MDF Vochtwerend V313 Lakdraagfolie

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Vochtwerend V313 Lakdraagfolie

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Vochtwerend
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Grote buigsterkte
  • Direct klaar voor gebruik
  • Folie vermindert absorptie van verf
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Glad oppervlak
  • Alleen binnenshuis te gebruiken

Beschrijving

MDF Lakdraagfolie is voorzien van een witte, sterke folie die het gronden van het materiaal overbodig maakt. Het is dus zeer geschikt voor het maken van onder andere meubels voor binnenshuis, welke je wilt aflakken. Deze vochtwerende variant is speciaal ontwikkeld voor gebruik in vochtige ruimtes. Een badkamermeubel is een voorbeeld waarvoor MDF vochtwerend de perfecte oplossing is. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst en bij MDF vochtwerend is hierbij een speciale vochtwerende lijmsoort gebruikt. Dit maakt dat de plaat wat steviger is en nóg gladder geschuurd kan worden voor een mooie afwerking.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)700
UitstralingOnafgewerkt
MerkUNILIN
Dikte12 mm, 18 mm
Type MDF
VariantMDF Vochtwerend V313 Lakdraagfolie
Toepassing (klimaat)Vochtige ruimtes, mits voorbehandeld
Drager / Hout typeMDF
KernMDF
Toepassing (algemeen)Constructief, Decoratief
KleurWit
GegrondJa
Keurmerk70% PEFC
Type toplaagGrondlaag / Lakdraagfolie
Toplaag2 zijdes

MDF vochtwerend V313 met een lakdraagfolie platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagd MDF vochtwerende platen gemakkelijk online. MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF vochtwerend V313: wat is het?

MDF vochtwerend is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnenbetimmeringen waarbij de ruimte vochtig is, zoals in de badkamer en in de keuken. Het staat ook wel bekend onder de naam MDF V313. Het V313 kenmerk komt van de test voor vochtwerendheid die het plaatmateriaal ondergaat, die V313 wordt genoemd. Het geeft aan dat de plaat niet alleen vochtwerend, maar ook water- en schimmelwerend is. Let wel, de plaat is niet watervast!

Vochtwerende MDF-platen zijn opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm. Deze houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samengeperst tot een MDF-plaat. Bij MDF vochtwerend is een speciale, vochtwerende lijmsoort gebruikt. Om de vochtwerende eigenschappen te versterken is het materiaal onder een hogere druk geperst in vergelijking met MDF blank. Door de extra harde persing is deze houtsoort gemakkelijk te bewerken. Vochtwerende MDF-platen zijn te herkennen aan hun groene kern. Mocht je aan de slag willen op een 'blanco vel' die vochtbestendig is, ga dan voor MDF vochtwerend. MDF Vochtwerend V313 is niet geschikt voor buiten.

Lakdraagfolie toplaag

MDF Lakdraagfolie, de naam zegt het al, is aan beide zijden voorzien van een lakdragende folie die het gronden van het materiaal overbodig maakt. De folie zit aan de boven- en onderzijde van de plaat. Het is dus zeer geschikt voor het maken van onder andere meubels voor binnen die je wilt aflakken. MDF Lakdraagfolie is ook wel bekend onder de namen lakgedragen MDF of MDF Lakdraag.

Weet je niet welke MDF-variant voor jou geschikt is, maar ben je van plan jouw project te gaan verven of lakken? Ga dan voor gegrond of lakdragend MDF. MDF lakdraagfolie heeft een harde en gladde toplaag ten opzichte van gegrond MDF. Dit plaatmateriaal hoef je voor de eerste laag niet te schuren, maar door de gladde toplaag is ontvetten des te belangrijker! Vervolgens kan je dit plaatmateriaal makkelijk verven met een roller. Ga je je plaatmateriaal spuiten? Dan is MDF lakdraagfolie de beste keuze voor jou! De randen van dit plaatmateriaal zijn niet afgewerkt en hebben deze witte laag niet. Werk de randen eerst af met een randsealer voordat je de plaat gaat schilderen.

MDF lakdraagfolie is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk. Deze plaat is niet geschikt voor toepassingen buitenshuis.

Beschikbare diktes van MDF vochtwerend V313

Vochtwerende MDF-platen met een lakdragende toplaag kun je online in verschillende diktes bestellen. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 12 mm en 18 mm.

Bewerken van MDF vochtwerende platen

MDF is heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. Om de vochtwerende eigenschappen van vochtwerend MDF tot hun recht te laten komen is het belangrijk om de plaat goed te dichten. De boven- en onderzijden kunnen worden gedicht met een grondlaag of een laklaag. De kopse kanten verdienen wat extra aandacht. MDF-vezels hebben van zichzelf een zuigende werking. Bij MDF vochtwerend is deze minder dan bij MDF blank, toch blijft het belangrijk deze met een randsealer te behandelen. Bovendien werkt grondverf als een hechtmiddel, waardoor de uiteindelijke laklaag er mooier uit zal zien.

Specifieke toepassingen van MDF vochtwerend V313

MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. Dit kan een kast, een wand of een gehele ombouw zijn. Met deze vochtwerende variant is het meubel ook geschikt in de badkamer, garage of keuken. Voorbeelden van projecten zijn een badkamermeubel, een keukenkastje, een scheidingswand in de badkamer of een vensterbank.

Alternatieven voor vochtwerend MDF met een lakdraagfolie

Ben je op zoek naar een houtsoort die geschikt is voor buitentoepassingen? Ga dan voor MDF tricoya. Wanneer jouw plaatmateriaal in droge omstandigheden toegepast gaan worden, kun je gaan voor de budgetvriendelijkere optie: MDF Blank. Of bekijk hier al onze andere MDF-plaatmateriaal.

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Biobased
MDF Biobased
MDF BiobasedUNILIN

Vanaf

35,70

p/m2

MDF Blank
MDF Blank
MDF BlankUNILIN

Vanaf

7,77

p/m2

MDF Brandvertragend
MDF Brandvertragend
MDF BrandvertragendUNILIN

Vanaf

27,26

p/m2

MDF Buigbaar Dwars
MDF Buigbaar Dwars
MDF Buigbaar DwarsFINSA

Vanaf

46,23

p/m2

MDF Buigbaar Lang
MDF Buigbaar Lang
MDF Buigbaar LangFINSA

Vanaf

46,24

p/m2

MDF Ecologique
MDF Ecologique
MDF EcologiqueMEDITE®

Vanaf

27,79

p/m2

MDF Exterieur
MDF Exterieur
MDF ExterieurMEDITE®

Vanaf

24,05

p/m2

MDF Gegrond
MDF Gegrond
MDF GegrondUNILIN

Vanaf

16,62

p/m2

MDF Grijs
MDF Grijs
MDF GrijsFINSA

Vanaf

123,99

p/m2

MDF Lakdraagfolie
MDF Lakdraagfolie
MDF LakdraagfolieUNILIN

Vanaf

19,73

p/m2

MDF Lichtgewicht
MDF Lichtgewicht
MDF LichtgewichtUNILIN

Vanaf

45,74

p/m2

MDF Tricoya
MDF Tricoya
MDF TricoyaMEDITE®

Vanaf

107,40

p/m2

MDF Vochtwerend V313
MDF Vochtwerend V313
MDF Vochtwerend V313MEDITE®

Vanaf

17,36

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Gegrond
MDF Vochtwerend V313 Gegrond
MDF Vochtwerend V313 GegrondMEDITE®

Vanaf

24,64

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Zwart
MDF Vochtwerend V313 Zwart
MDF Vochtwerend V313 ZwartUNILIN

Vanaf

23,12

p/m2