Creëer een Chique Wandornament met Gips, Acryl en Bladgoud, door Jen

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Jen

Jen

NL

Makkelijk

2 minuten

Inspiratie voor een wandornament in de woonkamer

Wil jij een uniek, zelfgemaakt wandornament? Laat je inspireren door Jen's prachtige kunstproject dat gemaakt is van gips, gel-medium, acrylverf en bladgoud. Dit persoonlijke kunstwerk is niet alleen decoratie aan de muur, maar het weerspiegelt ook de creativiteit waarmee het gemaakt is. Ontdek hoe jij je eigen statement in je interieur kunt maken met dit voorbeeld.

Het proces achter het kunstwerk

De wandornamenten die Jen heeft gemaakt hebben de indrukwekkende afmetingen van respectievelijk 80,0 cm doorsnee bij 2,0 cm dik en 60,0 cm doorsnee bij 3,0 cm dik. De basis voor deze ornamenten werd gemaakt van MDF, gezaagd door OPMAATZAGEN.nl, waarna het proces van start ging. Met een gel-medium en verschillende lagen acrylverf werd er textuur en diepte aangebracht. Het gebruik van bladgoud geeft een luxueuze afwerking en brengt het kunstwerk echt tot leven.

De esthetische harmonie in de woonkamer

Deze unieke wandornamenten zijn een stijlvolle toevoeging aan Jen's woonkamer. Het subtiele kleurgebruik en de natuurlijke vormen van het kunstwerk creëren een serene sfeer. Het witte canvas van de muren wordt geaccentueerd door het bladgoud, wat zorgt voor een dynamisch maar gebalanceerd interieur.

Waarom zelf maken?

Zelf een wandornament maken biedt vele voordelen. Zo heb je volledige controle over de maatvoering en kun je het geheel naar eigen smaak vormgeven. Ook stel je je eigen budget samen en kies je vrij uit een scala aan materialen.

De stijl van Jen's project

Jen's wandornamenten weerspiegelen een minimalistische stijl met een exotische twist. Het contrast van de zwarte en gouden tinten brengt een moderne flair, terwijl de organische patronen en texturen een connectie met de natuur suggereren.

Voordelen van MDF Blank als basis

MDF Blank 18 mm, gebruikt voor het maken van deze wandornamenten, is een populair materiaal vanwege zijn gladde oppervlak en uniforme consistentie. Het leent zich uitstekend voor bewerking, inclusief schilderen en het aanbrengen van textuur. Bovendien is een MDF Blank 25 mm variant toegepast voor het dikker ornament, wat zorgt voor extra stevigheid en een robuustere uitstraling.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Jen en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 93,33


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken