Multiplex Eiken Dosse Gefineerd

Thuiswinkel waarborg
Multiplex Eiken Dosse Gefineerd
Multiplex Eiken Dosse Gefineerd

Configureer Multiplex Eiken Dosse Gefineerd

Productinformatie

Korte specificaties

Soortelijk gewicht (kg/m3)

700

Uitstraling

Natuurlijk

Merk

Decospan

Kleurcode

113 CST

Zichtkwaliteit

A/R

Dikte

4.6 mm

Type

Multiplex

Variant

Multiplex Eiken Dosse Gefineerd

Toepassing

Binnen

Zichtzijde

Ja

Gegrond

Nee

Verlijming

MR, Interieur

Type toplaag

Fineerlaag

Toplaag

1 zijde

Belangrijke informatie

 • Hardhouten plaat met een natuurlijke, houten uitstraling
 • Bestaat uit 3 lagen
 • Afgewerkt met een dosse gezaagde fineerlaag van eikenhout
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Goed te combineren met anderen eiken dosse panelen
 • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
 • Alleen voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

Multiplex Eiken Dosse Gefineerd is een multiplex of 'triplex' plaat met een natuurlijke uitstraling, dankzij de toplaag van houtfineer. Deze toplaag is gemaakt van dosse gezaagd eikenhout, waarin de houtstructuur duidelijk zichtbaar is en het een warme uitstraling geeft. Belangrijk: de toplagen en kopse kanten zijn gemaakt van écht hout, en moeten daarom nog wél behandeld worden.

Lees meer

Aanbevolen combinaties

Bitset 31-delig

Bitset 31-delig

35,25p/stuk
Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Alle klusbenodigdheden

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Klusbenodigdheden bekijken

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)700
UitstralingNatuurlijk
MerkDecospan
Kleurcode113 CST
ZichtkwaliteitA/R
Dikte4.6 mm
Type Multiplex
VariantMultiplex Eiken Dosse Gefineerd
ToepassingBinnen
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
Type toplaagFineerlaag
Toplaag1 zijde

Toepassingen

 • Meubels
 • Interieur
 • Kasten
 • Betimmering
 • Ombouw
Alle voorbeelden van anderen
Thuiswinkel waarborg

Multiplex Eiken Dosse Gefineerd platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd Multiplex Eiken Dosse Gefineerd gemakkelijk online. Gefineerd Multiplex kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

Multiplex Eiken Dosse Gefineerd: wat is het?

Triplex platen zijn platen die opgebouwd zijn uit 3 lagen. In dit geval een kern van hardhout en een toplaag van eiken dosse fineer. Dit dunne plaatmateriaal is goed inzetbaar naast andere eiken dosse fineer panelen. Omdat het om een dunne variant gaat, is er in dit geval voor het sterkere hardhout gekozen in plaats van MDF. Een eigenschap van hardhout is dat het krom kan trekken. Omdat het dun plaatmateriaal is, is het belangrijk deze panelen goed te monteren.

Multiplex Eiken Dosse Gefineerd, plaatmateriaal met een natuurlijke toplaag

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Dosse of kwartiers gezaagd hout

Het zagen van boomstammen wordt doorgaans gedaan op twee verschillende manieren: dosse of kwartiers. Als het hout dosse wordt gezaagd worden er in de lengterichting lange plakken gezaagd. Hierdoor zijn de vlammen van het materiaal duidelijk te zien en wordt er optimaal gebruikgemaakt van het hout.

Beschikbare diktes Multiplex Eiken Dosse Gefineerd

Bij ons bestel je gefineerd multiplex op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 4,6 mm.

Bewerken van Multiplex Eiken Dosse Gefineerd platen

Dit plaatmateriaal is makkelijk te bewerken. Zorg dat je over scherp gereedschap beschikt voor minimale splintervorming. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Voorboren is aan te raden, maar niet noodzakelijk. Dit plaatmateriaal kan verkleuren over tijd, werk het daarom af met een (blanke) lak, beits of verf. Gebruik een randsealer om de randen van het triplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen.

Specifieke toepassingen van gefineerd eiken

Triplex is zeer geschikt voor aftimmerwerk en decoratieve toepassingen als kasten of andere meubels. Afhankelijk van de dikte van het plaatmateriaal is het belangrijk de panelen goed te monteren. In dat geval zijn ze geschikt voor elke afwerkingstoepassing die jij in gedachten hebt.

Alternatieven voor Multiplex Eiken Dosse Gefineerd

Is Multiplex Eiken Dosse Gefineerd toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar ander plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere plaatmaterialen met een fineer toplaag:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Wat anderen maakten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet