Multiplex Populier watervast

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Multiplex Populier watervast

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Speciaal voor gebruik buitenshuis en in vochtige ruimtes
  • Sterk en licht plaatmateriaal
  • Buigt minimaal door onder zware belasting
  • Werkt nauwelijks
  • Gronden voor afwerking aan te raden

Beschrijving

Multiplex Populier watervast platen zijn toe te passen voor veel verschillende projecten. Multiplex Populier watervast, de naam zegt het al, is populierenhout dat watervast verlijmd is. Hierdoor is het een goed alternatief voor het welbekende multiplex Okoumé. Doordat populier snel groeit, hebben deze platen de naam dat ze duurzamer zijn dan multiplex Okoumé platen. Wat wel belangrijk is: populierhout is een zachte houtsoort, daarom is het wel belangrijk deze panelen goed te behandelen wanneer je deze (buiten) in gaat zetten.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)450
UitstralingOnafgewerkt
ZichtkwaliteitBB/BB
Dikte10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 22 mm, 25 mm
Type Multiplex
VariantRhinoPlex watervast
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Buiten, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagPopulier
KernMultiplex / triplex
Functioneel gebruikBouw- en timmerhout
KleurBeige / Bruin
GegrondNee
VerlijmingWBP, Exterieur
KeurmerkFSC® gecertificeerd
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagOnafgewerkt
Toplaag2 zijdes

Multiplex Populier watervast platen op maat online bestellen

 Bestel je op maat gezaagde Multiplex Populier watervast gemakkelijk online. Multiplex kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Multiplex Populier watervast: wat is het?

 Multiplex Populier watervast is de multiplex-variant die bestand is tegen vocht en daardoor gebruikt wordt voor toepassingen buitenshuis of in vochtige ruimtes. De plaat is, net als bij multiplex berken, okoumé en hardhout, verlijmd met een watervaste lijm. Multiplex Populier watervast is een multiplex-soort die de duurzaamheid van Berken, Hardhout en Okoumé multiplex overtreft doordat het een snelgroeiende houtsoort is die in een gecertificeerd bos groeit. Daarmee voldoet het aan alle eisen van deze tijd. Dit plaatmateriaal is FSC gecertificeerd, beschikt over CE2+ en een lage Carbon Footprint. Maar je kunt de plaat natuurlijk ook kiezen vanwege de fraaie uitstraling, en het feit dat het goed te bewerken is. Multiplex is opgebouwd uit verschillende fineerlagen. Deze lagen worden kruisling op elkaar verlijmd. Dit leidt over het algemeen tot een stabiele plaat, echter kan door temperatuurinvloeden of het loslaten van spanning het paneel kromtrekken. Verder hebben multiplex panelen een fraaie rand.

Zichtkwaliteit BB/BB

De kwaliteit van de toplagen van multiplex wordt aangeduid met lettercombinaties en verwijst naar de visuele beoordeling van multiplex hout. Er is een letteraanduiding voor de zichtzijde (bovenzijde) en een voor de achterzijde (onderzijde). Het gaat hier over de kwaliteit van het dekfineer, de kwaliteit van bijvoorbeeld de verlijming wordt anders aangeduid. Lees hier meer over alle zichtkwaliteiten.

Dit plaatmateriaal heeft de zichtzijde BB/BB. Dit betekent dat beide toplagen dezelfde zichtzijde hebben. Een multiplex plaat met de zichtkwaliteit BB/BB heeft over het algemeen een betere visuele kwaliteit dan platen met lagere classificaties. Het hout heeft meestal een glad en gelijkmatig oppervlak met minimale onvolkomenheden. Kleurvariaties, knoesten, reparaties en andere onregelmatigheden zijn zeldzaam en worden tot een minimum beperkt.

Vanwege de hoge visuele kwaliteit wordt multiplex met de zichtkwaliteit BB/BB vaak gebruikt in toepassingen waar esthetiek een belangrijke rol speelt. Het wordt gebruikt voor meubels, kasten, interieurafwerking, decoratieve projecten en andere toepassingen waarbij het houtoppervlak zichtbaar is.

Het is belangrijk om op te merken dat de zichtkwaliteit kan variëren, afhankelijk van de lokale normen en specificaties. Het is raadzaam om bij het kopen van multiplex de specifieke classificaties en normen van de fabrikant of leverancier te raadplegen om ervoor te zorgen dat het hout voldoet aan de vereisten voor de beoogde toepassing.

Over het algemeen biedt multiplex met de zichtkwaliteit BB/BB een hoogwaardig en esthetisch aantrekkelijk oppervlak voor zichtbare toepassingen. Het combineert goede visuele kwaliteit met de inherente sterkte en duurzaamheid van multiplex hout. 

Beschikbare diktes van Multiplex Populier watervast

Multiplex kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 22 mm en 25 mm.

Bewerken van Multiplex Populier watervast platen

Populier is van zichzelf een zachte plaatmateriaal soort. Het is goed te bewerken wanneer je over scherp gereedschap beschikt. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Ook is voorboren aan te raden bij dit plaatmateriaal. Dit plaatmateriaal kan verkleuren over tijd, werk het daarom af met een (blanke) lak, beits of verf. Gebruik een randsealer om de randen van multiplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen. Ga je Multiplex Populier watervast buiten inzetten? Dan is het belangrijk de randen te dichten met een randsealer. Om buiten lang van het project te kunnen genieten, heeft dit plaatmateriaal nog wel bescherming nodig tegen vochtige weersomstandigheden.

Specifieke toepassingen van Multiplex Populier watervast

Multiplex Populier watervast is zeer geschikt voor projecten als dakkapellen, gevelbekleding, tafelbladen en werkbladen.

Alternatieven voor Multiplex Populier watervast

Is Multiplex Populier watervast toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een multiplex variant die gemakkelijk te behandelen is met een lak of verf? Ga dan voor  multiplex populier watervast gegrond. Of bekijk hieronder onze andere multiplex platen:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Multiplex Berken B/BB
Multiplex Berken B/BB

Vanaf

46,64

p/m2

Multiplex Berken Wit
Multiplex Berken Wit

Vanaf

57,60

p/m2

Multiplex CPL U129 TST Shadow
Multiplex CPL U129 TST Shadow

Vanaf

121,71

p/m2

Multiplex Hardhout
Multiplex Hardhout

Vanaf

36,34

p/m2

Multiplex HPL F6464 Shell New White
Multiplex HPL F6464 Shell New White

Vanaf

113,99

p/m2

Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey
Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey

Vanaf

118,78

p/m2

Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black
Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black

Vanaf

118,65

p/m2