene binnenlaag gekregen in het productieproces.

MDF Zwart V313

Je kiest voor MDF Zwart V313 wanneer je je project af wilt werken in een donkere kleur. Het afwerken in de juiste kleur kost weinig tijd, omdat de plaat vochtwerend is geproduceerd en van zichzelf al een kleur heeft. MDF zwart V313 is uitstekend geschikt voor gebruik in licht vochtige omgevingen, zoals bijvoorbeeld voor een badkamerkastje.

MDF valt in de categorie vezelplaten. Het heeft een glad en gebruiksklaar oppervlak en een hoge slijtvastheid. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Bij MDF zwart V313 is hierbij een speciale, watervaste, lijmsoort gebruikt én is het onder hogere druk samengeperst in vergelijking met MDF blank, net als bij MDF vochtwerend V313. Daardoor is het een sterk plaatmateriaal. De houtvezels zijn gemengd met een zwart pigment, waardoor de plaat tot in de kern zwart gekleurd is. Dit betekent echter niet dat de plaat gitzwart is, de houtvezels zorgen voor een gemêleerd uiterlijk. Om het materiaal egaal dekkend zwart te krijgen is schilderen nog wel nodig.

Multiplex Berken

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex Berken is de populairste vorm van multiplex interieur, omdat het kwalitatief de beste keuze is. Het is standaard watervast verlijmd en heeft een duidelijkere houtnerf in vergelijking met populieren multiplex. Bovendien is berken een houtsoort dat veel harder is dan populier. Het kan dus tegen een stootje! Dit maakt ook dat het materiaal duurzamer is.

Underlayment

Underlayment Fins Vuren is een multiplex dat bestaat uit 7 lagen en wordt gemaakt van Fins vurenhout. Het heeft sterke vochtwerende eigenschappen en is daarom geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes. Net als andere soorten multiplex bestaat Underlayment Fins Vuren uit verschillende lagen houtfineer. Deze lagen worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor de plaat zeer sterk is en nauwelijks werkt. Dit zijn dan ook direct de voordelen van zulke soorten multiplex in vergelijking met massief hout. De kopse kanten zijn door de laagjes fraai om te zien en worden vaak in het zicht gehouden.

 

Ontwerp badkamermeubel

Maak je jouw badkamermeubel zelf? Dan kun je het meubel volledig aanpassen aan jouw persoonlijke wensen. Denk aan afmetingen, combinaties in materiaal, indeling, randafwerkingen etc. Het is geheel aan jou om te bepalen! Leuk toch?!
Pak een leeg vel papier, een potlood én een rolmaat. Begin met de rolmaat en meet de ruimte op in de badkamer waar het meubel moet komen te staan. Met de afmetingen bij de hand kun je beginnen met schetsen. Bekijk bijvoorbeeld het badkamermeubel dat onze klant Simon maakte of laat je inspireren op Pinterest of Google. Maak op basis van alle inspiratie je eigen definitieve ontwerp.

Zaaglijst samenstellen

Ga vervolgens aan de slag met het maken van een gedetailleerde zaaglijst. Hoe je dit doet? Bepaal de gewenste houtsoort en kies dan de juiste dikte in onze webshop. Doorloop het besteltraject, want het helpt je om ook na te denken over bijvoorbeeld de mogelijke randafwerkingen die je door ons wilt laten uitvoeren. Denk aan verstek, een afgeronde of afgeschuinde rand en meer. Bekijk alle afwerkingen hier.

Heb je alle onderdelen voor het maken van jouw badkamermeubel ingevoerd en een persoonlijk kenmerk (handig tijdens het monteren!) meegegeven? Dan kun je eventueel nog accessoires toevoegen, zoals schroeven, houtlijm etc. Bekijk ons assortiment aan accessoires hier.

Bestel de onderdelen voor jouw badkamermeubel online!