• Gratis op maat gezaagd
 • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: Multiplex Okoumé Garant

Multiplex Okoumé Garant

Multiplex Okoumé Garant
Dit product is niet meer beschikbaar. Bekijk de vergelijkbare producten.
Vergelijkbare producten
Multiplex Okoumé Watervast
Multiplex Okoumé Watervast
Watervast en een unieke kleur
Vanaf 36,09/m2
MDF Tricoya
MDF Tricoya
Extreem duurzaam MDF voor binnen- en buitenshuis
Vanaf 121,79/m2
Dat is écht handig

Duurzame, watervaste multiplex plaat met een unieke kleur

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex Okoumé Garant is de variant die bestand is tegen vocht en daardoor gebruikt wordt voor toepassingen buitenshuis of in vochtige ruimtes. De plaat is, net als bij Multiplex Berken , verlijmd met een watervaste lijm. Okoumé Garant is echter de houtsoort die beter bestand is tegen vocht, waardoor deze variant beter geschikt is voor buitentoepassingen. Maar je kunt de plaat natuurlijk ook kiezen vanwege de fraaie roze-rode kleur en het feit dat het gemakkelijk te bewerken is. Multiplex Okoumé Garant is een speciale, duurzame variant van okoumé multiplex die, mits je het goed afwerkt, minimaal 15 jaar mee kunnen gaan.

Wat is multiplex precies?

Multiplex bestaat uit verschillende lagen houtfineer. Deze lagen worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor de plaat erg sterk wordt en nauwelijks werkt. Dit zijn dan ook direct de voordelen van multiplex in vergelijking met massief hout, en daarom wordt het vaak in constructies gebruikt. Door de lagen zijn de kopse kanten van multiplex fraai om te zien en worden deze vaak in het zicht gehouden. Multiplex wordt gemaakt van massief hout, het heeft daarom eigenschappen die massief hout ook kan hebben. Lange platen kunnen daarom een lichte kromming hebben en er kunnen kleurverschillen zijn tussen losse platen. Onze Multiplex platen zijn enkel geschikt voor horizontale toepassingen, hierbij kun je denken aan tafelbladen, vensterbanken, etc. Voor verticale projecten als deuren en roomdividers zijn deze massieve platen niet geschikt.

De richting van de houtnerf

Bij multiplex is er een houtnerf te zien. De tekening van de houtnerf loopt altijd in de lengterichting. Bij het zagen van de plaat houden wij aan dat de lengtemaat ook de lengterichting van de houtnerf is. Let dus goed op bij het invullen van de maten, zodat de vlammen van de houtnerf allemaal in de juiste richting doorlopen!

Kwaliteitsaanduiding bij multiplex

Multiplex is er in verschillende kwaliteiten. Dat betekent niet dat de plaat meer of minder sterk is, het duidt de kwaliteit van het aanzicht van de plaat aan. Het multiplex exterieur okoumé dat wij leveren is standaard een B/BB kwaliteit, wat wil zeggen dat de voorkant (B) de meest gave kant is en zeer geschikt voor zichtwerk. Hierin zijn noesten en kleurverschillen in minimale mate zichtbaar. De achterkant (BB) is van een iets minder hoge kwaliteit, waarin meer noesten zichtbaar zijn en eventuele oneffenheden gerepareerd zijn door middel van proppen.

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Multiplex
Variant
Multiplex Okoumé Garant
Dikte
Kleur
Licht (hout)
Zichtzijde
Ja
Max. lengte (mm)
3100
Max. breedte (mm)
1530
Keurmerk
FSC® mix 70%
Type toplaag
Onafgewerkt
Geschikt voor
Buiten, mits voorbehandeld
Uitstraling
Natuurlijk
Zichtkwaliteit
BB/BB
Plus en minpunten
 • Speciaal voor gebruik buitenshuis en in vochtige ruimtes
 • Sterk en licht plaatmateriaal
 • Buigt niet door onder zware belasting
 • Werkt nauwelijks
 • Verduurzaamde variant, met een garantie van 15 jaar
 • Gronden voor afwerking aan te raden
Toepassingen
 • Dakkapellen
 • Gevelbekleding
 • Deuren
 • Werkbladen