Multiplex Interieur Pools Grenen

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Multiplex Interieur Pools Grenen

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Sterk plaatmateriaal
  • Stoere uitstraling
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Hoge stootvastheid
  • Trekt krom wanneer het materiaal niet gefixeerd wordt
  • Alleen voor gebruik in droge ruimtes
  • Kan verkleuren na verloop van tijd

Beschrijving

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex interieur pools grenen is een plaat met een natuurlijke houtlook. Grenenhout is een wat taaiere houtsoort, waardoor het makkelijker te bewerken is. Het wordt veel gebruikt voor meubels, maar bijvoorbeeld ook voor legplanken waar bijvoorbeeld kaas op wordt gedroogd.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)550
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitB/BB
Dikte10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm
Type Multiplex
VariantMultiplex Interieur Pools Grenen
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagGrenen
KernMultiplex / triplex
Functioneel gebruikConstructief
KleurBeige / Bruin
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
KeurmerkFSC® 100%
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagOnafgewerkt

Multiplex interieur pools grenen platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagd multiplex interieur pools grenen gemakkelijk online. Multiplex kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Multiplex interieur pools grenen: wat is het?

Multiplex interieur pools grenen is een plaat met een stoere, natuurlijke houtlook. Multiplex interieur pools grenen heeft een wit tot geelachtige kleur. De kwasten zijn bruin, redelijk groot en verspreid in kransen. Grenenhout is een wat taaiere houtsoort, waardoor het makkelijker te bewerken is. Het wordt veel gebruikt voor meubels, maar bijvoorbeeld ook voor legplanken waar bijvoorbeeld kaas op wordt gedroogd. Onze Multiplex platen zijn geschikt voor horizontale toepassingen, hierbij kun je denken aan tafelbladen, vensterbanken. Houd bij verticale toepassingen rekening met de kans op kromtrekken.

Multiplex is opgebouwd uit verschillende fineerlagen. Deze lagen worden kruisling op elkaar verlijmd. Dit maakt de plaat stabiel en één van de sterkste en oudste plaatmaterialen.

De richting van de houtnerf

Bij multiplex is er een houtnerf te zien. De tekening van de houtnerf loopt altijd in de lengterichting. Bij het zagen van de plaat houden wij aan dat de lengtemaat ook de lengterichting van de houtnerf is. Let dus goed op bij het invullen van de maten, zodat de vlammen van de houtnerf allemaal in de juiste richting doorlopen!

Zichtkwaliteit multiplex B/BB

De kwaliteit van de toplagen van multiplex wordt aangeduid met lettercombinaties. Er is een letteraanduiding voor de zichtzijde (bovenzijde) en een voor de achterzijde (onderzijde). Het gaat hier over de kwaliteit van het dekfineer, de kwaliteit van bijvoorbeeld de verlijming wordt anders aangeduid. B/BB is een voorbeeld van een veel voorkomende kwaliteit, die gebruikt kan worden voor decoratieve toepassingen. Hierin betekent de eerste letter (in dit geval B) de kwaliteit van de zichtzijde en de tweede letter (in dit geval BB) de kwaliteit van de achterzijde. Lees hier meer over alle zichtkwaliteiten.

Dit plaatmateriaal heeft zichtzijde B/BB. De bovenzijde heeft de zichtkwaliteit B, de onderzijde zichtkwaliteit BB. Een multiplex plaat met de zichtkwaliteit B/BB heeft doorgaans een acceptabele visuele kwaliteit, maar vertoont wel enkele onvolkomenheden. Aan de voorzijde (de "B"-zijde) kunnen kleurvariaties, kleine knoesten, reparaties en andere onregelmatigheden voorkomen, zij het in beperkte mate. De achterzijde (de "BB"-zijde) kan meer onvolkomenheden bevatten, zoals grote knoesten, reparaties en kleurvariaties.

Vanwege de iets lagere visuele kwaliteit wordt multiplex met de zichtkwaliteit B/BB vaak gebruikt in toepassingen waar esthetiek niet de hoogste prioriteit heeft. Het wordt gebruikt voor constructieve doeleinden, interne bekleding, meubelconstructies en andere toepassingen waarbij het zichtbare oppervlak minder belangrijk is.

Het is belangrijk om op te merken dat zichtkwaliteiten kunnen variëren, afhankelijk van lokale normen en specificaties. Het is raadzaam om bij het aanschaffen van multiplex de specifieke classificaties en normen van de fabrikant of leverancier te raadplegen om ervoor te zorgen dat het hout voldoet aan de vereisten voor de beoogde toepassing.

Over het algemeen biedt multiplex met de zichtkwaliteit B/BB een redelijke visuele kwaliteit voor toepassingen waar esthetiek niet de hoogste prioriteit heeft. Het combineert functionele eigenschappen met een acceptabel oppervlak dat voldoet aan de basisvereisten voor veel bouw- en houtprojecten.

Beschikbare diktes van multiplex interieur pools grenen

Multiplex kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 10 mm, 12 mm, 15 mm en 18 mm.

Bewerken van multiplex interieur pools grenen platen

Multiplex is een eenvoudig te bewerken plaatmateriaal, wanneer je over het juiste gereedschap beschikt. Bij het frezen en zagen van het materiaal adviseren wij zeer scherp gereedschap te gebruiken. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Dit plaatmateriaal kan verkleuren over tijd, werk het daarom af met een (blanke) lak, beits of vernis.

Schuur het materiaal voor gebruik licht op. De kopse kanten kunnen splinters bevatten, dus geef deze extra aandacht. Tenslotte is het aan te raden de kopse kanten te behandelen met een randsealer, deze zijn namelijk vrij ruw.

Specifieke toepassingen van multiplex interieur pools grenen

Door de relatief goede zichtkwaliteit is underlayment Fins vuren ook geschikt voor meubels en andere decoratieve toepassingen. Ook is het uitermate geschikt voor vloerbekleding, lijsten et cetera. Gebruik het materiaal alleen binnenshuis, voor langdurig plezier van het plaatmateriaal.

Alternatieven voor multiplex interieur pools grenen

Is multiplex pools grenen toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Ga voor multiplex berken of multiplex populier wanneer je wel voor een natuurlijke uitstraling gaat, maar op zoek bent naar multiplex met ander eigenschappen. Of bekijk dan hier onze andere multiplex plaatmaterialen:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Multiplex Berken B/BB
Multiplex Berken B/BB

Vanaf

46,64

p/m2

Multiplex Berken Wit
Multiplex Berken Wit

Vanaf

57,60

p/m2

Multiplex CPL U129 TST Shadow
Multiplex CPL U129 TST Shadow

Vanaf

121,71

p/m2

Multiplex Hardhout
Multiplex Hardhout

Vanaf

36,34

p/m2

Multiplex HPL F6464 Shell New White
Multiplex HPL F6464 Shell New White

Vanaf

113,99

p/m2

Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey
Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey

Vanaf

118,78

p/m2

Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black
Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black

Vanaf

118,65

p/m2