Multiplex Interieur Pools Grenen

Thuiswinkel waarborg
Multiplex Interieur Pools Grenen
Multiplex Interieur Pools Grenen
Multiplex Interieur Pools Grenen

Configureer Multiplex Interieur Pools Grenen

Productinformatie

Korte specificaties

Soortelijk gewicht (kg/m3)

550

Uitstraling

Natuurlijk

Zichtkwaliteit

B/BB

Dikte

10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm

Type

Multiplex

Variant

Multiplex Interieur Pools Grenen

Toepassing

Binnen

Kleur

Zichtzijde

Ja

Gegrond

Nee

Verlijming

MR, Interieur

Keurmerk

FSC® 100%

Type toplaag

Onafgewerkt

Belangrijke informatie

 • Sterk plaatmateriaal
 • Stoere uitstraling
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Hoge stootvastheid
 • Trekt krom wanneer het materiaal niet gefixeerd wordt
 • Alleen voor gebruik in droge ruimtes
 • Kan verkleuren na verloop van tijd

Beschrijving

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex interieur pools grenen is een plaat met een natuurlijke houtlook. Grenenhout is een wat taaiere houtsoort, waardoor het makkelijker te bewerken is. Het wordt veel gebruikt voor meubels, maar bijvoorbeeld ook voor legplanken waar bijvoorbeeld kaas op wordt gedroogd.

Lees meer

Aanbevolen combinaties

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Alle klusbenodigdheden

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Klusbenodigdheden bekijken

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)550
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitB/BB
Dikte10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm
Type Multiplex
VariantMultiplex Interieur Pools Grenen
ToepassingBinnen
Kleur
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
KeurmerkFSC® 100%
Type toplaagOnafgewerkt

Toepassingen

 • Meubels
 • Decor- en standbouw
 • Decoratieve toepassingen
 • Aftimmerwerk
Alle voorbeelden van anderen
Thuiswinkel waarborg

Multiplex interieur pools grenen platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagd multiplex interieur pools grenen gemakkelijk online. Multiplex kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Multiplex interieur pools grenen: wat is het?

Multiplex interieur pools grenen is een plaat met een stoere, natuurlijke houtlook. Multiplex interieur pools grenen heeft een wit tot geelachtige kleur. De kwasten zijn bruin, redelijk groot en verspreid in kransen. Grenenhout is een wat taaiere houtsoort, waardoor het makkelijker te bewerken is. Het wordt veel gebruikt voor meubels, maar bijvoorbeeld ook voor legplanken waar bijvoorbeeld kaas op wordt gedroogd. Onze Multiplex platen zijn geschikt voor horizontale toepassingen, hierbij kun je denken aan tafelbladen, vensterbanken. Houd bij verticale toepassingen rekening met de kans op kromtrekken.

Multiplex is opgebouwd uit verschillende fineerlagen. Deze lagen worden kruisling op elkaar verlijmd. Dit maakt de plaat stabiel en één van de sterkste en oudste plaatmaterialen.

De richting van de houtnerf

Bij multiplex is er een houtnerf te zien. De tekening van de houtnerf loopt altijd in de lengterichting. Bij het zagen van de plaat houden wij aan dat de lengtemaat ook de lengterichting van de houtnerf is. Let dus goed op bij het invullen van de maten, zodat de vlammen van de houtnerf allemaal in de juiste richting doorlopen!

Zichtkwaliteit multiplex pools grenen B/BB

De kwaliteit van de toplagen van multiplex wordt aangeduid met lettercombinaties. Er is een letteraanduiding voor de zichtzijde (bovenzijde) en een voor de achterzijde (onderzijde). Het gaat hier over de kwaliteit van het dekfineer, de kwaliteit van bijvoorbeeld de verlijming wordt anders aangeduid. B/BB is een voorbeeld van een veel voorkomende kwaliteit, die gebruikt kan worden voor decoratieve toepassingen. Hierin betekent de eerste letter (in dit geval B) de kwaliteit van de zichtzijde en de tweede letter (in dit geval BB) de kwaliteit van de achterzijde. Lees hier meer over alle zichtkwaliteiten. 

Dit plaatmateriaal heeft ook de zichtzijde B/BB. De bovenzijde heeft de zichtkwaliteit B. Bij B-kwaliteit fineren kunnen kleine onzuiverheden hebben. Ook lichte verkleuringen en kleine reparaties zijn toegestaan. Kleine kleurnuances toegestaan. Kwasten en spinthout kunnen aanwezig zijn. De onderzijde is grover. Bij BB-kwaliteit fineren zijn proppen toegestaan. Dat zijn kleine uitsneden uit het fineer die vervangen zijn door een foutloos stukje fineer. Proppen is dus een manier om gebreken te repareren. Ook zijn kleine scheurtjes in het fineer (met name bij de randen) toegestaan.

Beschikbare diktes van multiplex interieur pools grenen

Multiplex kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 10 mm, 12 mm, 15 mm en 18 mm.

Bewerken van multiplex interieur pools grenen platen

Multiplex is een eenvoudig te bewerken plaatmateriaal, wanneer je over het juiste gereedschap beschikt. Bij het frezen en zagen van het materiaal adviseren wij zeer scherp gereedschap te gebruiken. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Dit plaatmateriaal kan verkleuren over tijd, werk het daarom af met een (blanke) lak, beits of vernis.

Schuur het materiaal voor gebruik licht op. De kopse kanten kunnen splinters bevatten, dus geef deze extra aandacht. Tenslotte is het aan te raden de kopse kanten te behandelen met een randsealer, deze zijn namelijk vrij ruw.

Specifieke toepassingen van multiplex interieur pools grenen

Door de relatief goede zichtkwaliteit is underlayment Fins vuren ook geschikt voor meubels en andere decoratieve toepassingen. Ook is het uitermate geschikt voor vloerbekleding, lijsten et cetera. Gebruik het materiaal alleen binnenshuis, voor langdurig plezier van het plaatmateriaal.

Alternatieven voor multiplex interieur pools grenen

Is multiplex pools grenen toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Ga voor multiplex berken of multiplex populier wanneer je wel voor een natuurlijke uitstraling gaat, maar op zoek bent naar multiplex met ander eigenschappen. Of bekijk dan hier onze andere multiplex plaatmaterialen:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Wat anderen maakten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet