MDF Buigbaar Dwars

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Buigbaar Dwars

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Buigbaar
  • Splintert niet
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Glad oppervlak
  • Alleen binnenshuis te gebruiken
  • Sterk zuigende werking

Beschrijving

MDF buigbaar dwars gegroefd is een MDF plaat met diepe groeven in de breedte. Deze groeven zorgen ervoor dat de plaat buigbaar is in de lengte. Door de plaat naar binnen te buigen krijg je een mooie gladde ronding en door de plaat naar buiten te buigen krijg je decoratieve richels. De plaat heeft dezelfde samenstelling als MDF Blank en is daarom geschikt voor droge ruimtes binnenshuis.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)600
UitstralingOnafgewerkt
MerkFinsa
Dikte9 mm, 10 mm
Type MDF
VariantMDF Buigbaar Dwars Gegroefd
NerfJa, breedte richting
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagMDF
KernMDF
Functioneel gebruikAlgemene kwaliteit
KleurBeige / Bruin
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
Keurmerk70% PEFC
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagOnafgewerkt
ToplaagDoor en door

Buigbare MDF platen op maat online bestellen

MDF is één van de populairste soorten plaatmateriaal. Deze variant is speciaal ontwikkeld voor buigbare situaties. En bij ons bestel je flexibele MDF gemakkelijk online! Dit plaatmateriaal kan gemakkelijk op maat gezaagd en bewerkt worden. Doordat het een dun en flexibel materiaal is, moet dit plaatmateriaal wel altijd gefixeerd worden. 

Buigbaar MDF: wat is het?

MDF buigbaar dwars gegroefd is een MDF plaat die in de breedte diepe groeven heeft. Deze groeven zijn er in gemaakt om de plaat te kunnen buigen. Met deze buigbaarheid kunnen er rondingen met de plaat worden gemaakt. De platen worden vaak gebruikt in de meubel- en interieurbouw om rondingen in het ontwerp te krijgen.

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten gebruikt kan worden. Buigbaar MDF is MDF blank variant dat speciaal ontwikkeld is om te kunnen buigen. MDF naturel wordt vaak gekozen vanwege het gladde oppervlak en omdat het makkelijk te bewerken en monteren is. Het plaatmateriaal is te herkennen aan zijn lichtbruine kleur. Deze variant heeft speciale groeven, waar het zijn buigbare eigenschappen aan te danken heeft. 

Dit plaatmateriaal is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk.

Dwars gebogen MDF

De nerf loopt bij deze plaat in de breedte, waardoor de platen dus in de lengte buigbaar zijn. Denk hierbij aan de afwerking van een lage, brede ton. Ben je op zoek naar het afwerken van een hoge, lange pilaar, ga dan voor MDF buigbaar lang.

Beschikbare diktes gebogen MDF

Bij ons bestel je gebogen MDF op maat van hoge kwaliteit. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende dikte(s) zijn beschikbaar: 9 mm.

Bewerken van MDF platen

De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is. Bij het frezen of zagen splintert dit plaatmateriaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor het schilderen van het materiaal de plaat goed te ontvetten. Ook heeft het materiaal een zuigende werking, hierdoor raden we aan de open randen altijd af te werken met een randsealer. Om deze reden is dit MDF alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Ga je MDF schilderen? Dan is het mooi de schroefgaten dicht te stoppen met plamuur of vulmiddel. Schuur en schilder het geheel daarna in één keer netjes af. 

Specifieke toepassingen van buigbaar MDF

Buigbaar mdf is bij uitstek geschikt voor de afwerking van lage, brede vormen. Denk hierbij aan s-vormen maken, maar ook cilindrische en gebogen constructies kan je met groot gemak tot stand brengen. De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot ander plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. MDF buigbaar is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

Alternatieven voor buigbare MDF-platen

Is buigbaar MDF toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor buigbaar multiplex. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoumé. Of bekijk hier onze andere MDF-plaatmateriaal:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Biobased
MDF Biobased

Vanaf

33,33

p/m2

MDF Blank
MDF Blank
MDF BlankUNILIN

Vanaf

7,77

p/m2

MDF Brandvertragend
MDF Brandvertragend

Vanaf

25,02

p/m2

MDF Buigbaar Lang
MDF Buigbaar Lang

Vanaf

44,42

p/m2

MDF Ecologique
MDF Ecologique

Vanaf

33,63

p/m2

MDF Exterieur
MDF Exterieur

Vanaf

24,05

p/m2

MDF Gegrond
MDF Gegrond

Vanaf

16,62

p/m2

MDF Grijs
MDF Grijs

Vanaf

122,97

p/m2

MDF Lakdraagfolie
MDF Lakdraagfolie

Vanaf

19,73

p/m2

MDF Lichtgewicht
MDF Lichtgewicht

Vanaf

45,74

p/m2

MDF Tricoya
MDF Tricoya
MDF TricoyaMEDITE®

Vanaf

107,40

p/m2

MDF Vochtwerend V313
MDF Vochtwerend V313

Vanaf

17,36

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Gegrond
MDF Vochtwerend V313 Gegrond

Vanaf

24,43

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Zwart
MDF Vochtwerend V313 Zwart

Vanaf

23,12

p/m2