Multiplex Aziatisch goldplex B/BB

Thuiswinkel waarborg

Productinformatie

Korte specificaties

Soortelijk gewicht (kg/m3)

600

Uitstraling

Natuurlijk

Kleurcode

UD81 MST/CST

Zichtkwaliteit

B/BB

Type

Multiplex

Variant

Multiplex Aziatisch goldplex

Toepassing

Binnen

Kleur

Zwart / Grijs

Zichtzijde

Ja

Gegrond

Nee

Verlijming

MR, Interieur

Keurmerk

FSC® gecertificeerd

Type toplaag

Onafgewerkt

Belangrijke informatie

  • Goedkoop en sterk materiaal
  • Licht van gewicht
  • Hoge stootvastheid
  • Duurzaam materiaal doordat er geen hout verloren gaat
  • Niet in te zetten voor zichtwerk door gebruik van verschillende houtsoorten door elkaar heen
  • Trekt krom wanneer het materiaal niet gefixeerd wordt

Beschrijving

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex Aziatisch goldplex B/BB is een hardhouten plaat die opgebouwd is uit diverse hardhoutsoorten afkomstig uit Azië. Het is MR, interieur verlijmd. Daarom adviseren we deze platen alleen binnenshuis te gebruiken. Binnen aftimmering van wanden of daken, en constructief meubelwerk zijn enkele voorbeelden van de projecten waarvoor dit plaatmateriaal gebruikt kan worden.

Lees meer

Aanbevolen combinaties

Bitset 31-delig

Bitset 31-delig

35,25p/stuk
Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Alle klusbenodigdheden

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Klusbenodigdheden bekijken

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)600
UitstralingNatuurlijk
KleurcodeUD81 MST/CST
ZichtkwaliteitB/BB
Type Multiplex
VariantMultiplex Aziatisch goldplex
ToepassingBinnen
KleurZwart / Grijs
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
KeurmerkFSC® gecertificeerd
Type toplaagOnafgewerkt

Toepassingen

  • Aftimmerwerk van daken
  • Aftimmerwerk van wanden
  • Mallen
  • Meubelwerk
Alle voorbeelden van anderen
Thuiswinkel waarborg

Multiplex Aziatisch goldplex B/BB platen op maat online bestellen

Multiplex is één van de populairste soorten plaatmateriaal. Het is sterk, licht van gewicht en het heeft een gladde toplaag. Zo ook deze Aziatische hardhouten multiplex plaat. Bestel op maat gezaagd multiplex gemakkelijk online. Multiplex kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Multiplex Aziatisch goldplex B/BB: wat is dat?

Multiplex Aziatisch goldplex B/BB is een populaire multiplex-variant omdat het goedkoop is. Het heeft vergelijkbare eigenschappen als meranti multiplex. Het is interieur verlijmd en daarom ook enkel voor binnentoepassingen geschikt.

Elke plaat heeft een unieke uitstraling, doordat de plaat opgebouwd is uit diverse hardhouten houtsoorten. Door zijn hardhouten basis is dit plaatmateriaal stootvast en populair voor aftimmerwerk. Dit maakt ook dat het materiaal duurzamer is. Bij multiplex is de houtnerf vaak goed te zien, wat zorgt voor de grove vlammen in het hout. Wordt het plaatmateriaal in zicht verwerkt, houd dan rekening met deze uitstraling. De tekening van de houtnerf loopt standaard in de lengterichting van het plaatmateriaal.

Multiplex Aziatisch goldplex B/BB is opgebouwd uit verschillende hardhouten fineerlagen. Deze lagen worden kruisling op elkaar verlijmd. Dit leidt tot een stabiele plaat. Toch blijft het hout dat verlijmd is, tijdens het zagen en bewerken van multiplex kan er spanning vrij komen waardoor langer platen een lichte kromming kunnen hebben.

Zichtkwaliteit multiplex B/BB

De kwaliteit van de toplagen van multiplex wordt aangeduid met lettercombinaties. Er is een letteraanduiding voor de zichtzijde (bovenzijde) en een voor de achterzijde (onderzijde). Het gaat hier over de kwaliteit van het dekfineer, de kwaliteit van bijvoorbeeld de verlijming wordt anders aangeduid. B/BB is een voorbeeld van een veel voorkomende kwaliteit, die gebruikt kan worden voor decoratieve toepassingen. Hierin betekent de eerste letter (in dit geval B) de kwaliteit van de zichtzijde en de tweede letter (in dit geval BB) de kwaliteit van de achterzijde. Lees hier meer over alle zichtkwaliteiten.

Dit plaatmateriaal heeft ook de zichtzijde B/BB. De bovenzijde heeft de zichtkwaliteit B. Bij B-kwaliteit fineren kunnen kleine onzuiverheden hebben. Ook lichte verkleuringen en kleine reparaties zijn toegestaan. Kleine kleurnuances toegestaan. Kwasten en spinthout kunnen aanwezig zijn. De onderzijde is grover. Bij BB-kwaliteit fineren zijn proppen toegestaan. Dat zijn kleine uitsneden uit het fineer die vervangen zijn door een foutloos stukje fineer. Proppen is dus een manier om gebreken te repareren. Ook zijn kleine scheurtjes in het fineer (met name bij de randen) toegestaan.

Beschikbare diktes van Multiplex Aziatisch goldplex B/BB

Multiplex Aziatisch goldplex B/BB kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 9 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm en 22 mm.

Bewerken van Multiplex Aziatisch goldplex B/BB platen

Multiplex is een eenvoudig te bewerken plaatmateriaal, wanneer je over scherp gereedschap beschikt. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Ook is voorboren aan te raden bij dit plaatmateriaal. Dit plaatmateriaal kan verkleuren over tijd, werk het daarom af met een (blanke) lak, beits of verf. Gebruik een randsealer om de randen van multiplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen.

Specifieke toepassingen Multiplex Aziatisch goldplex B/BB

Multiplex Aziatisch goldplex B/BB is zeer geschikt voor projecten als vloerplaten, aftimmerwerk, mallen, maar ook als basis voor meubelwerk. Het plaatmateriaal is interieur verlijmd en daarom alleen binnen in te zetten. Wij adviseren dit plaatmateriaal niet voor zichtwerk te gebruiken. 

Alternatieven voor Multiplex Aziatisch goldplex B/BB

Is Multiplex Aziatisch goldplex B/BB toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Wanneer je op zoek bent naar multiplex voor buiten is multiplex okoumé watervast een goed alternatief. Toch op zoek naar een andere uitstraling? Bekijk hier onze andere multiplex platen:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Wat anderen maakten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet