Kersen massief drie lagen paneel

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Kersen massief drie lagen paneel

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

  • Luxe, warme uitstraling
  • Vrij stabiele plaat als het gaat om werken
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Gemakkelijk te behandelen met een beits, lak of olie
  • Natuurlijk hout; verkleurd zonder behandeling
  • Natuurlijk hout; kan kromtrekken
  • Alleen voor gebruik binnenshuis
  • Oppassen met ijzer, kan verkleuren

Beschrijving

Kersen timmerpaneel is een massieve kersenplaat die bestaat uit drie lagen. Kersenhout heeft een geelbruine tot rood bruine uitstraling. Deze panelen worden veel gebruikt voor meubilair met een luxe uitstraling. Deze drielaagse massieve plaat heeft een vlak oppervlakte, wat de illusie geeft van een massieve plaat dat uit één stuk hout bestaat.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)750
UitstralingNatuurlijk
ZichtkwaliteitA/B
Dikte20 mm
Type Timmerpanelen
VariantKersen massief drie lagen paneel
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagKersen
KernMultiplex / triplex
Functioneel gebruikAlgemene kwaliteit
KleurBeige / Bruin
ZichtzijdeJa
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
KeurmerkFSC® 100%
Plaatopbouw3 lagen
Type toplaagFineerlaag
Toplaag2 zijdes

Massief kersen timmerpaneel online op maat bestellen

Bestel eenvoudig massief Kersen timmerpanelen online op maat gezaagd. Zo realiseer je binnen een handomdraai een robuust en stoer meubel in jouw interieur. Je kunt onze massieve timmerpanelen in diverse vormen en afwerking laten zagen. Of je nu gaat voor een industriële tafel of meer warmte in huis brengt met massieve wandplanken, alles is mogelijk. Dat is écht handig!

Massief kersen: wat is het?

Kersenhout is een hardhoutsoort. Wanneer je het hout goed behandelt gaat het jarenlang mee. Kersenhout heeft een geelbruine tot rood bruine kleur die donkerder kleurt over tijd. Dit plaatmateriaal heeft een warme en luxe uitstraling wat veel toegepast wordt in de meubel- en interieurbouw. Kersenhout is een houtsoort gemaakt van de wilde kers. Kersenhout is een relatief stabiele plaat, mits je hem eerst goed behandelt met een lak of beits. Kersenhout is niet geschikt voor gebruik buitenshuis. Een kersen plaat wordt ook wel Kersen meubel- of timmerpaneel genoemd, hoewel het niet standaard is afgewerkt aan de kopse kanten. Deze plaat is interieur verlijmd, wat maakt dat het meubel uitsluitend gebruikt kan worden voor toepassingen binnenshuis. Onze massieve timmerpanelen zijn enkel geschikt voor horizontale toepassingen, hierbij kun je denken aan tafelbladen, vensterbanken, etc. Voor verticale projecten als deuren en roomdividers zijn deze massieve platen niet geschikt.

De massieve kersen panelen in ons assortiment zijn van hoogwaardige kwaliteit. Dit is af te leiden aan de zichtkwaliteit. De zichtkwaliteit wordt aangeduid met letters, vaak een combinatie van twee letters met een scheidingsteken ertussen. Dit kan in de productnaam of de producteigenschappen teruggevonden worden. De eerste letter staat voor de bovenzijde van het paneel, de tweede voor de onder- of achterzijde. A/B beschrijft dus de boven- en onderzijde uiterlijk van de plaat. A is de beste zichtkwaliteit.

 

Kwaliteitsaanduiding timmerpaneel
A Egaal van kleur. Geen kwasten en geen kernhout toegestaan.
B Kleine kleurnuances toegestaan. Kwasten en kernhout kunnen aanwezig zijn.
C Grote kleurnuances toegestaan. Kwasten en kernhout zijn aanwezig.

Lees hier meer over de kwaliteit van timmerpaneel.

 

Deze massieve panelen zijn opgebouwd uit drie lagen die kruislings op elkaar verlijmd zijn. De twee toplagen zijn van hoge kwaliteit. De 5 mm dikke toplagen bestaan uit vallend brede delen van ca. 80 tot 140 mm. De kern van 10 mm dik maakt het geheel stevig en stabiel. De kern bestaat uit hetzelfde hout als de toplagen. In de kern wordt al het overgebleven materiaal verwerkt dat niet geschikt is voor de zichtzijden: te kort en te smal hout, spinthout en andere afwijkingen. De hele stam wordt gebruikt, waardoor er bijna geen restafval over blijft. Door de 3 lagen opbouw is dit type paneel het meest stabiel van alle massief verlijmde panelen.

De richting van de houtnerf

Bij timmerpaneel is er een houtnerf te zien. De tekening van de houtnerf loopt altijd in de lengterichting. Bij het zagen van de plaat houden wij aan dat de lengtemaat ook de lengterichting van de houtnerf is. Let dus goed op bij het invullen van de maten, zodat de vlammen van de houtnerf allemaal in de juiste richting doorlopen!

Beschikbare diktes van massief kersen timmerpaneel

Massieve timmerpanelen kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende dikte(s) zijn beschikbaar: 20 mm.

Bewerken van massief kersen timmerpaneel

Kersenhout kan grijs verkleuren wanneer het in contact komt met ijzer of messing. Het is dan ook aanbevolen om RVS te gebruiken als je het metaal wilt verbinden met Kersenhout. Kersenhout kan goed gezaagd of gefreesd worden, al kan het wel gaan splinteren.

Wanneer je het plaatmateriaal in huis hebt, raden wij aan dit eerst te schuren met een fijne korrel (minimaal 180), zodat de echte kleur van het hout tevoorschijn komt. Hout neemt sneller vocht op dan dat het hout het af staat, door deze eigenschap bestaat de kans op vervorming, hout werkt! Behandel de plaat met een lak, beits, olie of vernis.

Specifieke toepassingen van massief kersen timmerpaneel

Europees kersen wordt regelmatig gebruikt voor het maken van decoratieve meubelen. Denk hierbij aan bureaus, kisten, tafels en dressoirs. Ook kan het ingezet worden als binnenbetimmering en traptredes.

Alternatieven voor kersen timmerpaneel

Is Kersenhout toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een variant van massief met een lichte Scandinavische uitstraling? Ga dan voor massief essen timmerpanelen of massief esdoorn timmerpanelen. Bekijk hier onze andere massieve houtsoorten:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten