Berken multiplex alternatieven

Thuiswinkel Waarborg

Multiplex berken platen zijn geschikt voor decoratieve en constructieve doeleinden. Het is een veelzijdige en sterk plaatmateriaal dat gemakkelijk te bewerken is, een populair uiterlijk heeft en strakke, afgewerkte randen heeft doordat de platen opgebouwd zijn uit meerdere lagen.

Multiplex berken: een populaire houtsoort voor veel interieurprojecten

De plaat is om meerdere redenen erg populair:

  1. Het uiterlijk: licht van kleur en een subtiele vlam
  2. De hardheid van de houtsoort 
  3. De watervaste verlijming
  4. Zijn sterke eigenschappen

Daarnaast heeft multiplex berken ook een aantal nadelen: Het is op dit moment erg lastig verkrijgbaar en, door de hoge vraag en lage beschikbaarheid, erg duur. Bekijk onze geselecteerde alternatieve producten hier direct onder, of scrol naar beneden om meer te lezen over de beschikbaarheid en waarom wij dit de beste alternatieven vinden. 


De verkrijgbaarheid van multiplex berken

Berken multiplex is een populaire houtsoort om zijn uitstraling met een witte, zachte vlam en de opbouw qua lagen. Een nadeel van multiplex berken zijn de leveringsproblemen vanuit het buitenland, voornamelijk Rusland. Je kunt je daarom voorstellen dat multiplex berken momenteel erg lastig, of zelfs niet, te verkrijgen is. Enkele diktes zijn nog op voorraad, maar dit wordt elke dag minder. Bekijk hier de multiplex berken opties die wij nog beschikbaar hebben.

Waarom is multiplex berken duur?

Doordat het plaatmateriaal op dit moment lastig verkrijgbaar is, maar de vraag nog hoog is, zijn de prijzen van multiplex berken op dit moment boven-normaal. We hebben lange tijd een goed voorraadniveau kunnen aanhouden, maar ook bij ons wordt de voorraad steeds minder groot. Wil je weten welke opties nog wel beschikbaar zijn? Bekijk ze hier.

Multiplex berken alternatieven

Alternatieven qua uitstraling

We hebben op deze pagina een aantal alternatieve opties voor je op een rij gezet. Zo is qua uitstraling Populieren Multiplex een heel goed alternatief, alleen is de houtsoort wel wat zachter. Voordeel is dat het wat voordeliger is en veel diktes ook per vierkante meter beschikbaar zijn. 

Een ander alternatief is Populieren Multiplex met alleen een Berken toplaag. Dit plaatmateriaal heeft een berken toplaag, maar een kern van multiplex populier. Op deze manier wordt er zo min mogelijk materiaal gebruikt en heb je alsnog de mooie toplaag van echt berkenhout. De randen zijn hierdoor anders dan die van volledig berken multiplex, maar je hebt wel exact hetzelfde materiaal als toplaag.

Alternatieven qua hardheid

Ben je op zoek naar een harde houtsoort voor jouw project? Dan is hardhouten multiplex of hardhout multiplex met een Esdoorn toplaag een goed alternatief. Esdoorn is net als Berken een wat hardere houtsoort en ook licht van kleur. De vlam van Esdoornhout is alleen iets duidelijker aanwezig en met wat meer reliëf dan bij Berkenhout.

Alternatieven qua watervaste verlijming

Ben je op zoek naar een materiaal wat bestand is tegen vocht, dan is Populieren Multiplex Duraply een goed alternatief. De plaat is speciaal ontwikkeld en beschermd op behoud van de kwaliteit van zowel het hout als de verlijming over lange termijn. Door een innovatieve behandeling die het paneel uitzonderlijk duurzaam maakt, zelfs na schuren of machinale bewerking. Dit paneel kan tegen vocht en kan 15 jaar meegaan als het goed wordt afgewerkt. 

Alternatieven qua constructief plaatmateriaal

Ben je op zoek naar een sterke plaat als alternatief voor multiplex berken en is de zichtkwaliteit minder belangrijk? Bekijk dan ook eens Multiplex Aziatisch goldplex. Dit plaatmateriaal is opgebouwd uit verschillende hardhouten fineerlagen die een sterk geheel vormen. Doordat de plaat uit verschillende houtsoorten bestaat, kan er kleurverschil onderling in de platen zitten. Voordeel van dit materiaal is dat het voordelig is geprijsd!

Andere alternatieven

Naast deze geselecteerde alternatieven hebben we nog veel multiplex houtsoorten. Bekijk hier al onze multiplex plaatmaterialen.