Beuken massief drie lagen paneel

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Beuken massief drie lagen paneel

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

 • Zeer harde en slijtvaste houtsoort
 • Heeft een antibacteriële werking en is geurloos
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
 • Elk paneel is uniek
 • Alleen voor gebruik binnenshuis
 • Natuurlijk hout; het verkleurd bij blootstelling aan daglicht
 • Natuurlijk hout; kan kromtrekken
 • Oppassen met ijzer, kan verkleuren

Beschrijving

Massief beuken timmerpaneel is de perfecte houtsoort voor het creëren van een scandinavisch uiterlijk. Deze houtsoort heeft unieke eigenschappen: zo is het hout zeer sterk en splintert het amper. Dit beukenhout is opgebouwd uit kruislings verlijmde panelen.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)750
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitA/B
Dikte20 mm
Type Timmerpanelen
VariantBeuken massief drie lagen paneel
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagBeuken
KernMultiplex / triplex
Functioneel gebruikAlgemene kwaliteit
KleurBeige / Bruin
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
KeurmerkFSC® 100%
Plaatopbouw3 lagen
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

Toepassingen

 • Meubels
 • Interieur
 • Werk- of bureaublad
 • Traptreden of stootbord bij dichte trappen
 • Tafelbladen
 • Dorpels
 • Speelgoed
Thuiswinkel WaarborgTOSIZE Furniture
Logo OPMAATZAGEN.nl
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Benieuwd naar de 3D configurator?
Start direct met samenstellen

Massief beuken timmerpaneel online op maat bestellen

Bestel eenvoudig massief beuken timmerpanelen online op maat gezaagd. Zo realiseer je binnen een handomdraai een robuust en stoer meubel in jouw interieur. Je kunt onze massieve timmerpanelen in diverse vormen en afwerking laten zagen. Of je nou gaat voor een industriële tafel of meer warmte in huis brengt met massieve wandplanken, alles is mogelijk. Dat is écht handig!

Massief beuken timmerpaneel drie lagen: wat is het?

Beuken is een hardhoutsoort dat weinig tot geen noesten bevat. Gestoomd beukenhout heeft een wit- tot rozeachtige kleur die bij blootstelling aan daglicht kan verkleuren. Wanneer je het paneel schuurt zal de originele houtkleur terugkeren, dit is sterk aan te raden voordat je het paneel gaat afwerken met een beits, lak of olie. Beukenhout heeft weinig tekening, de tekening die zichtbaar is, is over het algemeen gelijkmatig en rustig. Beukenhout heeft een rechte, soms golvende draad en een fijne nerf. Ook heeft deze houtsoort een gelijkmatige structuur met weinig tekening. Het beukenhout in ons assortiment is gestoomd, dit geeft het hout een zacht roze en relatief egale kleur. Perfect wanneer je opzoek bent naar een houtsoort met een subtiel uiterlijk. Een beuken paneel drielaags betekent dat de plaat bestaat uit drie kruislings verlijmde lagen. De bovenste laag is een fineerlaag wat uit één stuk massief hout bestaat, de kern van de plaat is opgebouwd uit kleine massieve latjes van dezelfde houtsoort. Deze plaat is interieur verlijmd, wat maakt dat het meubel uitsluitend gebruikt kan worden voor toepassingen binnenshuis. Onze massieve timmerpanelen zijn enkel geschikt voor horizontale toepassingen, hierbij kun je denken aan tafelbladen, vensterbanken, etc. Voor verticale projecten als deuren en roomdividers zijn deze massieve platen niet geschikt.

Hout kan onderverdeeld worden in de categorie hardhout en zacht hout. Hardhout is afkomstig van loofbomen en zacht hout van naaldbomen. Beukenhout is een lichtgekleurde loofhoutsoort. Loofhout, oftewel hardhout, wordt gekenmerkt als hard en sterk plaatmateriaal.

Beukenhout heeft een antibacteriële werking en is geurloos. Het is belangrijk om het beukenhout altijd gelijk goed te behandelen. Schuur de plaat en werk deze vervolgens af met een lak, beits of olie. Beukenhout is niet geschikt voor toepassingen buitenshuis, houd hier rekening mee. Daarnaast, net als elke andere massieve houtsoort, werkt beukenhout bij temperatuurverschillen en bij gebruikt in vochtige ruimtes. Houd daarom bij massieve panelen altijd rekening met kromtrekking.

Beukenpaneel rustiek is robuuster en grover dan beuken timmerpaneel. Dit komt doordat het materiaal grotere kleurnuances heeft. Elke lamel heeft duidelijk zijn eigen uiterlijk en kenmerken. Zo is de tekening van het hout zichtbaar aanwezig op de lamellen in verschillende motieven. Perfect voor het maken van landelijke, karaktervolle meubels. Het hout wat gebruikt wordt voor deze platen is het kernhout van de beukenboom. Het kernhout is het sterkste gedeelte van de boom en wordt gekenmerkt door zijn hardheid.

Deze massieve panelen zijn opgebouwd uit drie lagen welke kruislings op elkaar verlijmd zijn. De twee toplagen zijn van hoge kwaliteit. De 5 mm dikke toplagen bestaan uit vallend brede delen van ca. 80 tot 140 mm. De kern van 10 mm dik maakt het geheel stevig en stabiel. De kern bestaat uit hetzelfde hout als de toplagen. In de kern wordt al het overgebleven materiaal verwerkt dat niet geschikt is voor de zichtzijden: te kort en te smal hout, spinthout en andere afwijkingen. De hele stam wordt gebruikt, waardoor er bijna geen restafval over blijft. Door de 3 lagen opbouw is dit type paneel het meest stabiel van alle massief verlijmde panelen.

De richting van de houtnerf

Bij timmerpaneel is er een houtnerf te zien. De tekening van de houtnerf loopt altijd in de lengterichting. Bij het zagen van de plaat houden wij aan dat de lengtemaat ook de lengterichting van de houtnerf is. Let dus goed op bij het invullen van de maten, zodat de vlammen van de houtnerf allemaal in de juiste richting doorlopen!

Beschikbare diktes van massief beuken timmerpaneel

Massieve timmerpanelen kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende dikte(s) zijn beschikbaar: 20 mm.

Bewerken van massief beuken timmerpaneel

Het bewerken van beukenhout is vrij eenvoudig. Het is een harde houtsoort maar goed te bewerken. Dit komt onder andere door de geringe verspletering die de houtsoort heeft. Omdat het een lichte, harde houtsoort is, is gebruik van scherp gereedschap zeer aan te raden. Bij bot, of niet scherp, gereedschap kunnen er brandplekken ontstaan. Ook wordt gebruik van RVS schroeven sterk aangeraden in plaats van ijzeren schroeven, dit om verkleuring van het hout te voorkomen

Schuur massief plaatmateriaal altijd eerst op met een fijne korrel, voordat je er mee aan de slag gaat. Beukenhout splintert niet maar voorboren is wel noodzakelijk. Hout neemt sneller vocht op dan dat het hout het af staat, door deze eigenschap bestaat de kans op vervorming, hout werkt! Behandel het materiaal daarom zo snel mogelijk met een lak of beits, zodat je er zo lang mogelijk plezier van kan hebben. Lees hier meer over de kwaliteit van timmerpaneel.

Specifieke toepassingen van massief beuken timmerpaneel

Deze panelen kunnen ingezet worden voor diverse timmerwerken zoals bijvoorbeeld trappen, meubels, keukenbladen of tafels. Beuken is bij uitstek ideaal te gebruiken in de keuken doordat het gifvrij hout is. Hierdoor zien we dit paneel ook vaak terug als snijplank, hakblok of keuken- of aanrechtblad. Het paneel niet duurzaam en interieur verlijmd. Hierdoor is dit plaatmateriaal enkel binnenshuis toepasbaar.

Alternatieven voor beuken timmerpaneel

Is Beukenhout toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een variant die robuuster en donkerder van kleur is? Ga dan voor massief timmerpaneel eikenhout of massief timmerpaneel mahonie. Bekijk hier onze andere massieve houtsoorten.

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten