Wandpanelen voor thuisbioscoop van multiplex, door Ivo

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Ivo

Ivo

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Ivo

Ik ben bezig om een bioscoop in de kelder te bouwen. Om de wanden een echte bioscoop look te geven heb ik panelen gemaakt en met textiel bekleed.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb eerst berekend hoeveel panelen ik nodig had en wat de afmetingen zouden moeten zijn. Ze zijn allemaal even hoog, maar doordat een huis nooit precies recht is, heb ik de breedtes uitgemeten. Vervolgens heb ik uitgetekend hoe groot elk balkje voor het paneel moest zijn en deze op maat laten maken bij opmaatzagen.nl. Elk plankje is 5,0 cm dik en gemaakt van 22 mm dik multiplex. De uiteindelijke panelen zijn ongeveer 57,5 cm hoog en 104 cm breed. Ik heb de bakjes af laten ronden als afwerking zodat het textiel dat eromheen gespannen wordt, niet scheurt op de scherpe rand van het hout en je een mooie scheiding tussen de panelen krijgt. Op de helft van elk paneel zit nog een dwarsbalkje om doorbuigen door het gespannen textiel te voorkomen. Ik heb de balkjes zelf nog verstek gezaagd met een cirkelzaag waardoor ik perfect 90 graden hoeken krijg. Een deel van de panelen is gevuld met glaswol om weerkaatsing van het geluid op het beton achter het paneel te voorkomen. Uiteindelijk heb ik de panelen met aluminium profielen omkaderd zodat ze goed blijven zitten. Ze zijn los geplaatst en blijven op hun plek door de aluminium lijsten. Daardoor kan ik ze weer eruit nemen om bijv. de dempende materialen te vergroten of verkleinen als de akoestiek daarom vraagt.

Afmetingen van mijn DIY project

2m30 hoog en ca 3M breed per zijwand.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Ivo en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 1.526,86


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken