Een fraai verhoogd bed voor de kinderkamer van underlayment, door Yimmy

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Yimmy

Yimmy

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Yimmy

Verhoogd kinderbed met kastruimte (legplanken) van underlayment platen met binnenwerk van vuren balken. Gezien jaren 30 woning zijn niet alle muren en hoeken recht, daarom eerst geraamte gemaakt van balken en vervolgens opgemeten voor het bestellen van underlayment platen. De trap staat los en kan verschoven worden. Voor de deurtjes zijn opschroefschanieren gebruikt. Bedbodem (90x200) en deurknopjes zijn los besteld. Ook ideaal dat er al hoeken kunnen worden gezaagd, zodat bed mooi als nis in de schuine ruimte past. Ik heb er voor gekozen om bed geheel losstaand te bouwen, echter gezien het bed niet meer te verplaatsen is. Zou je er ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van de muren voor het geraamte.

Hoe ik dit project gemaakt heb

1. Eerst heb ik geraamte van vuren balken opgemeten en uitgetekend. Balken gehaald bij bouwmarkt. In de tekening heb ik ook al rekening gehouden met standaard maten van bedbodem. Let op dat je altijd voldoende speling houdt (vooral bij oude woningen).
2. Vervolgens underlayment platen uitgemeten en online besteld.
3. Underlayment platen bevestigd met standaard plaatschroeven. Ik heb er voor gekozen om niet weg te werken, echter met houtvuller of deuvels kunnen schroeven worden weggewerkt.
4. Als laatste opschroefschanieren op deurtjes uitgetekend en afgesteld.

Afmetingen van mijn DIY project

230,0 x 110,0 x 90,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken