Beuken Timmerpaneel C/C

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Beuken Timmerpaneel C/C

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

 • Zeer harde en slijtvaste houtsoort
 • Heeft een antibacteriële werking en is geurloos
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
 • Elk paneel is uniek
 • Alleen voor gebruik binnenshuis
 • Natuurlijk hout; het verkleurd bij blootstelling aan daglicht
 • Natuurlijk hout; kan kromtrekken
 • Oppassen met ijzer, kan verkleuren
 • Alleen voor horizontale toepassingen

Beschrijving

Massief beuken timmerpaneel: is een sterk en slijtvaste houtsoort met een rustige uitstraling. Beukenhout heeft een antibacteriële werking en is geurloos waardoor het bij uitstek de ideale houtsoort voor in de keuken is. Dit beukenhout is opgebouwd uit gevingerlaste lamellen die aan elkaar verlijmd zijn voor een massief resultaat.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)750
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitC/C
Dikte19 mm, 26 mm, 40 mm
Type Timmerpanelen
VariantBeuken Timmerpaneel C/C
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagBeuken
Functioneel gebruikAlgemene kwaliteit
KleurBeige / Bruin
ZichtzijdeJa
GegrondNee
KeurmerkFSC® 100%
PlaatopbouwGevingerlaste lamellen
Type toplaagMassief
ToplaagDoor en door

Toepassingen

 • Meubels
 • Interieur
 • Werk- of bureaublad
 • Traptreden of stootbord bij dichte trappen
 • Tafelbladen
 • Dorpels
 • Speelgoed
Thuiswinkel WaarborgTOSIZE Furniture
Logo OPMAATZAGEN.nl
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Benieuwd naar de 3D configurator?
Start direct met samenstellen

Massief beuken timmerpaneel online op maat bestellen

Bestel eenvoudig massief beuken timmerpanelen online op maat gezaagd. Zo realiseer je binnen een handomdraai een robuust en stoer meubel in jouw interieur. Je kunt onze massieve timmerpanelen in diverse vormen en afwerking laten zagen. Of je nu gaat voor een industriële tafel of meer warmte in huis brengt met massieve wandplanken, alles is mogelijk. Dat is écht handig!

Massief beuken timmerpaneel: wat is het?

Beuken is een hardhoutsoort dat weinig tot geen noesten bevat. Gestoomd beukenhout heeft een wit- tot roze-achtige kleur die bij blootstelling aan daglicht kan verkleuren. Wanneer je het paneel schuurt zal de originele houtkleur terugkeren, dit is sterk aan te raden voordat je het paneel gaat afwerken met een beits, lak of olie. Hout van een beuk heeft weinig tekening, de zichtbare tekening is over het algemeen gelijkmatig en rustig. Let hierbij wel op de zichtkwaliteit van de platen. Dit paneel heeft zichtkwaliteit C/C dat betekent dat kleurnuances zijn toegestaan. Lees hieronder meer over de zichtkwaliteit van dit paneel. Beukenhout heeft een rechte, soms golvende draad en een fijne nerf. Ook heeft deze houtsoort een gelijkmatige structuur met weinig tekening. Het beukenhout in ons assortiment is gestoomd, dit geeft het hout een zacht roze en relatief egale kleur. Perfect wanneer je op zoek bent naar een houtsoort met een subtiel uiterlijk. Een beuken paneel wordt ook wel een beuken meubel- of timmerpaneel genoemd. Deze plaat is interieur verlijmd, wat maakt dat het meubel uitsluitend gebruikt kan worden voor toepassingen binnenshuis. Onze massieve timmerpanelen zijn enkel geschikt voor horizontale toepassingen, hierbij kun je denken aan tafelbladen, vensterbanken, etc. Voor verticale projecten als deuren en roomdividers zijn deze massieve platen niet geschikt.

Hout kan onderverdeeld worden in de categorie hardhout en zacht hout. Hardhout is afkomstig van loofbomen en zacht hout van naaldbomen. Beukenhout is een lichtgekleurde loofhoutsoort. Loofhout, met andere woorden hardhout, wordt gekenmerkt als hard en sterk plaatmateriaal.

Beukenhout heeft een antibacteriële werking en is geurloos. Het is belangrijk om het beukenhout altijd gelijk goed te behandelen. Schuur de plaat en werk deze vervolgens af met een lak, beits of olie. Beukenhout is niet geschikt voor toepassingen buitenshuis, houd hier rekening mee. Daarnaast, net als elke andere massieve houtsoort, werkt beukenhout bij temperatuurverschillen en bij gebruikt in vochtige ruimtes. Houd daarom bij massieve panelen altijd rekening met kromtrekking.

Deze beuken panelen hebben zichtkwaliteit C/C. Dit betekent dat de boven- en onderzijde van gelijke kwaliteit zijn. C-kwaliteit houdt in dat het hout verkleurd kan zijn en toch is gebruikt in de panelen. Deze panelen bevatten geen kwasten. Deze panelen hebben door de sterke kleurverschillen en aanwezigheid van rood kern een natuurlijk en robuust uiterlijk. Waar beuken A/B kwaliteit een rustige uitstraling heeft, is dit het stoere broertje.

 

Kwaliteitsaanduiding timmerpaneel
A Egaal van kleur. Geen kwasten en geen kernhout toegestaan.
B Kleine kleurnuances toegestaan. Kwasten en kernhout kunnen aanwezig zijn.
C Grote kleurnuances toegestaan. Kwasten en kernhout zijn aanwezig.

Lees hier meer over de kwaliteit van timmerpaneel.

 

Om tot een massief houten beuken paneel te komen worden er kleine plankjes gezaagd van het hout (lamellen), deze worden vervolgens gevingerlast verlijmd. Vingerlassen houdt in dat er aan de uiteinden van de lamellen een figuur wordt gefreesd zodat de lamellen stevig verlijmd kunnen worden. Om een plaat van een groter formaat te kunnen maken, worden meerdere lamellen samengevoegd tot één grote plaat. Dit leidt tot een zeer stevige en sterke plaat. Het resultaat is een massief houten plaat die zichtbaar is opgebouwd uit meerdere kleine plankjes. Deze lamellen lopen in de lengterichting van de plaat. Houd er rekening mee dat geen enkele lamel hetzelfde uiterlijk heeft. De houtstructuur en kleur is bij elke lamel uniek en kan dus ook afwijken van de afbeelding. Onze massieve panelen zijn interieur verlijmd, dat betekent dat het materiaal uitsluitend binnenshuis toegepast kan worden.

De richting van de houtnerf

Bij timmerpaneel is er een houtnerf te zien. De tekening van de houtnerf loopt altijd in de lengterichting. Bij het zagen van de plaat houden wij aan dat de lengtemaat ook de lengterichting van de houtnerf is. Let dus goed op bij het invullen van de maten, zodat de vlammen van de houtnerf allemaal in de juiste richting doorlopen!

Beschikbare diktes van massief beuken timmerpaneel

Massieve timmerpanelen kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 19 mm, 26 mm en 40 mm.

Bewerken van massief beuken timmerpaneel

Het bewerken van beukenhout is vrij eenvoudig. Het is een harde houtsoort, maar goed te bewerken. Dit komt onder andere door de geringe versplintering die de houtsoort heeft. Omdat het een lichte, harde houtsoort is, is gebruik van scherp gereedschap zeer aan te raden. Bij bot, of niet scherp, gereedschap kunnen er brandplekken ontstaan. Ook wordt gebruik van Rvs-schroeven sterk aangeraden in plaats van ijzeren schroeven, dit om verkleuring van het hout te voorkomen

Schuur massief plaatmateriaal altijd eerst op met een fijne korrel, voordat je er mee aan de slag gaat. Beukenhout splintert niet maar voorboren is wel noodzakelijk. Hout neemt sneller vocht op dan dat het hout het af staat, door deze eigenschap bestaat de kans op vervorming, hout werkt! Behandel het materiaal daarom zo snel mogelijk met een lak of beits, zodat je er zo lang mogelijk plezier van kan hebben.

Specifieke toepassingen van massief beuken timmerpaneel

Deze panelen kunnen ingezet worden voor diverse timmerwerken bijvoorbeeld meubels, keukenbladen of tafels. Beuken is bij uitstek ideaal te gebruiken in de keuken doordat het gifvrij hout is. Hierdoor zien we dit paneel ook vaak terug als snijplank, hakblok of keuken- of aanrechtblad. Het paneel is niet duurzaam en interieur verlijmd. Hierdoor is dit plaatmateriaal enkel binnenshuis toepasbaar.

Alternatieven voor beuken timmerpaneel

Is Beukenhout toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een variant die robuuster en donkerder van kleur is? Ga dan voor massief timmerpaneel eikenhout of massief timmerpaneel mahonie. Bekijk hier onze andere massieve houtsoorten.

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten