MDF Brandvertragend Lakdraagfolie

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Brandvertragend Lakdraagfolie

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

 • Brandvertragend
 • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
 • Glad en gebruiksklaar oppervlak
 • Splintert niet
 • Stootvast
 • Krasvast
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Folie vermindert absorptie van verf
 • Niet geschikt voor gebruik buitenshuis
 • Sterk zuigende werking aan de randen

Beschrijving

MDF Brandvertragend Lakdraagfolie heeft een hard en gebruiksklaar oppervlak en is door de toevoeging van speciale zouten brandvertragend. Het heeft een grote buigsterkte en werkt niet of nauwelijks, ideaal voor in de interieur- en meubelindustrie waar brandveiligheid extra belangrijk is. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is en niet splintert. MDF Brandvertragend Lakdraagfolie is voorzien van een witte, sterke folie die het gronden van het materiaal overbodig maakt. Het is belangrijk om voor het schilderen het materiaal goed te ontvetten. Ook heeft het materiaal een zuigende werking. Het is daarom alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)720
UitstralingMat
MerkFinsa
Dikte18 mm
Type MDF
VariantMDF Brandvertragend Lakdraagfolie
Toepassing (klimaat)Brandvertragende eigenschappen
Houtsoort toplaagMDF
KernMDF
Functioneel gebruikConstructief, Decoratief
KleurWit
GegrondNee
Keurmerk70% PEFC
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagGrondlaag / Lakdraagfolie
ToplaagDoor en door

Toepassingen

 • Meubels
 • Kasten
 • Betimmering
 • Ombouw
 • Interieur- en standbouw
 • Reclameborden
 • Aanhangwagens
 • Wand- of plafondbekleding
Thuiswinkel WaarborgTOSIZE Furniture
Logo OPMAATZAGEN.nl
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Benieuwd naar de 3D configurator?
Start direct met samenstellen

MDF Brandvertragend Lakdraagfolie platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagd MDF Brandvertragend Lakdraagfolie gemakkelijk online. MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF Brandvertragend Lakdraagfolie: wat is het?

MDF Brandvertragend Lakdraagfolie is de variant die je kiest als een verminderde vuur reactie, vlamverspreiding of rookontwikkeling vereist zijn. Bijvoorbeeld bij deuren, scheidingswanden en interieurinrichtingen. MDF Brandvertragend Lakdraagfolie wordt gekenmerkt aan zijn rode kleur en witte toplaag.

MDF Brandvertragend Lakdraagfolie is ontwikkeld voor toepassingen binnenshuis waar verhoogde eisen worden gesteld aan de brandveiligheid. MDF Brandvertragend Lakdraagfolie platen zorgen ervoor dat brandvoortplanting en rookproductie wordt vertraagd. De plaat is opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm. Deze houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samengeperst tot een MDF plaat.

Weet je niet welke MDF-variant voor jou geschikt is, maar ben je van plan jouw project te gaan verven of lakken? Ga dan voor gegrond of lakdragend MDF. MDF Brandvertragend Lakdraagfolie heeft een harde en gladde toplaag ten opzichte van gegrond MDF. Dit plaatmateriaal hoef je voor de eerste laag niet te schuren, maar door de gladde toplaag is ontvetten des te belangrijker! Vervolgens kan je dit plaatmateriaal makkelijk verven met een roller. Ga je je plaatmateriaal spuiten? Dan is MDF Brandvertragend Lakdraagfolie de beste keuze voor jou! De randen van dit plaatmateriaal zijn niet afgewerkt en hebben deze witte laag niet. Werk de randen eerst af met een randsealer voordat je de plaat gaat schilderen.

Lakdragende folie laag toplaag

MDF Brandvertragend Lakdraagfolie, de naam zegt het al, is afgewerkt met een dunne lakdragende folie laag die werkt als een primer. Het is dus eigenlijk een grondlaag! Doordat de afwerking erg glad is, is alleen licht opschuren nog nodig. Ontvetten van het materiaal is belangrijker. Het is een praktische en efficiënte keuze wanneer je jouw project snel en kostenbesparend wilt afronden. Houd er wel rekening mee dat de randen niet afgewerkt zijn en nog extra aandacht nodig hebben.

Plaatmateriaal met een lakdragende folie laag kan je in principe direct aflakken. Het is geschikt voor alle verfsoorten: acryl (watergedragen) en alkyd (terpentine gedragen). Wil je langer van je schilderwerk kunnen genieten of wordt de oppervlakte intensief gebruikt? Breng dan eerst nog een primer laag aan, voordat je de uiteindelijke laklaag gaat aanbrengen.

Beschikbare diktes van MDF Brandvertragend Lakdraagfolie

MDF kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 18 mm.

Bewerken van MDF Brandvertragend Lakdraagfoliee platen

MDF is heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. Door de folie kan het aflakken, na het ontvetten en eventueel opschuren, direct beginnen. De kopse kanten vragen om wat extra aandacht. Om de zuigende werking van de kopse kanten tegen te gaan zijn er verschillende mogelijkheden: verdunde houtlijm met wat water gebruiken, plamuur of een speciale randsealer.

Specifieke toepassingen van MDF Brandvertragend Lakdraagfolie

MDF Brandvertragend Lakdraagfolie wordt gebruikt als wandbekleding, scheidingswanden, plafondpanelen en display panelen. De toplaag maakt het een gemakkelijk toe te passen plaatmateriaal zoals tafels, wandplanken, meubilair, bureaus, etc. Kortom, wil je jouw project in een eigen kleur schilderen en is brandveiligheid van groot belang? Ga dan voor MDF Brandvertragend Lakdraagfgolie.

Alternatieven voor brandvertragend MDF

Is MDF Brandvertragend Lakdraagfolie toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Bekijk dan hier onze andere MDF plaatmaterialen.

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Biobased
MDF Biobased

Vanaf

33,33

p/m2

MDF Blank
MDF Blank
MDF BlankUNILIN

Vanaf

7,71

p/m2

MDF Brandvertragend
MDF Brandvertragend

Vanaf

25,02

p/m2

MDF Ecologique
MDF Ecologique

Vanaf

33,63

p/m2

MDF Exterieur
MDF Exterieur

Vanaf

24,05

p/m2

MDF Gegrond
MDF Gegrond

Vanaf

16,62

p/m2

MDF Grijs
MDF Grijs

Vanaf

122,97

p/m2

MDF Lakdraagfolie
MDF Lakdraagfolie

Vanaf

19,73

p/m2

MDF Lichtgewicht
MDF Lichtgewicht

Vanaf

45,74

p/m2

MDF Tricoya
MDF Tricoya
MDF TricoyaMEDITE®

Vanaf

107,40

p/m2

MDF Vochtwerend V313
MDF Vochtwerend V313

Vanaf

17,36

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Gegrond
MDF Vochtwerend V313 Gegrond

Vanaf

24,43

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Zwart
MDF Vochtwerend V313 Zwart

Vanaf

23,12

p/m2

MDF Zwart
MDF Zwart

Vanaf

26,91

p/m2