Een prachtige wandkast van beuken timmerpanelen, door Kees

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Kees

Kees

NL

Gemiddeld

2 minuten

Kees laat in dit DIY project zien hoe hij zelf (zonder ervaring) een werkelijk prachtige wandkast heeft gemaakt. Voor dit meubel heeft hij gekozen voor op maat gezaagde beuken timmerpanelen in combinatie met MDF beuken fineer platen. Lees meer over zijn aanpak en ervaring hieronder.

Omschrijving van Kees

Voor al onze romans en om ook onze lp's nog een keer een nieuw leven te geven heb ik een wandkast gemaakt van beukenhout. De kast staat aan de korte kant van een lange eettafel, die ook van beukenhout is en ondanks het feit dat ik geen ervaring met het verwerken van beukenhout had en beukenhout makkelijk krom kan trekken, heb ik voor beuken timmerpanelen gekozen met uitzondering van de 3 MDF beuken gefineerde schuifdeuren. De onderkast biedt ruimte om van alles op te bergen achter 3 schuifdeuren.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De kast is van beukentimmerpanelen C/C 19 mm en in 2 delen gemaakt: eerst de onderkast en daarna de bovenkast. De (boeken) planken liggen in principe los op draagpinnen. Om de bovenkast voldoende stevig te maken en op de onderkast te kunnen tillen zijn 6 planken geschroefd in de zijwanden. De achterwand van 4 mm MDF gefineerd beuken is in 3 delen gemaakt om geen naad te krijgen in het meest zichtbare gedeelte waar de muziekapparatuur staat. De 3 schuifdeuren van gefineerd MDF zijn gemaakt met een hangend schuifsysteem (Storemax H-20).

Afmetingen van mijn DIY project

Breed 234,0 cm
Hoog 246,0 cm
Diep: onderkast 45,0 cm (planken 35,0) en bovenkast 30,0 (planken 30,0)

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Kees en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 1.995,20


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken