Opbergmeubel van IKEA Scandinavischer gemaakt met rustiek eiken, door Stefan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Stefan

Stefan

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Omschrijving

We hadden vrij goedkope standaardkastjes bij Ikea gekocht die wel heel praktisch zijn als opbergers. Maar ze staan alleen in het wit wat kil en ongezellig in de slaapkamer op zolder. Daarom hebben we bij OPMAATZAGEN.nl rustieke eikenhouten bladen met een dikte van 26 mm besteld die we als ‚topper‘ boven op de kasten hebben gelegd. Het staat heel strak en maakt de sfeer meteen wat gezelliger en de uitstraling van de kasten wat luxer. Wij zijn er erg blij mee.

Werkblad van massief eiken

Eerst hebben we de kasten van Ikea moeten opbouwen. Ze staan soms niet heel straks tegen mekaar aan, dus hebben we ze met wat schroefjes aan elkaar gekoppeld zodat ze goed bij elkaar aansluiten. Daarna hebben we de kasten opgemeten - omdat er een tv op staat hebben we de daadwerkelijke diepte van de kasten aangehouden zodat er een kier naar de muur toe blijft waar je de kabels langs kunt leiden. Let op: je hebt dan ivm de plint wel een kier naar de muur toe, wil je dat de plaat aanluit tegen de muur moet je dat dus optellen bij de diepte van de kast.
Daarna platen besteld bij OPMAATZAGEN.nl. Ging helemaal probleemloos en duidelijke informatie over ophalen. Eindresultaat .... heel mooi en strak.
Eventueel zetten we de platen nog in mat kleurloos vernis om ze te beschermen tegenvuil en vlekken.

De afmetingen van het project

Verschillende maten:
41,0 cm breed en 156,5 cm lang en eentje van 234,0 cm lang
dikte van de rustieke eikenhouten plaat: 26 mm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Stefan en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 242,22


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken