Multiplex Populier watervast

Thuiswinkel waarborg
Multiplex Populier watervast
Multiplex Populier watervast

Configureer Multiplex Populier watervast

Productinformatie

Korte specificaties

Soortelijk gewicht (kg/m3)

450

Uitstraling

Onafgewerkt

Merk

Stiho

Zichtkwaliteit

BB/BB

Dikte

25 mm, 22 mm, 18 mm, 15 mm, 12 mm, 10 mm

Type

Multiplex

Variant

RhinoPlex watervast

Toepassing

Buiten, mits voorbehandeld

Gegrond

Nee

Keurmerk

FSC® gecertificeerd

Type toplaag

Onafgewerkt

Toplaag

2 zijdes

Belangrijke informatie

  • Speciaal voor gebruik buitenshuis en in vochtige ruimtes
  • Sterk en licht plaatmateriaal
  • Buigt minimaal door onder zware belasting
  • Werkt nauwelijks
  • Gronden voor afwerking aan te raden

Beschrijving

Multiplex Populier watervast platen zijn toe te passen voor veel verschillende projecten. Multiplex Populier watervast, de naam zegt het al, is populierenhout dat watervast verlijmd is. Hierdoor is het een goed alternatief voor het welbekende multiplex Okoumé. Doordat populier snel groeit, hebben deze platen de naam dat ze duurzamer zijn dan multiplex Okoumé platen. Wat wel belangrijk is: populierhout is een zachte houtsoort, daarom is het wel belangrijk deze panelen goed te behandelen wanneer je deze (buiten) in gaat zetten.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)450
UitstralingOnafgewerkt
MerkStiho
ZichtkwaliteitBB/BB
Dikte25 mm, 22 mm, 18 mm, 15 mm, 12 mm, 10 mm
Type Multiplex
VariantRhinoPlex watervast
ToepassingBuiten, mits voorbehandeld
GegrondNee
KeurmerkFSC® gecertificeerd
Type toplaagOnafgewerkt
Toplaag2 zijdes

Toepassingen

  • Dakkapellen
  • Gevelbekleding
  • Deuren
  • Werkbladen
Alle voorbeelden van anderen
Thuiswinkel waarborg

Multiplex Populier watervast platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagde Multiplex Populier watervast gemakkelijk online. Multiplex kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Multiplex Populier watervast: wat is het?

Multiplex Populier watervast is de multiplex-variant die bestand is tegen vocht en daardoor gebruikt wordt voor toepassingen buitenshuis of in vochtige ruimtes. De plaat is, net als bij multiplex berken, okoumé en hardhout, verlijmd met een watervaste lijm. Multiplex Populier watervast is een multiplex-soort die de duurzaamheid van Berken, Hardhout en Okoumé multiplex overtreft doordat het een snelgroeiende houtsoort is die in een gecertificeerd bos groeit. Daarmee voldoet het aan alle eisen van deze tijd. Dit plaatmateriaal is FSC gecertificeerd, beschikt over CE2+ en een lage Carbon Footprint. Maar je kunt de plaat natuurlijk ook kiezen vanwege de fraaie uitstraling, en het feit dat het goed te bewerken is.

Multiplex is opgebouwd uit verschillende fineerlagen. Deze lagen worden kruisling op elkaar verlijmd. Dit leidt over het algemeen tot een stabiele plaat, echter kan door temperatuurinvloeden of het loslaten van spanning het paneel kromtrekken. Verder hebben multiplex panelen een fraaie rand.

Beschikbare diktes van Multiplex Populier watervast

Multiplex kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 22 mm en 25 mm.

Bewerken van Multiplex Populier watervast platen

Populier is van zichzelf een zachte plaatmateriaal soort. Het is goed te bewerken wanneer je over scherp gereedschap beschikt. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Ook is voorboren aan te raden bij dit plaatmateriaal. Dit plaatmateriaal kan verkleuren over tijd, werk het daarom af met een (blanke) lak, beits of verf. Gebruik een randsealer om de randen van multiplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen. Ga je Multiplex Populier watervast buiten inzetten? Dan is het belangrijk de randen te dichten met een randsealer. Om buiten lang van het project te kunnen genieten, heeft dit plaatmateriaal nog wel bescherming nodig tegen vochtige weersomstandigheden.

Specifieke toepassingen van Multiplex Populier watervast

Multiplex Populier watervast is zeer geschikt voor projecten als dakkapellen, gevelbekleding, tafelbladen en werkbladen.

Alternatieven voor Multiplex Populier watervast

Is Multiplex Populier watervast toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een multiplex variant die gemakkelijk te behandelen is met een lak of verf? Ga dan voor multiplex populier watervast gegrond. Of bekijk hieronder onze andere multiplex platen:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Wat anderen maakten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet