MDF Vochtwerend V313 Mercury Grijs - Mat Gelakt

Thuiswinkel Waarborg

Configureer MDF Vochtwerend V313 Mercury Grijs - Mat Gelakt

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Vochtwerend
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Grote buigsterkte
  • Glad oppervlak
  • Anti-vingerafdruk eigenschappen
  • Zachte uitstraling
  • Gebruiksklaar
  • Alleen binnenshuis te gebruiken
  • Randen zijn onafgewerkt
  • Niet geschikt voor oppervlaktes die gebukt gaan onder slijtage of hoge geconcentreerde druk

Beschrijving

MDF Vochtwerend V313 Mercury Grijs Mat Gelakt is de keuze voor interieurtoepassingen in vochtige ruimtes. Een badkamermeubel is een voorbeeld waarvoor MDF vochtwerend de perfecte oplossing is. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst en bij MDF vochtwerend is hierbij een speciale vochtwerende lijmsoort gebruikt. Door de matte laklaag is het materiaal egaal afgewerkt en hoeven alleen de kopse kanten nog gelakt te worden met een randsealer. Hierdoor is het materiaal vrijwel direct klaar voor gebruik in jouw klusproject!

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)700
UitstralingMat
MerkUNILIN
Dikte18 mm
Type MDF
VariantMDF Vochtwerend V313 Mercury Grijs - Mat Gelakt
NerfNee
Toepassing (klimaat)Vochtige ruimtes, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagMDF
KernMDF
Functioneel gebruikDecoratief
KleurZwart / Grijs
GegrondNee
Keurmerk70% PEFC
PlaatopbouwVezelplaat
Type toplaagAfgelakt
ToplaagDoor en door

MDF vochtwerend V313 Mercury Grijs Mat Gelakt platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagd MDF vochtwerende platen gemakkelijk online. MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF vochtwerend V313: wat is het?

MDF vochtwerend is een breed inzetbare plaat die geschikt is voor diverse binnenbetimmeringen waarbij de ruimte luchtvochtig is, zoals in de badkamer en in de keuken. Het staat ook wel bekend onder de naam MDF V313. Het V313 kenmerk komt van de test voor vochtwerendheid die het plaatmateriaal ondergaat, die V313 wordt genoemd. Het geeft aan dat de plaat niet alleen vochtwerend, maar ook water- en schimmelwerend is. Let wel, de plaat is niet watervast! Vochtwerende MDF-platen zijn opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm. Deze houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samengeperst tot een MDF-plaat. Bij MDF vochtwerend is een speciale, vochtwerende lijmsoort gebruikt. Om de vochtwerende eigenschappen te versterken is het materiaal onder een hogere druk geperst in vergelijking met MDF blank. Door de extra harde persing is deze houtsoort gemakkelijk te bewerken. Vochtwerende MDF-platen zijn te herkennen aan hun groene kern. Mocht je aan de slag willen op een 'blanco vel' die vochtbestendig is, ga dan voor MDF vochtwerend. MDF Vochtwerend V313 is niet geschikt voor buiten.

MDF vochtwerend is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk. Deze plaat is niet geschikt voor toepassingen buitenshuis.

MDF vochtwerend V313 Mercury Grijs Mat Gelakt

MDF vochtwerend V313 Mercury Grijs Mat Gelakt heeft een door en door grijs gekleurde kern met aan twee zijdes een matte blanke lak. Het voordeel hiervan is dat het materiaal direct klaar is voor gebruik in jouw klusproject. De kopse kanten van MDF vochtwerend V313 Mercury Grijs Mat Gelakt moeten, afhankelijk van de situatie, voor, tijdens of na gebruik nog wel afgelakt worden met een randsealer. De blanke laklaag heeft anti-vingerafdruk eigenschappen en laat tegelijk de kenmerkende houtvezelstructuur van het MDF doorschijnen. Dit maakt het een geschikte keuze voor verschillende interieurtoepassingen. De neutrale uitstraling van MDF vochtwerend V313 Mercury Grijs Mat Gelakt zorgt ervoor dat het materiaal moeiteloos samensmelt met een breed scala aan interieurstijlen.

Beschikbare diktes van MDF vochtwerend V313 Mercury Grijs Mat Gelakt

Vochtwerende MDF Vochtwerend V313 Mercury Grijs Mat Gelakt platen kun je online in 18 mm bestellen.

Bewerken van MDF vochtwerende platen

MDF is heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. Om de vochtwerende eigenschappen van vochtwerend MDF tot hun recht te laten komen is het belangrijk om de plaat goed te dichten aan de randen. De boven- en onderzijden kunnen zijn afgewerkt met een toplaag, maar de randen niet. De kopse kanten verdienen daarom extra aandacht. MDF-vezels hebben van zichzelf een zuigende werking. Bij MDF vochtwerend is deze minder dan MDF blank, toch blijft het belangrijk deze met een randsealer te behandelen.

Specifieke toepassingen van MDF vochtwerend V313 Mercury Grijs Mat Gelakt

MDF is hét materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. Dit kan een kast, een wand of een gehele ombouw zijn. Met deze vochtwerende gelakte variant is het meubel ook geschikt in de badkamer, garage of keuken. Voorbeelden van projecten zijn een badkamermeubel, een keukenkastje, een scheidingswand in de badkamer of een vensterbank. De egale en neutrale uitstraling van MDF vochtwerend V313 Grijs Mat Gelakt maakt het geschikt voor allerlei type keukens, badkamers of toepassingen in vochtige ruimtes waar het creëren van een mooie basis belangrijk is. Door de laklaag is MDF vochtwerend V313 Mercury Grijs Mat Gelakt minder geschikt voor werkbanken en oppervlaktes die gebukt gaan onder slijtage of hoge geconcentreerde druk. De randen zijn onafgewerkt, deze verdienen dus nog extra aandacht!

Alternatieven voor MDF vochtwerend V313 Grijs Mat Gelakt

Ben je op zoek naar een houtsoort die geschikt is voor buitentoepassingen? Ga dan voor MDF tricoya. Wanneer jouw plaatmateriaal in droge omstandigheden toegepast gaan worden, kun je gaan voor de budgetvriendelijkere optie: MDF Blank. Of bekijk hier al onze andere MDF-plaatmateriaal.

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

MDF Biobased
MDF Biobased

Vanaf

33,33

p/m2

MDF Blank
MDF Blank
MDF BlankUNILIN

Vanaf

7,77

p/m2

MDF Brandvertragend
MDF Brandvertragend

Vanaf

25,02

p/m2

MDF Buigbaar Dwars
MDF Buigbaar Dwars

Vanaf

44,40

p/m2

MDF Buigbaar Lang
MDF Buigbaar Lang

Vanaf

44,42

p/m2

MDF Ecologique
MDF Ecologique

Vanaf

33,63

p/m2

MDF Exterieur
MDF Exterieur

Vanaf

24,05

p/m2

MDF Gegrond
MDF Gegrond

Vanaf

16,62

p/m2

MDF Grijs
MDF Grijs

Vanaf

122,97

p/m2

MDF Lakdraagfolie
MDF Lakdraagfolie

Vanaf

19,73

p/m2

MDF Lichtgewicht
MDF Lichtgewicht

Vanaf

45,74

p/m2

MDF Tricoya
MDF Tricoya
MDF TricoyaMEDITE®

Vanaf

107,40

p/m2

MDF Vochtwerend V313
MDF Vochtwerend V313

Vanaf

17,36

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Gegrond
MDF Vochtwerend V313 Gegrond

Vanaf

24,43

p/m2

MDF Vochtwerend V313 Zwart
MDF Vochtwerend V313 Zwart

Vanaf

23,12

p/m2