MDF Vochtwerend V313 Gegrond

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Vochtwerend V313 Gegrond

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Vochtwerend verlijmd
  • Direct klaar voor gebruik
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Grondlaag vermindert absorptie van verf
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Alleen voor gebruik binnenshuis

Beschrijving

MDF Vochtwerend V313 Gegrond is voorzien van een grondlaag aan beide kanten waardoor je direct kan beginnen met schilderen. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst en bij MDF Gegrond V313 is hierbij een speciale, watervaste, lijmsoort gebruikt. Het is dus zeer geschikt voor het maken van onder andere meubels in vochtige ruimtes binnenshuis.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)720
UitstralingOnafgewerkt
MerkMedite®
Dikte12 mm, 18 mm
Type MDF
VariantMDF Gegrond V313
NerfNee
Toepassing (klimaat)Vochtige ruimtes, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagMDF
KernMDF
Functioneel gebruikAlgemene kwaliteit
KleurWit
GegrondJa
Keurmerk70% PEFC
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagGrondlaag / Lakdraagfolie
Toplaag2 zijdes

MDF vochtwerend gegrond platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagd MDF vochtwerende platen gemakkelijk online. MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF vochtwerend gegrond: wat is het?

MDF vochtwerend is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnenbetimmeringen waarbij de ruimte vochtig is, zoals in de badkamer en in de keuken. Het staat ook wel bekend onder de naam MDF V313. Het V313 kenmerk komt van de test voor vochtwerendheid die het plaatmateriaal ondergaat, die V313 wordt genoemd. Het geeft aan dat de plaat niet alleen vochtwerend, maar ook water- en schimmelwerend is. Let wel, de plaat is niet watervast! Vochtwerende MDF-platen zijn opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm. Deze houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samengeperst tot een MDF-plaat. Bij MDF vochtwerend is een speciale, vochtwerende lijmsoort gebruikt. Om de vochtwerende eigenschappen te versterken is het materiaal onder een hogere druk geperst in vergelijking met MDF blank. Door de extra harde persing is deze houtsoort gemakkelijk te bewerken. Vochtwerende MDF-platen zijn te herkennen aan hun groene kern. Mocht je aan de slag willen op een 'blanco vel' die vochtbestendig is, ga dan voor MDF vochtwerend. MDF Vochtwerend V313 is niet geschikt voor buiten.

Deze vochtwerende variant is aan beide zijden voorzien van een grondlaag, waardoor het gronden van het materiaal overbodig wordt en je gelijk aan de slag kan met de gewenste kleur verf. Het is dus zeer geschikt voor het maken van onder andere meubels voor binnen die je wilt schilderen en wanneer je snel aan de slag wilt met je klus. MDF is één van de meest populaire soorten plaatmateriaal. Dat komt doordat het zeer makkelijk te verwerken én ook nog eens betaalbaar is.

Weet jij niet welke MDF-variant voor jou geschikt is, maar ben je van plan jouw project te gaan verven of lakken? Ga dan voor gegrond of lakdragend MDF. MDF gegrond heeft een wat ruwere toplaag ten opzichte van lakdragend MDF. Het is belangrijk dit plaatmateriaal goed te schuren voordat je deze gaat afwerken. Door het schuren is ontvetten minder belangrijk, maar mogelijk is dit ook nodig. De randen van dit plaatmateriaal zijn niet afgewerkt en hebben deze witte laag niet. Werk de randen eerst af met een randsealer voordat je de plaat gaat schilderen. Ga je jouw plaatmateriaal spuiten? Dan is MDF met een lakdraagfolie de beste keuze.

MDF gegrond is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk. Geef hierbij extra aandacht aan de randen, deze zijn 'open' en daardoor extra gevoelig. Deze plaat is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

Gegronde toplaag

MDF Vochtwerend V313 Gegrond, de naam zegt het al, is afgewerkt met een primer laag. Plaatmateriaal met een gegronde toplaag biedt directe tijdsbesparing en een verbeterde afwerking, doordat het materiaal al voorbehandeld is. Bovendien is het kostenbesparend. Het is een praktische en efficiënte keuze wanneer jij jouw project snel wilt afronden. Houd er wel rekening mee dat de randen niet afgewerkt zijn en dat de grondlaag nog wel geschuurd moet worden.

Plaatmateriaal met een primer laag kan je in principe direct aflakken. Het is geschikt voor alle verfsoorten: acryl (watergedragen) en alkyd (terpentine gedragen). Wil je langer van je schilderwerk kunnen genieten of wordt de oppervlakte intensief gebruikt? Breng dan eerst nog een primer laag aan, voordat je de uiteindelijke laklaag gaat aanbrengen.

Beschikbare diktes van MDF vochtwerend V313 gegrond

Vochtwerende MDF-platen kun je online in verschillende diktes bestellen. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 12 mm en 18 mm.

Bewerken van MDF vochtwerende platen

MDF is heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. Om de vochtwerende eigenschappen van vochtwerend MDF tot hun recht te laten komen is het belangrijk om de plaat goed te dichten. De boven- en onderzijden kunnen worden gedicht met een grondlaag of een laklaag. De kopse kanten verdienen wat extra aandacht. MDF-vezels hebben van zichzelf een zuigende werking. Bij MDF vochtwerend is deze minder ten opzichte van MDF blank, toch blijft het belangrijk deze met een randsealer te behandelen. Bovendien werkt grondverf als een hechtmiddel, waardoor de uiteindelijke laklaag er mooier uit zal zien.

Specifieke toepassingen van MDF vochtwerend gegrond

MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. Dit kan een kast, een wand of een gehele ombouw zijn. Met deze vochtwerende variant is het meubel ook geschikt in de badkamer, garage of keuken. Voorbeelden van projecten zijn een badkamermeubel, een keukenkastje, een scheidingswand in de badkamer of een vensterbank.

Alternatieven voor vochtwerend MDF

Ben je op zoek naar een houtsoort die geschikt is voor buitentoepassingen? Ga dan voor MDF tricoya. Wanneer jouw plaatmateriaal in droge omstandigheden toegepast gaan worden, kun je gaan voor de budgetvriendelijkere optie: MDF Blank. Of bekijk hier al onze andere MDF-plaatmateriaal:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Biobased
MDF Biobased

Vanaf

33,33

p/m2

MDF Blank
MDF Blank
MDF BlankUNILIN

Vanaf

7,77

p/m2

MDF Brandvertragend
MDF Brandvertragend

Vanaf

25,02

p/m2

MDF Buigbaar Dwars
MDF Buigbaar Dwars

Vanaf

44,40

p/m2

MDF Buigbaar Lang
MDF Buigbaar Lang

Vanaf

44,42

p/m2

MDF Ecologique
MDF Ecologique

Vanaf

33,63

p/m2

MDF Exterieur
MDF Exterieur

Vanaf

24,05

p/m2

MDF Gegrond
MDF Gegrond

Vanaf

16,62

p/m2

MDF Grijs
MDF Grijs

Vanaf

122,97

p/m2

MDF Lakdraagfolie
MDF Lakdraagfolie

Vanaf

19,73

p/m2

MDF Lichtgewicht
MDF Lichtgewicht

Vanaf

45,74

p/m2

MDF Tricoya
MDF Tricoya
MDF TricoyaMEDITE®

Vanaf

107,40

p/m2

MDF Vochtwerend V313
MDF Vochtwerend V313

Vanaf

17,36

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Zwart
MDF Vochtwerend V313 Zwart

Vanaf

23,12

p/m2