Een zelfgemaakte hoogslaper van grenen timmerpaneel op maat, door Bert

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

bert

bert

NL

Makkelijk

2 minuten

Bert laat in dit DIY project zien hoe hij zelf een prachtige hoogslaper heeft gemaakt. Voor deze klus bestelde hij grenen timmerpaneel platen op maat. Lees meer over zijn aanpak en ervaring hieronder.

Omschrijving van Bert

Hoogslaper op '1 poot'. In tegenstelling tot de kant-en-klare hoogslapers, biedt zelf maken de kans om het bed optisch meer te laten zweven. Geen enkele poot op de hoek, maar alleen 1 ladder, iets uit de hoek geplaatst. Aan de kopse kant (hoofdzijde) is het frame uitgevuld naar een schuin staande muur. Handig om een bedlampje of leesboek te plaatsen. Bovenaan de trap is het frame 'verjongd', zodat de knieen niet op de houten rand komen, maar op de matras .

Hoe ik dit project gemaakt heb

De planken van het bedframe en de ladder zijn op maat besteld. Het frame en de ladder bestaan uit 28mm dik grenen. Het plaatjes voor het bedlampje aan de kopse zijde (ook onder het bed) is 18mm grenen. Aan de muurzijde is het bed met schroeven M5 aan de wand bevestigd (onder bovenkant matras). De ladder draagt de vrije hoek. De ladderstijlen zijn aan de bovenzijde 28mm ingekeept, zodat het bedframe daar netjes op ligt. De treden zijn 8mm ingelaten in de stijlen. Het frame en de trap aan het frame zijn verbonden met houtbouwschroeven M8x80. De bedbodem dragers zijn vuren latten 27x27 welke met schroeven van 50mm vast zijn gezet. De bodem is van IKEA. Aflakken met whitewash had gekund (hout was prachtig), maar gekozen is voor Flexa Pure zijdeglans, in de kleur van de wand.

Afmetingen van mijn DIY project

Voor een matras van 80,0 x 200,0 cm: Ca. 85,0 x 225,0 cm wanneer je aan de kopse kant geen schuine hoek hebt, maar bijv. een plaatje van 14,0cm inlegt.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van bert en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 540,42


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken