MDF Buigbaar Lang

Thuiswinkel waarborg
MDF Buigbaar Lang
MDF Buigbaar Lang
MDF Buigbaar Lang

Configureer MDF Buigbaar Lang

Productinformatie

Korte specificaties

Soortelijk gewicht (kg/m3)

600

Uitstraling

Onafgewerkt

Dikte

10 mm

Type

MDF

Variant

MDF Buigbaar Lang Gegroefd

Toepassing

Binnen

Kleur

Beige / Bruin

Zichtzijde

Ja

Gegrond

Nee

Keurmerk

70% PEFC

Type toplaag

Onafgewerkt

Toplaag

Door en door

Belangrijke informatie

  • Buigbaar
  • Splintert niet
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Glad oppervlak
  • Alleen binnenshuis te gebruiken
  • Sterk zuigende werking

Beschrijving

MDF Buigbaar Lang Gegroefd is een MDF plaat met diepe groeven in de lengte. Deze groeven zorgen ervoor dat de plaat buigbaar is in de breedte. Door de plaat naar binnen te buigen krijg je een mooie gladde ronding en door de plaat naar buiten te buigen krijg je decoratieve richels. De plaat heeft dezelfde samenstelling als MDF Blank en zal dus ook moeten worden voorbehandeld voor gebruik.

Lees meer

Aanbevolen combinaties

Bitset 31-delig

Bitset 31-delig

35,25p/stuk
Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Alle klusbenodigdheden

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Klusbenodigdheden bekijken

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)600
UitstralingOnafgewerkt
Dikte10 mm
Type MDF
VariantMDF Buigbaar Lang Gegroefd
ToepassingBinnen
KleurBeige / Bruin
ZichtzijdeJa
GegrondNee
Keurmerk70% PEFC
Type toplaagOnafgewerkt
ToplaagDoor en door

Toepassingen

  • Meubilair
  • Decoratie
  • Standbouw
  • Ombouw
Alle voorbeelden van anderen
Thuiswinkel waarborg

Buigbare MDF platen op maat online bestellen

MDF is één van de populairste soorten plaatmateriaal. Deze variant is speciaal ontwikkeld voor buigbare situaties. En bij ons bestel je flexibele MDF gemakkelijk online! Dit plaatmateriaal kan gemakkelijk op maat gezaagd en bewerkt worden. Doordat het een dun en flexibel materiaal is, moet dit plaatmateriaal wel altijd gefixeerd worden. 

Buigbaar MDF: wat is het?

MDF buigbaar lang gegroefd is een MDF plaat die in de breedte diepe groeven heeft. Deze groeven zijn er in gemaakt om de plaat te kunnen buigen. Met deze buigbaarheid kunnen er rondingen met de plaat worden gemaakt. De platen worden vaak gebruikt in de meubel- en interieurbouw om rondingen in het ontwerp te krijgen.

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten gebruikt kan worden. Buigbaar MDF is MDF blank variant dat speciaal ontwikkeld is om te kunnen buigen. MDF naturel wordt vaak gekozen vanwege het gladde oppervlak en omdat het makkelijk te bewerken en monteren is. Het plaatmateriaal is te herkennen aan zijn lichtbruine kleur. Deze variant heeft speciale groeven, waar het zijn buigbare eigenschappen aan te danken heeft. 

Dit plaatmateriaal is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk.

Lang gebogen MDF

De nerf loopt bij deze plaat in de lengte, waardoor de platen dus in de breedte buigbaar zijn. Denk hierbij aan de afwerking van een hoge, smalle pilaar. Ben je op zoek naar het afwerken van een lage, brede ton, ga dan voor MDF buigbaar dwars.

Beschikbare diktes gebogen MDF

Bij ons bestel je gebogen MDF op maat van hoge kwaliteit. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende dikte(s) zijn beschikbaar: 10 mm.

Bewerken van MDF platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor het schilderen van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Ook heeft het materiaal een zuigende werking, hierdoor raden we aan de open randen altijd af te werken met een randsealer. Om deze reden is dit MDF alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Ga je MDF schilderen? Dan is het mooi de schroefgaten dicht te stoppen met plamuur of vulmiddel. Schuur en schilder het geheel daarna in één keer netjes af. 

Specifieke toepassingen van buigbaar MDF

Buigbaar mdf is bij uitstek geschikt voor de afwerking van hoge, smalle vormen. Denk hierbij aan s-vormen maken, maar ook cilindrische en gebogen constructies kan je met groot gemak tot stand brengen. De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. MDF buigbaar is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

Alternatieven voor buigbare MDF-platen

Is buigbaar MDF toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor buigbaar multiplex. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoumé. Of bekijk hier onze andere MDF-plaatmateriaal:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Wat anderen maakten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet