MDF Ecologique

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Ecologique

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Formaldehyde-arm
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Splintert niet
  • Sterk zuigende werking

Beschrijving

MDF Ecologique is een MDF-soort die formaldehydearm is. Als je MDF wilt toepassen in ruimtes waar temperatuurs- en vochtigheidsgraadwisselingen kunnen voorkomen dan is MDF Ecologique een goede keuze. MDF Ecologique is daarom een populaire keuze in ruimtes waar gezondheid extra belangrijk is, zoals scholen, ziekenhuizen en musea. MDF Ecologique is enkel geschikt voor droge ruimtes binnenshuis. 

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)700
UitstralingOnafgewerkt
MerkMedite®
Dikte12 mm, 18 mm
Type MDF
VariantMDF Ecologique
NerfNee
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagMDF
KernMDF
Functioneel gebruikAlgemene kwaliteit
KleurBeige / Bruin
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
KeurmerkFSC® mix 70%
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagOnafgewerkt
ToplaagDoor en door

Toepassingen

  • ltifuntioneel paneel, de slimme keuze bij:
  • Ruimtes met sterk wisselende temperaturen
  • Slechte ventilering
  • Wanneer het milieu-aspect een rol speelt
  • Wanneer het gezondheid een rol speelt
Thuiswinkel WaarborgTOSIZE Furniture
Logo OPMAATZAGEN.nl
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Benieuwd naar de 3D configurator?
Start direct met samenstellen

MDF Ecologique platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd MDF Ecologique gemakkelijk online. MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Heb je bijvoorbeeld een ronde eettafel in gedachten, kies dan voor de vorm 'cirkel' in de product configurator, of ga voor een rechthoek met afgeronde hoeken. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF Ecologique: wat is het?

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten gebruikt kan worden. MDF Ecologique is een MDF-soort die formaldehydearm is. Dit komt doordat MDF Ecologique wordt geproduceerd van naaldhoutvezels zonder toegevoegde formaldehyde. MDF Ecologique kan gebruikt worden in ruimtes waar gezondheid extra belangrijk is, zoals scholen, ziekenhuizen en musea. MDF Ecologique is geschikt voor droge ruimtes binnenshuis. 

Wil je MDF voor zichtwerk inzetten? MDF Ecologique is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk.

Formaldehyde-arme MDF variant

Formaldehyde is een gas wat van nature in hout zit, maar ook in lijmen, ontsmettingsmiddelen en andere producten. In kleine hoeveelheden is formaldehyde ongevaarlijk, maar in grote hoeveelheden kan het irritaties en ontstekingen veroorzaken. De lijm die bij standaard MDF wordt gebruikt, bevat formaldehyde. In de loop van de tijd laat MDF steeds een beetje formaldehyde vrij. Dit is in de meeste gevallen geen probleem, maar als een ruimte een hoge vochtigheidsgraad, sterk wisselende temperaturen of een slechte ventilering heeft, kan de formaldehyde in grotere hoeveelheden vrijkomen. Hierdoor neemt de kans op irritatie en ontstekingen toe. Standaard MDF voldoet aan de E1 norm, wat inhoudt dat de afgifte van formaldehyde minder dan 0,01 ppm (=parts per million) is. Bij MDF Ecologique is deze uitstoot nog minder. De aanwezigheid van formaldehyde van dit materiaal is gelijk aan of minder dan van nature in hout aanwezig.

Beschikbare diktes MDF Ecologique

Bij ons bestel je standaard MDF op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 12 mm en 18 mm.

Bewerken van MDF Ecologique platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. Door zijn vezelstructuur is MDF Ecologique alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Bij de montage is het mooi de schroeven te verzinken en deze dicht te stoppen met plamuur of vulmiddel. Schuur en schilder het geheel daarna in één keer netjes af. Ga je MDF schilderen? Dan is het belangrijk om voor het schilderen van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Ook heeft het materiaal een zuigende werking, hierdoor raden we aan de randen altijd af te werken met een randsealer.

Specifieke toepassingen van MDF Ecologique

MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. MDF Ecologique is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnenbetimmeringen. Een deur, een ombouw voor leidingwerk, een boekenplank, een tv-kast en een scheidingswand zijn enkele voorbeelden van de toepassingsmogelijkheden van MDF. De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. MDF Ecologique is echter niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

Alternatieven voor standaard MDF-platen

Is MDF Ecologique toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoumé. Of bekijk hier onze andere MDF-plaatmateriaal:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Biobased
MDF Biobased

Vanaf

33,33

p/m2

MDF Blank
MDF Blank
MDF BlankUNILIN

Vanaf

7,77

p/m2

MDF Brandvertragend
MDF Brandvertragend

Vanaf

25,02

p/m2

MDF Buigbaar Dwars
MDF Buigbaar Dwars

Vanaf

44,40

p/m2

MDF Buigbaar Lang
MDF Buigbaar Lang

Vanaf

44,42

p/m2

MDF Exterieur
MDF Exterieur

Vanaf

24,05

p/m2

MDF Gegrond
MDF Gegrond

Vanaf

16,62

p/m2

MDF Grijs
MDF Grijs

Vanaf

122,97

p/m2

MDF Lakdraagfolie
MDF Lakdraagfolie

Vanaf

19,73

p/m2

MDF Lichtgewicht
MDF Lichtgewicht

Vanaf

45,74

p/m2

MDF Tricoya
MDF Tricoya
MDF TricoyaMEDITE®

Vanaf

107,40

p/m2

MDF Vochtwerend V313
MDF Vochtwerend V313

Vanaf

17,36

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Gegrond
MDF Vochtwerend V313 Gegrond

Vanaf

24,43

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Zwart
MDF Vochtwerend V313 Zwart

Vanaf

23,12

p/m2