Multiplex Eiken Dosse Gefineerd

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Multiplex Eiken Dosse Gefineerd

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Hardhouten plaat met een natuurlijke, houten uitstraling
  • Bestaat uit 3 lagen
  • Afgewerkt met een dosse gezaagde fineerlaag van eikenhout
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Goed te combineren met anderen eiken dosse panelen
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Alleen voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

Multiplex Eiken Dosse Gefineerd is een multiplex of 'triplex' plaat met een natuurlijke uitstraling, dankzij de toplaag van houtfineer. Deze toplaag is gemaakt van dosse gezaagd eikenhout, waarin de houtstructuur duidelijk zichtbaar is en het een warme uitstraling geeft. Belangrijk: de toplagen en kopse kanten zijn gemaakt van écht hout, en moeten daarom nog wél behandeld worden.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)700
UitstralingNatuurlijk
Kleurcode113 CST
ZichtkwaliteitA/R
Dikte4.6 mm
Type Multiplex
VariantMultiplex Eiken Dosse Gefineerd
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagEiken
Functioneel gebruikDecoratief
KleurBeige / Bruin
KleurnuanceNaturel / Geen
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

Multiplex Eiken Dosse Gefineerd platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd Multiplex Eiken Dosse Gefineerd gemakkelijk online. Gefineerd Multiplex kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

Multiplex Eiken Dosse Gefineerd: wat is het?

Triplex platen zijn platen die opgebouwd zijn uit 3 lagen. In dit geval een kern van hardhout en een toplaag van eiken dosse fineer. Dit dunne plaatmateriaal is goed inzetbaar naast andere eiken dosse fineer panelen. Omdat het om een dunne variant gaat, is er in dit geval voor het sterkere hardhout gekozen in plaats van MDF. Een eigenschap van hardhout is dat het krom kan trekken. Omdat het dun plaatmateriaal is, is het belangrijk deze panelen goed te monteren.

Multiplex Eiken Dosse Gefineerd, plaatmateriaal met een natuurlijke toplaag

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Dosse of kwartiers gezaagd hout

Het zagen van boomstammen wordt doorgaans gedaan op twee verschillende manieren: dosse of kwartiers. Als het hout dosse wordt gezaagd worden er in de lengterichting lange plakken gezaagd. Hierdoor zijn de vlammen van het materiaal duidelijk te zien en wordt er optimaal gebruikgemaakt van het hout. Wanneer het hout kwartiers wordt gezaagd, wordt het met de nerf mee gezaagd. Hierdoor heeft kwartiers gezaagd hout een rustige uitstraling en relatief rechte lijnen. Bij mix worden deze twee technieken door elkaar heen verwerkt en gebruikt tijdens het samenstellen van het fineer. Hierdoor ontstaat een natuurlijk geheel en is elke plaat uniek. 

Beschikbare diktes Multiplex Eiken Dosse Gefineerd

Bij ons bestel je gefineerd multiplex op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 4.6 mm.

Bewerken van Multiplex Eiken Dosse Gefineerd platen

Dit plaatmateriaal is makkelijk te bewerken. Zorg dat je over scherp gereedschap beschikt voor minimale splintervorming. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Voorboren is aan te raden, maar niet noodzakelijk. Dit plaatmateriaal kan verkleuren over tijd, werk het daarom af met een (blanke) lak, beits of verf. Gebruik een randsealer om de randen van het triplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen.

Specifieke toepassingen van gefineerd eiken

Triplex is zeer geschikt voor aftimmerwerk en decoratieve toepassingen als kasten of andere meubels. Afhankelijk van de dikte van het plaatmateriaal is het belangrijk de panelen goed te monteren. In dat geval zijn ze geschikt voor elke afwerkingstoepassing die jij in gedachten hebt.

Alternatieven voor Multiplex Eiken Dosse Gefineerd

Is Multiplex Eiken Dosse Gefineerd toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar ander plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere plaatmaterialen met een fineer toplaag:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Multiplex Berken B/BB
Multiplex Berken B/BB

Vanaf

46,64

p/m2

Multiplex Berken Wit
Multiplex Berken Wit

Vanaf

57,60

p/m2

Multiplex CPL U129 TST Shadow
Multiplex CPL U129 TST Shadow

Vanaf

121,71

p/m2

Multiplex Hardhout
Multiplex Hardhout

Vanaf

36,34

p/m2

Multiplex HPL F6464 Shell New White
Multiplex HPL F6464 Shell New White

Vanaf

113,99

p/m2

Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey
Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey

Vanaf

118,78

p/m2

Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black
Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black

Vanaf

118,65

p/m2