• Gratis op maat gezaagd
  • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: MDF Exterieur

MDF Exterieur

MDF Exterieur
Dit product is niet meer leverbaar. Bekijk de alternatieven
Vergelijkbare producten
Thuiswinkel waarborg
MDF Tricoya
MDF Tricoya
Extreem duurzaam MDF voor binnen- en buitenshuis
Vanaf 121,79/m2
Dat is écht handig

Dé oplossing voor projecten buitenshuis

MDF exterieur platen op maat online bestellen

Je kiest voor MDF exterieur bij projecten buitenshuis omdat het gemakkelijk te bewerken is en daardoor veel ontwerpvrijheid geeft. Je bestelt op maat gezaagd MDF exterieur gemakkelijk online. Wij zagen of frezen dit plaatmateriaal tot op de millimeter nauwkeurig. MDF voor exterieur gebruik kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor een van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF exterieur: wat is het?

MDF exterieur is de MDF-variant die zowel in vochtige omstandigheden als buiten toegepast kan worden, het is een watervaste plaat. Door deze eigenschap wordt deze plaat ook wel MDF watervast genoemd. Dit plaatmateriaal heeft de gebruiksvriendelijkheid van MDF, maar heeft toegevoegde watervaste eigenschappen ten opzichte van deze. Deze platen zijn te herkennen aan de grijze kern. De vezel opbouw van deze platen MDF is in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. Daarbij is MDF Exterieur tijdens de fabricage onder hoge druk samengeperst, hoger dan MDF blank en vochtwerend MDF. Door deze dichtheid is dit plaatmateriaal beter bestand tegen weersinvloeden. Mocht je aan de slag willen op een 'blanco vel' die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, ga dan voor MDF exterieur.

MDF exterieur is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk.

Beschikbare diktes van MDF exterieur

MDF kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 25 mm.

Bewerken van MDF exterieur platen

Het behandelen van MDF Exterieur is erg belangrijk. Wanneer je MDF exterieur buiten in zet moeten alle randen afgedicht worden voor optimaal gebruik. Dit doe je door het materiaal eerst te gronden en vervolgens af te lakken met een lak die geschikt is voor toepassingen buitenshuis. De kopse kanten kunnen het beste behandeld worden met randsealer voordat je ze gaat gronden. Vermijd contact met de grond.

Specifieke toepassingen MDF Exterieur

MDF exterieur is het materiaal voor klusprojecten buitenshuis. Voorbeelden van projecten zijn: boeidelen, deurpanelen, onderdelen van tuinmeubelen, boot interieur en een display of reclamebord voor buiten.

Alternatieven voor MDF exterieur of watervast MDF platen

Is MDF Exterieur toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Wil jij een plaat die in contact kan komen met de grond? Ga dan voor MDF tricoya of bekijk hieronder onze andere MDF-plaatmateriaal. Op zoek naar een plaatmateriaal met een houtnerf? Ga dan voor multiplex.

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
MDF
Variant
MDF Exterieur
Dikte
6 mm
Kleur
Beige / Bruin
Max. lengte (mm)
2440
Max. breedte (mm)
1220
Keurmerk
FSC® mix 70%
Type toplaag
Onafgewerkt
Geschikt voor
Buiten, mits voorbehandeld
Uitstraling
Onafgewerkt