Multiplex Okoumé Garant Gegrond

Thuiswinkel waarborg
Multiplex Okoumé Garant Gegrond
Multiplex Okoumé Garant Gegrond
Multiplex Okoumé Garant Gegrond

Configureer Multiplex Okoumé Garant Gegrond

Productinformatie

Korte specificaties

Soortelijk gewicht (kg/m3)

500

Uitstraling

Onafgewerkt

Zichtkwaliteit

BB/BB

Dikte

10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm

Type

Multiplex

Variant

Multiplex Okoumé Garant Lakdraag

Toepassing

Buiten, mits voorbehandeld

Kleur

Wit

Gegrond

Ja

Verlijming

WBP, Exterieur

Keurmerk

FSC® mix 70%

Type toplaag

Grondlaag / Lakdraagfolie

Toplaag

2 zijdes

Belangrijke informatie

 • Speciaal voor gebruik buitenshuis en in vochtige ruimtes
 • Sterk en licht plaatmateriaal
 • Tweelaags afgewerkt met een basisprimer
 • Buigt niet door onder zware belasting
 • Duurzaamheid van minimaal 15 jaar door de sterke, watervaste lijm
 • Gronden voor afwerking aan te raden
 • Dient goed afgewerkt te worden voor langdurig gebruik

Beschrijving

Multiplex platen zijn toe te passen voor ontelbare verschillende projecten. Multiplex Okoumé Garant Gegrond is de variant die geschikt is voor gebruik buitenshuis of in vochtige ruimtes. Dit komt niet alleen omdat de plaat verlijmd is met watervaste lijm, maar ook omdat de houtsoort beter bestand is tegen vocht en weersinvloeden. Deze variant heeft een gegronde toplaag, waardoor dit veel werk bespaart bij het schilderen van jouw project. Multiplex Okoumé Garant Gegrond is een speciale verduurzaamde variant die, op voorwaarde dat je het goed afwerkt, minimaal 15 jaar mee kan gaan.

Lees meer

Aanbevolen combinaties

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Alle klusbenodigdheden

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Klusbenodigdheden bekijken

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)500
UitstralingOnafgewerkt
ZichtkwaliteitBB/BB
Dikte10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm
Type Multiplex
VariantMultiplex Okoumé Garant Lakdraag
ToepassingBuiten, mits voorbehandeld
KleurWit
GegrondJa
VerlijmingWBP, Exterieur
KeurmerkFSC® mix 70%
Type toplaagGrondlaag / Lakdraagfolie
Toplaag2 zijdes

Toepassingen

 • Dakkapellen
 • Boeidelen
 • Windveren
 • Gevelbekleding
 • Deuren
 • Werkbladen
Alle voorbeelden van anderen
Thuiswinkel waarborg

Multiplex Okoumé Garant Gegrond platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagde Multiplex Okoumé Garant Gegrond gemakkelijk online. Multiplex op maat kan je in diverse vormen laten zagen of frezen. Of het nu gaat om een ovaal voor een tafelblad, een huisjesvorm voor het speelhuisje van de kleine of een rechthoek met afgeschuinde kant voor een kast onder een schuin dak. Jij bedenkt het, wij zagen het nauwkeurig op maat! Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Multiplex Okoumé Garant Gegrond: wat is het?

Multiplex okoumé watervast gegrond is de variant die bestand is tegen vocht en daardoor gebruikt wordt voor toepassingen buitenshuis of in vochtige ruimtes. Deze plaat bespaart veel werk omdat hij voorzien is van een grondlaag, waardoor je vrijwel direct kunt beginnen met het schilderen van jouw project. De plaat is, net als bij multiplex berken, verlijmd met een watervaste lijm. Okoumé is echter de houtsoort die beter bestand is tegen vocht, waardoor deze variant beter geschikt is voor buitentoepassingen. Multiplex is opgebouwd uit verschillende fineerlagen. Deze lagen worden kruisling op elkaar verlijmd. Dit leidt tot een stabiele plaat. Onze Multiplex platen zijn geschikt voor horizontale toepassingen, hierbij kun je denken aan tafelbladen, vensterbanken. Houd bij verticale toepassingen rekening met de kans op kromtrekken.

Okoumé gegrond is de variant met een witte grondlaag. De grondlaag is ruw en grof aangebracht en kan oneffenheden bevatten. Soms is een voorbewerking door schuren en plamuren nog nodig voordat je gaat lakken. Ook de oneffenheden van het hout zelf kunnen door de grondlaag nog te zien zijn. 

Garantplex

Multiplex Okoumé Garant Gegrond is de duurzame variant van Okoumé multiplex. De plaat is speciaal ontwikkeld op behoud van de kwaliteit van de verlijming over lange termijn. Deze is namelijk ontwikkeld tegen vocht en kan 15 jaar meegaan als het goed wordt afgewerkt. 

Beschikbare diktes van Multiplex Okoumé Garant Gegrond

Multiplex kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 10 mm, 12 mm, 15 mm en 18 mm.

Bewerken van Multiplex Okoumé Garant Gegrond platen

Multiplex okoumé is een hard plaatmateriaal soort. Het is goed te bewerken wanneer je over scherp gereedschap beschikt. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Ook is voorboren aan te raden bij dit plaatmateriaal. Multiplex kan worden afgewerkt met een lak, beits of verf. Gebruik een randsealer om de randen van multiplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen.

Specifieke toepassingen van Multiplex Okoumé Garant Gegrond

Multiplex Okoumé Garant Gegrondis zeer geschikt voor projecten als aftimmerwerk, mallen, maar ook voor decoratieve toepassingen als tafelbladen en kasten.

Alternatieven op Multiplex Okoumé Garant Gegrond

Is Multiplex Okoumé Garant Gegrond toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een variant die een natuurlijk uiterlijk heeft en geschikt is voor buiten? Ga dan voor multiplex okoumé watervast. Andere geschikte platen voor buiten zijn MDF tricoya en Trespa®. Of bekijk hieronder onze andere multiplex platen:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Wat anderen maakten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet