• Gratis op maat gezaagd
  • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: MDF Zwart

MDF Zwart

MDF Zwart
Dit product is niet meer beschikbaar. Bekijk de vergelijkbare producten.
Vergelijkbare producten
MDF Zwart V313
MDF Zwart V313
Zwart en vochtwerend
Vanaf 39,54/m2
Dat is écht handig

Door en door zwart

Je kiest voor MDF Zwart wanneer je een decoratief project binnenshuis wilt maken in een donkere kleur. Het afwerken kost weinig tijd, omdat de plaat al de juiste kleur heeft. Je gebruikt MDF Zwart bijvoorbeeld voor een tv-kast die je in een donkere kleur wilt aflakken of om zelf speakerboxen te maken.

Wat is MDF precies?

MDF valt in de categorie vezelplaten. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. De houtvezels zijn gemengd met een zwart pigment, waardoor de gehele plaat tot in de kern zwart gekleurd is (door en door gekleurd). Dit betekent echter niet dat de plaat gitzwart is, voor een echt gitzwarte plaat MDF is schilderen nog steeds nodig. Door het productieproces is MDF een sterk plaatmateriaal. Het heeft een glad en gebruiksklaar oppervlak en een hoge slijtvastheid. Omdat het een zuigende werking heeft, is het alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Het bewerken van MDF

MDF is heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. Omdat MDF Zwart al de juiste kleur heeft is gronden in principe niet meer nodig en kun je direct aan de slag met (transparante) lak. Voor een dekkend resultaat is het wel aan te raden om het materiaal eerst te behandelen met een grondverf. Dit zorgt ervoor dat de zuigende werking wordt verminderd en de lak beter hecht. Een andere mogelijkheid is ook om het materiaal te beplakken. In dat geval kun je profijt hebben van de kleur van het materiaal als dat decoratief gezien jouw voorkeur heeft.

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
MDF
Variant
MDF Zwart
Dikte
Kleur
Zwart / Grijs
Max. lengte (mm)
#N/A
Max. breedte (mm)
0
Keurmerk
70% PEFC
Type toplaag
Onafgewerkt
Geschikt voor
Binnen
Toplaag
Door en door
Uitstraling
Mat
Plus en minpunten
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Binnenshuis breed toepasbaar
  • Grove zijkanten
  • Niet vochtbestendig
Toepassingen
  • Decoratieve toepassingen
  • Interieurbouw
  • Meubelindustrie