Twijfelaar bed in underlayment uitgevoerd, door Joos

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Joos

Joos

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Joos deelt zijn inspirerende DIY-project op het blog, waarbij hij een twijfelaar bed bouwt in underlayment. Zijn uitleg voorziet je van handige tips en instructies, zodat je zelf een bijzonder en stevig bed kunt maken voor je slaapkamer. Ontdek hoe je met vakmanschap en kwaliteitsmateriaal een eigenzinnig en duurzaam meubelstuk kunt creëren dat perfect past bij je slaapruimte.

Omschrijving van Joos

Ik heb een ontwerp gemaakt voor een twijfelaar bed (140,0 cm * 200,0 cm) en deze zelf op maat gemaakt door middel van een bedbeslag dat ik op het internet heb gekocht.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb eerst een schets gemaakt en op basis daarvan heb ik het hout bij online besteld. ik wilde een strak bed waarbij de onderlinge verhoudingen goed zouden kloppen. Het meest ingewikkelde aan deze klus was om alle stukken in vorm te zagen. Dit heb ik deels gedaan met een invalzaag en de ronde gedeelten heb ik met een decoupeerzaag gedaan. Om de bedombouw af te maken heb ik gebruik gemaakt van standaard zg. ledikantscharnieren die in iedere bouwmarkt verkrijgbaar zijn. Ik wilde nl. dat het bed demontabel was en wilde niet werken met schroeven. Ik heb de Skorva middenbalk van Ikea gebruikt en twee Ikea lattenbodems, die rusten op zowel de middenbalk als een dunne balk die ik aan de lange zijde heb gemonteerd. ((let op: Ikea levert vreemd genoeg niet het bevestigingsmateriaal voor de Skorva, dit heb ik via Amazon besteld) Het hoofdbord is demontabel en heb ik met stevige profielen bevestigd aan de achterkant. Al het hout heb ik 2x gebeitst tegen evtentueel kromtrekken.

Afmetingen van mijn DIY project

bedombouw is 140,0 cm * 200,0 cm en met het hoofbord is het 80,0 cm hoog, de rest is 40,0 cm hoog.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Joos en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 443,94


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken