Zwevend kinderbed in de vorm van een boot, door Nico

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Nico

Nico

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

In dit DIY project laat Nico zien hoe hij een prachtig, zwevend kinderbed heeft gemaakt in de vorm van een boot, voor zijn 4-jarige kleinzoon Bronne. Het is een super origineel en creatief project! Lees hieronder hoe hij het bed heeft gemaakt met behulp van op maat gezaagd Underlayment Fins Vuren.

Omschrijving van Nico

Dit is een vrijhangende hoogslaper in de vorm van een boot voor kleinzoon Bronne. Het bed zweeft boven de bank en maakt deze tot een gezellige beschutte zitplek. Het aanwezige raam maakte een versmalling van de vorm noodzakelijk wat uiteindelijk resulteerde in een bootvorm met in de 'kajuit' voldoende ruimte voor knuffels en auto's. De basis is Fins underlayment. De gebogen bootvorm en kastdeurtjes zijn van triplex. Bij de bootvorm zijn dit twee lagen van 4 mm die in gebogen toestand zijn verlijmd. De ladder is een bestaande ladder opgehangen aan een ronde buis.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Het project werd in Den Haag gebouwd en in Amsterdam geplaatst. Voor het vervoer was het noodzakelijk om de hoogslaper in delen te bouwen: een grondplaat, de gebogen zijwand, de ondersteunende kast (in twee delen) en een kastje voor in de 'kajuit'. De bestaande bank werd het uitgangspunt voor de hoogte en lengte van het project. De plek van het raam bepaalde de buiging van de grondplaat. Daarbij zoveel mogelijk rekening houdend met de rechthoekige vorm van het matras en de bedbodem. De uitgezaagde vorm van de grondplaat werd vervolgens als mal gebruikt om de triplex zijwand te buigen en te verlijmen. De 'achterplecht' maakt de grondplaat extra stijf om de ruime overspanning te kunnen opvangen.

Afmetingen van mijn DIY project

250,0 x 80,0 x 145,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Nico en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 241,50


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken