Multiplex Okoumé Garant

Thuiswinkel waarborg
Multiplex Okoumé Garant
Multiplex Okoumé Garant
Multiplex Okoumé Garant

Configureer Multiplex Okoumé Garant

Productinformatie

Korte specificaties

Soortelijk gewicht (kg/m3)

500

Uitstraling

Natuurlijk

Zichtkwaliteit

BB/BB

Dikte

10 mm, 12 mm, 18 mm, 22 mm, 25 mm, 15 mm

Type

Multiplex

Variant

Multiplex Okoumé Garant

Toepassing

Buiten, mits voorbehandeld

Kleur

Zichtzijde

Ja

Gegrond

Nee

Verlijming

WBP, Exterieur

Keurmerk

FSC® mix 70%

Type toplaag

Onafgewerkt

Belangrijke informatie

 • Speciaal voor gebruik buitenshuis en in vochtige ruimtes
 • Sterk en licht plaatmateriaal
 • Buigt niet door onder zware belasting
 • Duurzaamheid van minimaal 15 jaar door de sterke, watervaste lijm
 • Gronden voor afwerking aan te raden
 • Dient goed afgewerkt te worden voor langdurig gebruik

Beschrijving

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex Okoumé Garant is de variant die geschikt is voor gebruik buitenshuis of in vochtige ruimtes. Dit komt niet alleen omdat de plaat verlijmd is met watervaste lijm, maar ook omdat de houtsoort beter bestand is tegen vocht en weersinvloeden. Multiplex Okoumé Garant is een speciale verduurzaamde variant die, mits je het goed afwerkt, minimaal 15 jaar mee kan gaan.

Lees meer

Aanbevolen combinaties

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Alle klusbenodigdheden

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Klusbenodigdheden bekijken

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)500
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitBB/BB
Dikte10 mm, 12 mm, 18 mm, 22 mm, 25 mm, 15 mm
Type Multiplex
VariantMultiplex Okoumé Garant
ToepassingBuiten, mits voorbehandeld
Kleur
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingWBP, Exterieur
KeurmerkFSC® mix 70%
Type toplaagOnafgewerkt

Toepassingen

 • Dakkapellen
 • Boeidelen
 • Windveren
 • Gevelbekleding
 • Deuren
 • Werkbladen
Alle voorbeelden van anderen
Thuiswinkel waarborg

Multiplex Okoumé Garant platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagde multiplex okoumé watervast gemakkelijk online. Multiplex kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Multiplex Okoumé Garant: wat is het?

Multiplex okoumé watervast is de multiplex-variant die bestand is tegen vocht en daardoor gebruikt wordt voor toepassingen buitenshuis of in vochtige ruimtes. De plaat is, net als bij multiplex berken, verlijmd met een watervaste lijm. Okoumé kan beter tegen vocht, waardoor deze variant geschikt is voor buitentoepassingen. Maar je kunt de plaat natuurlijk ook kiezen vanwege de fraaie roze-rode kleur met grove vlammen en het feit dat het goed te bewerken is. Multiplex is opgebouwd uit verschillende fineerlagen. Deze lagen worden kruisling op elkaar verlijmd. Dit leidt tot een stabiele plaat. De platen hebben een fraaie rand die goed in te zetten is voor zichtwerk. Onze Multiplex platen zijn geschikt voor horizontale toepassingen, hierbij kun je denken aan tafelbladen, vensterbanken. Houd bij verticale toepassingen rekening met de kans op kromtrekken.

Garantplex

Multiplex Okoumé Garant is de duurzame variant van Okoumé multiplex. De plaat is speciaal ontwikkeld op behoud van de kwaliteit van de verlijming over lange termijn. Deze is namelijk ontwikkeld tegen vocht en kan 15 jaar meegaan als het goed wordt afgewerkt. 

Beschikbare diktes van Multiplex Okoumé Garant

Multiplex kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 10 mm, 15 mm, 18 mm, 22 mm en 25 mm.

Bewerken van Multiplex Okoumé Garant

Multiplex okoumé is een hard plaatmateriaal soort. Het is goed te bewerken wanneer je over scherp gereedschap beschikt. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Ook is voorboren aan te raden bij dit plaatmateriaal. Dit plaatmateriaal kan verkleuren over tijd, werk het daarom af met een (blanke) lak, beits of verf. Gebruik een randsealer om de randen van multiplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen. Ga je okoumé buiten inzetten? Dan is het belangrijk de randen te dichten met een randsealer. Om buiten lang van het project te kunnen genieten, heeft dit plaatmateriaal nog wel bescherming nodig tegen vochtige weersomstandigheden.

Specifieke toepassingen van Multiplex Okoumé Garant

Multiplex okoumé watervast is zeer geschikt voor projecten als dakkapellen, gevelbekleding, tafelbladen en werkbladen.

Alternatieven voor Multiplex Okoumé Garant

Is Multiplex Okoumé Garant toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een multiplex variant die gemakkelijk te behandelen is met een lak of verf en geschikt is voor buiten? Ga dan voor multiplex okoumé watervast gegrond. Of bekijk hieronder onze andere multiplex platen:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Wat anderen maakten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet