MDF Exterieur

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Exterieur

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Geschikt voor gebruik buitenshuis
  • Gemakkelijk af te werken
  • Lange levensduur
  • Duurzaam plaatmateriaal
  • Mag niet in contact komen met de grond

Beschrijving

Je kiest voor MDF exterieur als je een project buitenshuis gaat maken. Voorbeelden van timmerwerk waarbij je MDF exterieur gebruikt, zijn: boeidelen, deurpanelen, onderdelen van tuinmeubelen of boot interieur. Maar ook bij andere buitentoepassingen als een display of een reclamebord kies je voor MDF exterieur.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)730
UitstralingOnafgewerkt
MerkMedite®
Dikte9 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 22 mm, 25 mm
Type MDF
VariantMDF Exterieur
NerfNee
Toepassing (klimaat)Buiten, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagMDF
KernMDF
Functioneel gebruikAlgemene kwaliteit
KleurBeige / Bruin
GegrondNee
KeurmerkFSC® mix 70%
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagOnafgewerkt

MDF exterieur platen op maat online bestellen

Je kiest voor MDF exterieur bij projecten buitenshuis omdat het gemakkelijk te bewerken is en daardoor veel ontwerpvrijheid geeft. Je bestelt op maat gezaagd MDF exterieur gemakkelijk online. Wij zagen of frezen dit plaatmateriaal tot op de millimeter nauwkeurig. MDF voor exterieur gebruik kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor een van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF exterieur: wat is het?

MDF exterieur is de MDF variant die zowel in vochtige omstandigheden als buiten toegepast kan worden, het is een watervaste plaat. Door deze eigenschap wordt deze plaat ook wel MDF watervast genoemd. Dit plaatmateriaal heeft de gebruiksvriendelijkheid van MDF, maar is harder geperst waardoor vocht en water minder snel door kunnen dringen tot in de kern. Deze platen zijn te herkennen aan de grijze kern. De vezel opbouw van deze platen MDF is in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. Daarbij is MDF Exterieur tijdens de fabricage onder hoge druk samengeperst, hoger dan MDF blank en vochtwerend MDF. Door deze dichtheid is dit plaatmateriaal beter bestand tegen weersinvloeden. Mocht je aan de slag willen op een 'blanco vel' die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, ga dan voor MDF exterieur.

MDF exterieur is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk. Ga je dit plaatmateriaal buiten gebruiken? Zorg dan voor de nodige bescherming aan de randen.

Beschikbare diktes van MDF exterieur

MDF kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 9 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm, 22 mm en 25 mm.

Bewerken van MDF exterieur platen

Het behandelen van MDF Exterieur is erg belangrijk. Wanneer je MDF exterieur buiten in zet moeten alle randen afgedicht worden voor optimaal gebruik. Dit doe je door het materiaal eerst te gronden en vervolgens af te lakken met een lak die geschikt is voor toepassingen buitenshuis. De kopse kanten kunnen het beste behandeld worden met randsealer voordat je ze gaat gronden. Vermijd contact met de grond.

Specifieke toepassingen MDF Exterieur

MDF exterieur is het materiaal voor klusprojecten buitenshuis. Voorbeelden van projecten zijn: boeidelen, deurpanelen, onderdelen van tuinmeubelen, boot interieur en een display of reclamebord voor buiten.

Alternatieven voor MDF exterieur of watervast MDF platen

Is MDF Exterieur toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Wil jij een plaat die in contact kan komen met de grond? Ga dan voor MDF tricoya of bekijk hieronder onze andere MDF plaatmaterialen. Op zoek naar een plaatmateriaal met een houtnerf? Ga dan voor multiplex.

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Biobased
MDF Biobased

Vanaf

33,33

p/m2

MDF Blank
MDF Blank
MDF BlankUNILIN

Vanaf

7,77

p/m2

MDF Brandvertragend
MDF Brandvertragend

Vanaf

25,02

p/m2

MDF Buigbaar Dwars
MDF Buigbaar Dwars

Vanaf

44,40

p/m2

MDF Buigbaar Lang
MDF Buigbaar Lang

Vanaf

44,42

p/m2

MDF Ecologique
MDF Ecologique

Vanaf

33,63

p/m2

MDF Gegrond
MDF Gegrond

Vanaf

16,62

p/m2

MDF Grijs
MDF Grijs

Vanaf

122,97

p/m2

MDF Lakdraagfolie
MDF Lakdraagfolie

Vanaf

19,73

p/m2

MDF Lichtgewicht
MDF Lichtgewicht

Vanaf

45,74

p/m2

MDF Tricoya
MDF Tricoya
MDF TricoyaMEDITE®

Vanaf

107,40

p/m2

MDF Vochtwerend V313
MDF Vochtwerend V313

Vanaf

17,36

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Gegrond
MDF Vochtwerend V313 Gegrond

Vanaf

24,43

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Zwart
MDF Vochtwerend V313 Zwart

Vanaf

23,12

p/m2