Vuren rustiek B/C+ massief drie lagen paneel

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Vuren rustiek B/C+ massief drie lagen paneel

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Rustige en warme uitstraling
  • Gemakkelijk te behandelen met een beits, lak of olie
  • Elk paneel is uniek
  • Dit materiaal kan gaan werken bij temperatuurverschillen of in vochtige ruimtes
  • Kan verkleuren als het in contact komt met ijzer
  • Natuurlijk hout; het verkleurd bij blootstelling aan daglicht

Beschrijving

Massief Vuren rustiek B/C+ massief drie lagen paneel is een lichte plaat met een levendige uitstraling. Doordat het spinthout en kernhout met elkaar vermengd wordt, ontstaat er een houtsoort met karakter en uitstraling. Vurenhout is makkelijk te lijmen en monteren en is licht van gewicht. Ga je het monteren? Dan is voorboren aan te raden. Daarnaast is het eenvoudig af te werken met een lak of beits. Deze plaat is opgebouwd uit drie lagen, waarbij de kern bestaat uit gevingerlaste latjes, dit resulteert in een zeer sterke plaat.

Lees meer

Product eigenschappen

UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitB/C+
Dikte19 mm, 27 mm, 40 mm
Type Timmerpanelen
VariantVuren Rustiek B/C+ massief drie lagen paneel
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagVuren
KernMultiplex / triplex
Functioneel gebruikRustieke kwaliteit
KleurBeige / Bruin
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
Keurmerk100% PEFC
Plaatopbouw3 lagen
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

Vuren rustiek B/C+ massief drie lagen paneel online op maat bestellen

Bestel eenvoudig massief Vuren rustiek B/C+ massief drie lagen paneel online op maat gezaagd. Zo realiseer je binnen een handomdraai een robuust en stoer meubel in jouw interieur. Je kunt onze massieve timmerpanelen in diverse vormen en afwerking laten zagen. Of je nu gaat voor een industriële tafel of meer warmte in huis brengt met massieve wandplanken, alles is mogelijk. Dat is écht handig!

Vuren rustiek B/C+ massief drie lagen paneel:  wat is dat?

Vuren is een zeer populair plaatmateriaal in ons assortiment. De stoere en natuurlijke uitstraling maakt dat de keuze al snel richting deze vuren panelen gaat. Massief vuren is geelachtig van kleur en met de afwisseling van kleine en grotere noesten maakt dit het een onbevangen houtsoort. In vergelijking met grenenhout is vuren lichter van kleur. De ideale houtsoort voor het maken van meubels in Scandinavische stijl. Vuren is ten opzichte van andere massieve panelen in ons assortiment relatief kleurvast. Het massieve plaatmateriaal is opgebouwd uit lamellen. Lamellen zijn kleine houten planken die volledig bestaan uit puur hout. Om een plaat van een groter formaat te kunnen maken, worden meerdere lamellen samengevoegd tot één grote plaat. Dit leidt tot een zeer stevige en sterke plaat. Houd er rekening mee dat geen enkele lamel hetzelfde uiterlijk heeft. De houtstructuur en kleur is bij elke lamel uniek en kan dus ook afwijken van de afbeelding.

Hout kan opgedeeld worden in de categorie hardhout en zacht hout. Hardhout is afkomstig van loofbomen en zacht hout van naaldbomen. Vurenhout is een lichtgekleurde naaldhoutsoort. Naaldhout, met andere woorden zacht hout, is relatief minder sterk dan hardhout. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is.

Zichtkwaliteit massief B/C

De kwaliteit van de toplagen van massieve panelen wordt aangeduid met lettercombinaties. Er is een letteraanduiding voor de zichtzijde (bovenzijde), dit is de eerste letter, en een voor de achterzijde (onderzijde), dit is de tweede aanduiding. Het gaat hier over de kwaliteit van het dekfineer, de kwaliteit van bijvoorbeeld de verlijming wordt anders aangeduid. Classificatie A is hierin de hoogste mogelijke kwaliteit. Hierin betekent de eerste letter de kwaliteit van de zichtzijde en de tweede letter de kwaliteit van de achterzijde. Lees hier meer over alle zichtkwaliteiten. 

Dit plaatmateriaal heeft de zichtkwaliteit B/C. De bovenzijde heeft de zichtkwaliteit B. Bij B-kwaliteit fineren kunnen kleine onzuiverheden hebben. Ook lichte verkleuringen en kleine reparaties zijn toegestaan. Zichtkwaliteit B panelen vertonen doorgaans meer natuurlijke kenmerken en onvolkomenheden dan panelen met een hogere kwaliteit. Ze kunnen grotere knoesten, scheuren en kleurvariaties hebben. Deze panelen worden vaak gebruikt in toepassingen waar een meer rustieke uitstraling gewenst is, zoals vloeren, wandbekleding of meubels met een landelijke stijl.

Zichtkwaliteit C panelen hebben over het algemeen nog meer zichtbare kenmerken en onvolkomenheden dan zichtkwaliteit B. Deze panelen kunnen grotere knoesten, scheuren en andere natuurlijke gebreken hebben die meer uitgesproken zijn. Ze worden vaak gebruikt in toepassingen waarbij de nadruk ligt op de natuurlijke schoonheid van het hout en waar een zeer rustieke of verweerde uitstraling gewenst is.

Drie lagen paneel

Deze massieve panelen zijn opgebouwd uit drie lagen die kruislings op elkaar verlijmd zijn. De twee toplagen zijn van hoge kwaliteit. De 5 mm dikke toplagen bestaan uit vallend brede delen van ca. 80 tot 140 mm. De kern van 10 mm dik maakt het geheel stevig en stabiel. De kern bestaat uit hetzelfde hout als de toplagen. In de kern wordt al het overgebleven materiaal verwerkt dat niet geschikt is voor de zichtzijden: te kort en te smal hout, spinthout en andere afwijkingen. De hele stam wordt gebruikt, waardoor er bijna geen restafval over blijft. Door de 3 lagen opbouw is dit type paneel het meest stabiel van alle massief verlijmde panelen.

De richting van de houtnerf

Bij timmerpaneel is er een houtnerf te zien. De tekening van de houtnerf loopt altijd in de lengterichting. Bij het zagen van de plaat houden wij aan dat de lengtemaat ook de lengterichting van de houtnerf is. Let dus goed op bij het invullen van de maten, zodat de vlammen van de houtnerf allemaal in de juiste richting doorlopen!

De uitstraling van rustiek fineer

Houtfineer met een rustieke uitstraling heeft een natuurlijke en onbewerkte charme die wordt gekenmerkt door kenmerken zoals knoesten, scheuren, kleurvariaties en een uitgesproken nerfpatroon. Het fineer vertoont vaak de visuele tekenen van de oorspronkelijke boom, waardoor het een warme en karaktervolle esthetiek heeft.

De rustieke eigenschappen van dit fineer zijn gewild vanwege de organische uitstraling die ze aan oppervlakken toevoegen. De aanwezigheid van knoesten, kleine openingen waar takken ooit groeiden, en scheuren geven een gevoel van authenticiteit en geschiedenis. Kleurvariaties en een opvallend nerfpatroon kunnen bijdragen aan het natuurlijke en verouderde uiterlijk.

Houtfineer met een rustieke uitstraling past vaak goed bij traditionele, landelijke en ambachtelijke ontwerpstijlen. Het brengt een warme en gezellige sfeer in interieurs en kan worden gebruikt voor meubels, wandbekleding en andere decoratieve toepassingen waarbij de nadruk ligt op het omarmen van de natuurlijke schoonheid van het hout.

Beschikbare diktes van Vuren rustiek B/C+ massief drie lagen paneel

Massieve timmerpanelen kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende dikte(s) zijn beschikbaar: 19 mm, 27 mm en 40 mm.

Bewerken van massief Vuren rustiek B/C+ massief drie lagen paneel

Vuren is gemakkelijk te monteren, door het te verlijmen. Werk vurenhout altijd af met een blanke lak, vernis of een beits. Door zijn zachte structuur is deze houtsoort stootgevoelig. Schuur massief plaatmateriaal altijd eerst op met een fijne korrel, voordat je er mee aan de slag gaat. Het opschuren van vuren timmerpaneel zorgt voor een mooi eindresultaat, zo komen de details van de tekening nog meer naar voren. Wat ten goede komt van de robuuste, stoere plaat.

Het afwerken van het timmerpaneel versterkt de bescherming en daarbij de vochtwerende eigenschappen van het materiaal. Zoals alle massieve panelen kan ook vuren timmerpaneel gaan werken onder wisselende temperaturen en vochtige omstandigheden. Mocht je het materiaal willen zagen of frezen, houd er dan rekening mee dat het kan gaan splinteren. Gebruik bij het monteren van de platen schroeven met een lange schroefdraad en brede diameter om splijten zoveel mogelijk te vermijden. Tenslotte raden wij aan om voor het verbinden met metaal uitsluitend RVS te gebruiken, dit om verkleuring op het hout te voorkomen. Lees hier alle verwerkingsvoorschriften van timmerpaneel.

Specifieke toepassingen van Vuren rustiek B/C+ massief drie lagen paneel

Vurenhout is door zijn lichte gewicht geschikt voor vele doeleinden. Zo komt deze houtsoort vaak terug in tafels, kasten, boekenplanken en TV-meubels. Je kan er gemakkelijk een meubel mee opknappen, zoals het vervangen van een tafel- of bureaublad. Zijn natuurlijke en warme uitstraling geeft charme aan elk interieur.

Alternatieven voor Vuren rustiek B/C+ massief drie lagen paneel

Is notenhout toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een variant van massief met een lichte Scandinavische uitstraling? Ga dan voor massief essen timmerpanelen of massief esdoorn timmerpanelen. Bekijk hier onze andere massieve houtsoorten:

Aanbevolen combinaties

Bitset 31-delig

Bitset 31-delig

34,96

p/stuk

Houtspiraalboor 4x40mm

Houtspiraalboor 4x40mm

4,38

p/stuk

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten