Multiplex Berken Iroko Kwartiers Gefineerd

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Multiplex Berken Iroko Kwartiers Gefineerd

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Multiplex met een warme natuurlijke uitstraling
  • Relatief rustige uitstraling door de kwartiers gezaagde fineerlaag
  • Fraaie opbouw van de plaat door de berken lagen
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Alleen voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

Multiplex Berken Iroko Kwartiers Gefineerd is een multiplex plaat opgebouwd uit dunne berken fineerlagen met een iroko houtfineer toplaag. Deze laag is gemaakt van kwartiers gezaagd iroko hout, waarin de rechte lijnen zichtbaar zijn. De toplaag (en zijkanten van de plaat) moeten nog wél behandeld worden voor optimaal gebruik.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)700
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitA/B+
Dikte12 mm
Type Multiplex
VariantMultiplex Berken Iroko Kwartiers Gefineerd
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Vochtige ruimtes, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagIroko
Functioneel gebruikDecoratief
KleurnuanceNaturel / Geen
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

Multiplex Berken Iroko Kwartiers Gefineerd platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd gemakkelijk online. Gefineerd Multiplex kan je tot op de millimeter nauwkeurig op maat laten zagen. Wij bezorgen het paneel volledig op maat thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

Multiplex Berken Iroko Kwartiers Gefineerd: wat is het?

Multiplex platen zijn platen die opgebouwd zijn uit verschillende berken fineerlagen. In dit geval een kern van berken en een toplaag van mahonie fineer. Multiplex berken is de populairste variant van multiplex plaatmateriaal voor binnen omdat het kwalitatief de beste keuze is. Het is standaard watervast verlijmd en heeft een duidelijkere houtnerf in vergelijking met populieren multiplex. Bovendien is berken een hardhoutsoort.

Multiplex berken is opgebouwd uit verschillende berken fineerlagen. Deze lagen worden kruisling op elkaar verlijmd. Dit leidt tot een stabiele plaat. Toch blijft het hout dat verlijmd is, tijdens het zagen en bewerken van multiplex berken kan er spanning vrij komen waardoor langer platen een lichte kromming kunnen hebben. Om deze reden is het belangrijk deze panelen goed te monteren.

Multiplex Berken Iroko Kwartiers Gefineerd, plaatmateriaal met een natuurlijke toplaag

In tegenstelling tot gemelamineerd plaatmateriaal is de toplaag van gefineerde panelen een laagje écht hout. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Gefineerd iroko

Iroko heeft een warme en rijke uitstraling die wordt gekenmerkt door een gouden tot middelbruine kleur met een vaak gelijkmatige nerf en subtiele strepen. Het fineer vertoont over het algemeen een zachte en natuurlijke esthetiek.

De uitstraling van iroko fineer is tijdloos en veelzijdig, waardoor het goed past bij verschillende interieurstijlen. De kleur van het fineer kan variëren van lichtgeel tot donkerder bruin, afhankelijk van de bron en behandeling van het hout.

Iroko houtfineer wordt vaak gewaardeerd om zijn warme en gezellige uitstraling, waardoor het geschikt is voor meubels, wandbekleding en decoratieve elementen. Het fijne nerfpatroon en de rustige kleur maken het mogelijk om iroko fineer te integreren in diverse ontwerpen, van traditioneel tot eigentijds.

Dosse of kwartiers gezaagd hout

Het zagen van boomstammen wordt doorgaans gedaan op twee verschillende manieren: dosse of kwartiers. Als het hout dosse wordt gezaagd worden er in de lengterichting lange plakken gezaagd. Hierdoor zijn de vlammen van het materiaal duidelijk te zien en wordt er optimaal gebruikgemaakt van het hout. Wanneer het hout kwartiers wordt gezaagd, wordt het met de nerf mee gezaagd. Hierdoor heeft kwartiers gezaagd hout een rustige uitstraling en relatief rechte lijnen. Bij mix worden deze twee technieken door elkaar heen verwerkt en gebruikt tijdens het samenstellen van het fineer. Hierdoor ontstaat een natuurlijk geheel en is elke plaat uniek. 

Beschikbare diktes Multiplex Berken Iroko Kwartiers Gefineerd

Bij ons bestel je gefineerd MDF op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 12 mm.

Bewerken van multiplex platen

Dit plaatmateriaal is makkelijk te bewerken. Zorg dat je over scherp gereedschap beschikt voor minimale splintervorming. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Voorboren is aan te raden, maar niet noodzakelijk. Dit plaatmateriaal kan verkleuren over tijd, werk het daarom af met een (blanke) lak, beits of verf. Gebruik een randsealer om de randen van het triplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen.

Door het zagen liggen de randen 'open'. Deze moeten nog wel afgewerkt worden, dit kan met fineerband. 

Specifieke toepassingen van gefineerd mahonie

Multiplex is zeer geschikt voor aftimmerwerk en decoratieve toepassingen als kasten of andere meubels. Afhankelijk van de dikte van het plaatmateriaal is het belangrijk de panelen goed te monteren. In dat geval zijn ze geschikt voor elke afwerkingstoepassing die jij in gedachten hebt. . Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook 

Alternatieven voor Multiplex Berken Iroko Kwartiers Gefineerd platen

Is Multiplex Berken Iroko Kwartiers Gefineerd toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar ander plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere plaatmaterialen met een fineer toplaag:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Multiplex Berken B/BB
Multiplex Berken B/BB

Vanaf

46,64

p/m2

Multiplex Berken Wit
Multiplex Berken Wit

Vanaf

57,60

p/m2

Multiplex CPL U129 TST Shadow
Multiplex CPL U129 TST Shadow

Vanaf

121,71

p/m2

Multiplex Hardhout
Multiplex Hardhout

Vanaf

36,34

p/m2

Multiplex HPL F6464 Shell New White
Multiplex HPL F6464 Shell New White

Vanaf

113,99

p/m2

Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey
Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey

Vanaf

118,78

p/m2

Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black
Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black

Vanaf

118,65

p/m2