Let op! Je browser is verouderd.

Je bezoekt OPMAATZAGEN.nl op een browser die wij niet langer ondersteunen. Wij adviseren de laatste browserversie te downloaden zodat je snel en veilig je bestelling kan plaatsen.

Lees meer over welke browsers wij ondersteunen.
Ons assortiment
Je bent hier: MDF Blank 18 mm
Maatprijs:
2067,-
per stuk | Incl. BTW

MDF Blank 18 mm

Gratis tot op de mm nauwkeurig gezaagd
Op voorraad - Vandaag besteld binnen 3 werkdagen in huis
Start met bestellen

Gratis op maat gezaagd

MDF is een populair plaatmateriaal dat voor ontelbare projecten binnenshuis gebruikt kan worden. Een deur, een ombouw voor leidingwerk, een boekenplank, een tv-kast en een scheidingswand zijn enkele voorbeelden van de toepassingsmogelijkheden van MDF. MDF blank is de meest standaard vorm en wordt vaak gekozen voor het gladde oppervlak en omdat het makkelijk te bewerken is. Het is ook de juiste keuze wanneer je jouw project wilt afwerken door het te beplakken met bijvoorbeeld behang.

Wat is MDF precies?

MDF behoort tot de familie van de vezelplaten. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor het schilderen van het materiaal, goed te ontvetten. Ook heeft het materiaal een zuigende werking. Het is daarom alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Verschillende soorten MDF

MDF blank is sterk en heeft een hoge slijtvastheid. Daardoor is het een heel populair materiaal bij het maken van meubels. Wil je het materiaal gaan schilderen? Dan is het wellicht goed om de variant MDF lakdraag te overwegen. Dit bespaart veel werk, omdat het dan niet gegrond hoeft te worden. MDF zwart kies je wanneer je een project binnenshuis in een donkere kleur of transparant wilt aflakken. Als je MDF in een vochtige ruimte zoals een badkamer wilt gebruiken, dan kun je kiezen voor MDF vochtwerend. Voor toepassingen buitenshuis kies je MDF watervast.

Bereken hier je prijs
Beschikbare vormen en afwerkingen
Vormen
Hieronder zie je de vormen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste vorm voor meer informatie. Deze vorm bestellen? Klik op start met bestellen waar je naar het begin van het bestelproces wordt geleid. Kies vervolgens de gewenste vorm in stap 2.
Afwerkingen
Hieronder de afwerkingen die beschikbaar zijn voor deze plaat. Klik op de gewenste afwerking voor meer informatie.Deze afwerking toepassen op een van de zijdes? Start met bestellen brengt je naar het begin van het bestelproces. Kies vervolgens in stap 4 welke zijde(s) je wilt afwerken met de gewenste afwerking.
Dit accessoire maakt jouw klus nóg makkelijker!
Eigenschappen
Houtsoort
MDF
Soort
MDF Blank
Dikte
18 mm
Kleur
Naturel
Gegrond
Nee
Overschilderbaar
Ja
Geschikt voor buiten
Nee
Merk
Nee
Maximale breedte (cm)
122,0
Plus en minpunten
  • Splintert niet
  • Gemakkelijk te bewerken
  • sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Hard en gebruiksklaar oppervlak
  • Geen
Toepassingen
  • Wanden
  • Meubilair
  • Betimmering
  • Deuren
  • Ombouw