MDF Blauw

Thuiswinkel Waarborg
MDF Blauw
Dit product is niet meer leverbaar. Bekijk de alternatieven.

Productinformatie

  • Splintert niet
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Hard en gebruiksklaar oppervlak
  • Unieke textuur
  • Door en door blauw gekleurd
  • Enkel nog af te lakken

Beschrijving

MDF Blauw is een onbehandelde gekleurde MDF soort. De plaat bestaat uit houtvezels die samen met een blauw pigment onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is en niet splintert. Het is belangrijk om voor het lakken het materiaal goed te ontvetten. Ook heeft het materiaal een zuigende werking. Het is daarom alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)790
UitstralingMat
MerkInnovus
Type MDF
VariantMDF Blauw Gekleurd
Toepassing (klimaat)Binnen
Toepassing (algemeen)Constructief, Decoratief
KleurBlauw
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
KeurmerkFSC® mix
Type toplaagOnafgewerkt
ToplaagDoor en door

MDF Blauw platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd MDF Blauw gemakkelijk online. MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Heb je bijvoorbeeld een ronde eettafel in gedachten, kies dan voor de vorm 'cirkel' in de productconfigurator, of ga voor een rechthoek met afgeronde hoeken. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF Blauw: wat is het?

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten gebruikt kan worden. MDF Blauw is een gekleurde MDF-variant en wordt vaak gekozen vanwege het gladde oppervlak en omdat het makkelijk te bewerken en monteren is. Het plaatmateriaal is te herkennen aan zijn blauwe kleur en vezelachtige structuur. Doordat de houtvezels van MDF Blauw tijdens het productieproces verrijkt worden met een pigment blijf je de houtvezels zien. Dit zorgt voor een uniek uiterlijk. MDF Blauw is ook een geschikte keuze wanneer je jouw project wilt afwerken door het (deels) te beplakken met bijvoorbeeld behang, door het ietwat grove oppervlakte hecht dit goed. Wil je MDF voor zichtwerk inzetten? Dan moet het nog afgewerkt worden met bijvoorbeeld een blanke lak.

MDF Blauw is zowel een decoratieve als constructieve plaat. Dat betekent dat je het plaatmateriaal enkel nog af hoeft te lakken voor gebruik.

Beschikbare diktes MDF Blauw

Bij ons bestel je MDF Blauw op maat van hoge kwaliteit. MDF Blauw is beschikbaar in een dikte van 19 mm.

Bewerken van MDF Blauw platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het MDF Blauw gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor het schilderen van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Ook heeft het MDF heeft een zuigende werking, hierdoor raden we aan de randen altijd af te werken met een randsealer. Om deze reden is MDF Blauw alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Ga je MDF Blauw lakken? Dan is het mooi de schroeven te verzinken en deze dicht te stoppen. Dit doe je door de plaat eerst te schuren en vervolgens wat stof van het schuren te mengen met vulmiddel. Zo krijgt het vulmiddel de kleur van de plaat. Schuur en lak het geheel daarna in één keer netjes af. 

Specifieke toepassingen van MDF Blauw

Je kiest voor MDF Blauw als je een interieurproject wilt maken in een blauwe kleur. De keuze om de textuur van MDF Blauw zichtbaar te houden zit hem vooral in de kenmerkende MDF-houtvezelstructuur die dankzij het productieproces voor een unieke textuur zorgt. Zo heb je de voordelen van een blauwe kleur met kenmerkende zichtbare textuur van MDF. Door deze unieke gekleurde uitstraling is MDF Blauw een geschikte keuze voor het decoreren van slaapkamers en kinderkamers, maar ook voor sportzalen, winkeletalages en kantoren. De gekleurde uitstraling zorgt voor een levendige basis waarmee MDF Blauw in jouw klusproject een unieke indruk achter laat.

Alternatieven voor MDF Blauw platen 

Is MDF Blauw toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplexMDF tricoya  of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere MDF-plaatmateriaal:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Biobased
MDF Biobased
MDF BiobasedUNILIN
Vanaf39,37p/m2
MDF Blank
MDF Blank
MDF BlankUNILIN
Vanaf7,77p/m2
MDF Brandvertragend
MDF Brandvertragend
MDF BrandvertragendUNILIN
Vanaf33,39p/m2
MDF Buigbaar Dwars
MDF Buigbaar Dwars
MDF Buigbaar DwarsFINSA
Vanaf63,19p/m2
MDF Buigbaar Lang
MDF Buigbaar Lang
MDF Buigbaar LangFINSA
Vanaf49,57p/m2
MDF Ecologique
MDF Ecologique
MDF EcologiqueMEDITE®
Vanaf27,79p/m2
MDF Exterieur
MDF Exterieur
MDF ExterieurMEDITE®
Vanaf32,24p/m2
MDF Gegrond
MDF Gegrond
MDF GegrondUNILIN
Vanaf16,62p/m2
MDF Grijs
MDF Grijs
MDF GrijsFINSA
Vanaf123,99p/m2
MDF Lakdraagfolie
MDF Lakdraagfolie
MDF LakdraagfolieUNILIN
Vanaf18,66p/m2
MDF Lichtgewicht
MDF Lichtgewicht
MDF LichtgewichtUNILIN
Vanaf45,74p/m2
MDF Tricoya
MDF Tricoya
MDF TricoyaMEDITE®
Vanaf107,40p/m2
MDF Vochtwerend V313
MDF Vochtwerend V313
MDF Vochtwerend V313MEDITE®
Vanaf17,36p/m2
MDF Vochtwerend V313 Gegrond
MDF Vochtwerend V313 Gegrond
MDF Vochtwerend V313 GegrondUNILIN
Vanaf41,45p/m2
MDF Vochtwerend V313 Grijs
MDF Vochtwerend V313 Grijs
MDF Vochtwerend V313 GrijsUNILIN
Niet meer beschikbaarVanaf
MDF Vochtwerend V313 Zwart
MDF Vochtwerend V313 Zwart
MDF Vochtwerend V313 ZwartUNILIN
Vanaf23,12p/m2