Multiplex Buigbaar Dwars

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Multiplex Buigbaar Dwars

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • In de lengte buigbaar
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Niet geschikt voor gebruik buitenshuis
  • Alleen voor decoratieve toepassingen

Beschrijving

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex Buigbaar Dwars is gemaakt van Ceiba hardhout. De plaat is buigbaar waardoor het kan worden toegepast in afwerkingen met een ronding of bijvoorbeeld een S-vorm. Het wordt voornamelijk gebruikt voor timmerwerk binnenshuis.
Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)450
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitBB/CC
Dikte7 mm, 8 mm
Type Multiplex
VariantMultiplex Buigbaar Dwars
NerfJa, breedte richting
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagCeiba
KernMultiplex / triplex
Functioneel gebruikBouw- en timmerhout
KleurBeige / Bruin
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagOnafgewerkt

Multiplex buigbare platen op maat online bestellen

Multiplex is één van de populairste soorten plaatmateriaal. Deze variant is speciaal ontwikkeld voor buigbare situaties. En bij ons bestel je flexibele multiplex gemakkelijk online! Dit plaatmateriaal kan gemakkelijk op maat gezaagd en bewerkt worden. Doordat het een dun en flexibel materiaal is, moet dit plaatmateriaal wel altijd gefixeerd worden. 

Buigbaar multiplex: wat is het?

Multiplex Buigbaar Dwars is gemaakt van Ceiba hardhout en is in de nerf buigbaar. De plaat is opgebouwd uit drie kruislings verlijmde fineren. De nerf loopt bij deze plaat in de breedte, waardoor de platen dus in de lengte buigbaar zijn. Met buigbaar en flexibel multiplex kun je rondingen of bijvoorbeeld s-vormen maken, maar ook cilindrische en gebogen constructies kan je met groot gemak tot stand brengen. Het wordt dan ook veel toegepast in de meubel- en interieurbouw als afwerkingsmateriaal voor rondingen.

Dit multiplex plaatmateriaal heeft een natuurlijke, lichtbruine kleur waarbij de randen strak en decoratief zijn. Bij multiplex berken is de houtstructuur te zien, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling van het hout. Buigbaar multiplex is opgebouwd uit verschillende fineerlagen, tijdens het zagen en bewerken van buigbaar multiplex kunnen er houtsplinters ontstaan.

Dwars gebogen multiplex

De nerf loopt bij deze plaat in de breedte, waardoor de platen dus in de lengte buigbaar zijn. Denk hierbij aan de afwerking van een lage, brede ton. Ben je op zoek naar het afwerken van een hoge, lange pilaar, ga dan voor multiplex buigbaar lang.

Beschikbare diktes van gebogen multiplex

Multiplex kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 7 mm en 8 mm.

Bewerken van buigbaar multiplex platen

Multiplex is een eenvoudig te bewerken plaatmateriaal, wanneer je over scherp gereedschap beschikt. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Ook is voorboren aan te raden bij dit plaatmateriaal. Dit plaatmateriaal kan verkleuren over tijd, werk het daarom af met een (blanke) lak, beits of verf. Gebruik een randsealer om de randen van multiplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen.

Specifieke toepassingen buigbaar multiplex

Buigbaar multiplex is bij uitstek geschikt voor de afwerking van lage, brede vormen. Denk hierbij aan s-vormen maken, maar ook cilindrische en gebogen constructies kan je met groot gemak tot stand brengen.

Alternatieven voor gebogen multiplex

Is buigbaar multiplex toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Wanneer je op zoek bent naar multiplex voor buiten is multiplex okoumé watervast een goed alternatief. Toch op zoek naar een andere uitstraling? Bekijk hier onze andere multiplex platen:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Multiplex Berken B/BB
Multiplex Berken B/BB

Vanaf

46,64

p/m2

Multiplex Berken Wit
Multiplex Berken Wit

Vanaf

57,60

p/m2

Multiplex CPL U129 TST Shadow
Multiplex CPL U129 TST Shadow

Vanaf

121,71

p/m2

Multiplex Hardhout
Multiplex Hardhout

Vanaf

36,34

p/m2

Multiplex HPL F6464 Shell New White
Multiplex HPL F6464 Shell New White

Vanaf

113,99

p/m2

Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey
Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey

Vanaf

118,78

p/m2

Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black
Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black

Vanaf

118,65

p/m2