Multiplex Interieur Populier B/B

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Multiplex Interieur Populier B/B

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Licht plaatmateriaal
  • Splintert minimaal
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Lange levensduur
  • Niet geschikt voor gebruik buitenshuis
  • Trekt krom wanneer het paneel niet vastgezet wordt

Beschrijving

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex interieur populier is de lichtgewicht vorm van multiplex, maar ondanks dat nog steeds een constructief sterk materiaal. Deze variant heeft de zichtzijde B/B waardoor het tweezijdig ingezet kan worden. Het wordt gebruikt voor timmerwerk binnenshuis. Doordat het een vrij zachte houtsoort is, is het uitermate geschikt om te bewerken.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)440
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitB/B
Dikte6 mm, 9 mm, 12 mm, 15 mm, 16.5 mm, 18 mm, 22 mm, 25 mm, 30 mm, 40 mm
Type Multiplex
VariantMultiplex Interieur Populier B/B
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagPopulier
KernMultiplex / triplex
Functioneel gebruikBouw- en timmerhout
KleurBeige / Bruin
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
Keurmerk70% PEFC
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagOnafgewerkt

Multiplex interieur populieren platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagde multiplex populier gemakkelijk online. Multiplex kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Multiplex interieur populieren: wat is het?

Multiplex Interieur populier is de lichtgewicht variant van multiplex. Wanneer gewicht een rol speelt in jouw project, is dit dus de perfecte keuze! Multiplex populieren heeft een natuurlijke, lichtbruine/ecru kleur. Bij Multiplex populieren is de houtnerf niet duidelijk zichtbaar, waardoor de tekening licht door het materiaal heen loopt. De tekening van de houtnerf loopt altijd in de lengterichting van het plaatmateriaal. Toepassingen waarvoor Multiplex interieur populier gebruikt kan worden zijn timmerwerk binnenshuis, zoals het bekleden van wanden of het maken van ombouwen. Maar ook meubels en speelgoed kunnen gemaakt worden van dit fijne materiaal. Onze Multiplex platen zijn geschikt voor horizontale toepassingen, hierbij kun je denken aan tafelbladen, vensterbanken. Houd bij verticale toepassingen rekening met de kans op kromtrekken.

Multiplex is opgebouwd uit verschillende fineerlagen. Deze lagen worden kruisling op elkaar verlijmd. De lagen zijn afkomstig uit grote boomstammen, waar ontelbare houtsnippers haaks op elkaar verlijmd worden. Dit leidt tot een stabiele plaat, waarbij kromtrekken wordt verminderd. Tenslotte worden de dunne fineerlagen onder zeer hoge druk en temperatuur op elkaar verlijmd.

Zichtkwaliteit multiplex B/B

De kwaliteit van de toplagen van multiplex wordt aangeduid met lettercombinaties. Er is een letteraanduiding voor de zichtzijde (bovenzijde) en een voor de achterzijde (onderzijde). Het gaat hier over de kwaliteit van het dekfineer, de kwaliteit van bijvoorbeeld de verlijming wordt anders aangeduid. B/B betekent dat de boven- en onderzijde dezelfde zichtkwaliteit hebben. Lees hier meer over alle zichtkwaliteiten . 

Dit plaatmateriaal heeft de zichtzijde B/B. Zowel de bovenzijde als de onderzijde heeft de zichtkwaliteit B. Bij B-kwaliteit fineren kunnen kleine onzuiverheden hebben. Ook lichte verkleuringen en kleine reparaties zijn toegestaan. Kleine kleurnuances toegestaan. Kwasten en spinthout kunnen aanwezig zijn. B/B is een hoge kwaliteit multiplex die tweezijdig toegepast kan worden.

Beschikbare diktes van multiplex interieur populieren

Multiplex kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 6 mm, 9 mm, 12 mm, 15 mm, 16.5 mm, 18 mm, 22 mm, 25 mm, 30 mm en 40 mm.

Bewerken van multiplex interieur populieren platen

Multiplex populier gegrond is een zacht plaatmateriaal soort. Het is makkelijk te bewerken. Zorg dat je over scherp gereedschap beschikt voor minimale splintervorming. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Voorboren is aan te raden, maar niet noodzakelijk. Dit plaatmateriaal kan verkleuren over tijd, werk het daarom af met een (blanke) lak, beits of verf. Gebruik een randsealer om de randen van multiplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen.

Specifieke toepassingen multiplex interieur populieren

Multiplex populier is zeer geschikt voor projecten als aftimmerwerk, mallen, maar ook voor decoratieve toepassingen als tafelbladen en kasten. Deze kwaliteit heeft als voordeel dat zowel de voorzijde als achterzijde van hoge kwaliteit zijn waardoor het ook als divider gebruikt kan worden. Daarnaast is het een populaire houtsoort voor het maken voor kinderspeelgoed zoals bureaus of bureau-huisjes.

Alternatieven voor multiplex populier

Is multiplex populieren toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een variant die gemakkelijk te verven is? Ga dan voor multiplex populier met een grondlaag. Ben je op zoek naar multiplex voor buiten? Ga dan voor multiplex okoumé watervast. Bekijk hier onze andere multiplex platen:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Multiplex Berken B/BB
Multiplex Berken B/BB

Vanaf

46,64

p/m2

Multiplex Berken Wit
Multiplex Berken Wit

Vanaf

57,60

p/m2

Multiplex CPL U129 TST Shadow
Multiplex CPL U129 TST Shadow

Vanaf

121,71

p/m2

Multiplex Hardhout
Multiplex Hardhout

Vanaf

36,34

p/m2

Multiplex HPL F6464 Shell New White
Multiplex HPL F6464 Shell New White

Vanaf

113,99

p/m2

Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey
Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey

Vanaf

118,78

p/m2

Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black
Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black

Vanaf

118,65

p/m2