Afwerking van halkast, door Ebbe

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Ebbe

Ebbe

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Met 25 Trones schoenenbakken van de IKEA, twee lange laderails en een lading hout van opmaatzagen.nl een ondiepe kast gemaakt in de gang. De bakken zijn ideaal voor zaken zoals oud papier, schoonmaakmiddelen, kantoorartikelen etc., en omdat ze ondiep zijn (16 cm) nemen ze niet te veel ruimte af van het looppad. In de hoek zit een verborgen deur voor lange smalle dingen (zoals bv lijmklemmen).

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Het ophangen van de bakken was redelijk makkelijk. De IKEA Trones bakken zijn aan de zijkant niet mooi, dus dit heb ik afgewerkt met planken van opmaatzagen.nl, die ik mooi heb laten afgeronden. Dat was allemaal zo simpel dat er geen werktekeningen nodig waren. Het schilderen was, qua tijdsbeslag, nog de grootste component. De uitdaging zat 'm verder in de (verborgen) deur in de hoek. Na een aantal scharnieren te hebben geprobeerd, die alleen niet pasten omdat de afmeting van de opening nou eenmaal te smal is om keukenkastdeurscharnieren te gebruiken, uiteindelijk toch maar op een lade-rails uitgekomen. De deur schuift dus nu in z'n geheel naar buiten onder 45º van de muur/kast. Er zit een dubbele bodem in de hoek, zodat de spullen die er in staan niet op het onderste scharnier hoeven te rusten.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

190,0 cm x 110,0 cm x 16,0 cm +

190,0 cm x 160,0 cm x 16,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Ebbe en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 177,07


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken