Wandpanelen

Thuiswinkel Waarborg

Onze kunststof wandpanelen zijn van zeer hoge kwaliteit. De panelen zijn door en door gekleurd, de binnenzijde is gelijk qua kleur aan de buitenzijde. Dit plexiglas is speciaal ontwikkelt om te gebruiken in natte ruimtes en is 100% waterdicht. Het hoogwaardige acrylaat is 25 keer sterker en slagvaster dan glas, en toch zijn de panelen zijn eenvoudig te onderhouden met een zachte doek. De matte panelen reflecteren niet en zijn gemakkelijk te monteren. Door gebruik te maken van deze op maat gezaagde wandpanelen krijgt de ruimte snel een stoere uitstraling.

Kunststof wandpanelen op maat bestellen

Bestel kunststof wandpaneel op maat gezaagd gemakkelijk online. In de configurator vul je eenvoudig de afmetingen van je plaat in en wij zagen deze tot op de millimeter nauwkeurig. We bezorgen je bestelling binnen enkele dagen.


Kunststof wandpanelen

Onze kunststof wandpanelen zijn gemaakt van acrylaat-plexiglas. De wandpanelen zijn waterdicht waardoor ze goed toepasbaar zijn in de badkamer, toilet en keuken. De eenvoudige en snelle montage maakt de wandpanelen een zeer aantrekkelijk alternatief ten opzichte van bijvoorbeeld standaard tegelwerk. Onze platen zijn van uiterst hoogwaardig materiaal die naast een lange levensduur ook onderhoudsvrij zijn. De marmerlook is bijna niet van echt natuursteen te onderscheiden en mag niet ontbreken in elk trendy huishouden.

Wandpanelen op maat gezaagd

Ben jij op zoek naar luxe wandafwerking? Maak dan gebruik van onze zaagservice. Wij leveren de kunststof wandpanelen tot op de millimeter nauwkeurig op maat gezaagd thuis. Hierdoor wordt jouw klus een stuk makkelijker en heb je je badkamer, keuken of toiletruimte met een dag getransformeerd naar een nieuwe, luxe ruimte. Daarnaast heb jij de panelen al binnen enkele werkdagen in huis. Dat is écht handig.

Verschillende soorten wandpanelen

Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment op het gebied van onze wandpanelen. Ons aanbod loopt uiteen van prachtige marmer- en betonlooks tot verschillende standaard RAL kleuren in zowel mat als hoogglans. De wandpanelen hebben een standaard dikte van 4 millimeter en zijn verkrijgbaar in elke maat inclusief handige montage profielen. Wij zagen het wandpaneel in elke rechthoekige vorm op maat. 

Klustips voor het monteren van wandpanelen

De wandpanelen zijn op verschillende manieren te monteren. Het makkelijkste is door gebruik te maken van aluminium profielen. Maar je kan de wandpanelen ook door voorzichtig te boren met bijvoorbeeld een ijzerboor. Daarnaast is het ook mogelijk om de wandpanelen vast te kitten. Hiervoor hebben wij BLS High Tack kit in ons assortiment. 

Het is ook mogelijk om het wandpaneel zelf met bijvoorbeeld een cirkelzaag op maat te maken. Dit is echter geen eenvoudige klus omdat de platen kunnen gaan trillen met een optisch minder resultaat tot gevolg. Wij adviseren dit door ons te laten doen; helemaal gratis en in elke mogelijke rechthoekige vorm. 

Wil je meer tips over de montage van de wandpanelen? Kijk dan ook eens op ons blog dat boordevol inspiratie en klustips staan.

Onderhoud van een wandpaneel

De wandpanelen zijn zeer onderhoudsvrij. Door de dichtheid van het materiaal hecht vuil erg lastig. Als er zich toch vuil opdoet, is dat eenvoudig te verwijderen met een vochtige (microvezel)doek of bij hardnekkiger vuil, eventueel standaard huishoudproducten zoals Dreft of groene zeep.

Zoals met heel veel kunststof producten raden wij af bijtende stoffen en/of schuurmiddelen te gebruiken. Het materiaal is namelijk erg krasgevoelig en krassen zorgen voor een doffig uiterlijk van het wandpaneel. 

Veelgebruikte toepassingen van wandpanelen

Zoals eerder in deze tekst aangegeven zijn de wandpanelen multi-inzetbaar. Het product is 100% waterdicht waardoor het over het algemeen veel gebruikt wordt in de badkamer. Daarnaast is het ook geschikt in andere vochtige ruimtes zoals het toilet of washok. 

Er zijn veel voorbeelden van implementatie van de wandpanelen in de keuken. Gezien de decoratieve meerwaarde en de product eigenschappen is dit natuurlijk goed te verklaren. Wij adviseren het wandpaneel wel op minimaal 20 centimeter van de warmtebron te plaatsen. Als het acrylaas-plexiglas langdurig blootgesteld wordt aan hitte kan dit de kwaliteit verminderen. 

Voordelen van wandpanelen

  • Zeer snelle montage en eenvoudige montage
  • Chique uitstraling
  • Uitgebreid assortiment aan patronen
  • Onderhoudsarm
  • Gratis op maat gezaagd

Alternatieven voor wandpanelen

Zijn deze wandpanelen toch niet wat je zoekt? Bekijk ons gehele assortiment plaatmateriaal; alles is tot op de millimeter nauwkeurig op maat te zagen of frezen en vind de ideale houtsoort of kunststof voor jouw volgende project.