Thuiswinkel Waarborg

DIY bedkasten upgrade, door Kwartel

DIY bedkasten upgrade, door Kwartel
DIY bedkasten upgrade, door Kwartel
DIY bedkasten upgrade, door Kwartel
DIY bedkasten upgrade, door Kwartel

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

2 minuten

Gemiddeld

Omschrijving

Gestoffeerd klapdeksel voor opbergkasten toegevoegd aan een standaard bed. Deksels gemaakt van 3 lagen van de dunste 6 mm MDF-plaat in verschillende afmetingen, waardoor het schuim en de stof verborgen zijn in de meubelfront.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Voor dit project gebruik ik alleen vier sets van drie 6 mm dunne MDF-platen uit de bestelling (totaal van 12 elementen). Ik lijm de kleinste twee elementen van elke set aan elkaar zodat ze precies in het midden zitten (de foto's tonen wel de schroeven, maar ze maakten het werk alleen maar moeilijk. Ik zal ze niet gebruiken in toekomstige projecten).

Daarna heb ik met een nietpistool meubelschuim, dat 4,0 cm groter was, aan de grootste van twee gelijmde platen bevestigd. Dan komt de bekleding, 5,0 cm groter gesnijd dan het grootste paneel. Die bevestigd ik ook met de nietjes. Ik naai de hoeken aan elkaar, zodat ze een goede vorm hebben. Als het klaar is, schroef ik de grootste plaat erop.

Laatste stap - ik bevestig de scharnieren eerst aan de kast, vervolgens aan het deksel en pas ik het deksel aan zodat het zich in de juiste positie is.
Alles klaar, nu gewoon genieten :)

Extra opmerking:
1. In eerste instantie dacht ik dat het schuim en de bekleding aan de randen dikker zouden zijn, maar de grootste plaat bleek te groot. Nu denk ik dat er geen verschil mag zijn tussen de grootste boards in de set.
2. Wij hebben stoffering gekozen zodat het extra waterdicht en vlekbestendig is. U kunt gemakkelijk goedkopere stoffen kiezen, maar zoek de stof die dik genoeg is om de nietjes vast te houden. Ze kunnen nare gaten maken.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

De hele bed met opbergkastjes is 1970x2080 mm. De deksels zijn 2x 670x260 mm en 2x 1200x260 mm

Wat anderen met MDF maakten

Geen resultaten gevonden