Bamboe Ecru 5L Side pressed

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Bamboe Ecru 5L Side pressed

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

 • Eigenzinnig en natuurlijke uitstraling
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Werkt minder dan anderen houtsoorten
 • Hard plaatmateriaal met een hoge duurzaamheid
 • Gemakkelijk te behandelen met een beits, lak of olie
 • Kan verkleuren als het in contact komt met ijzer
 • Bamboe kan tot 10% in dikte afwijken door temperatuurverschillen
 • Per plaat kan er kleurverschil voorkomen

Beschrijving

Bamboe Naturel 5L Side pressed is een massieve plaat met een hoge sterkte en stabiliteit. Daarnaast is het duurzaam, veelzijdig en heeft dit plaatmateriaal een aantrekkelijke natuurlijke uitstraling. Bamboe is sterker dan veel traditionele houtsoorten en heeft een hogere weerstand tegen vocht en kromtrekken. Bovendien is bamboe een duurzame en hernieuwbare bron die snel groeit en weinig onderhoud nodig heeft.

Bamboe plaatmateriaal kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder vloeren, meubels, wandbekleding, maar vanzelfsprekend voor nog veel meer!

Dit paneel bestaat uit 5 lagen. Een dubbele kern met een fineer toplaag met een side pressed uitstraling. Side pressed betekent dat de bamboe horizontaal naast elkaar geplaatst wordt, waardoor er een zichtbaar lineair patroon ontstaat. Een veelzijdige plaat met een uniek patroon. Op zoek naar deze plaat? Begin direct met configureren.

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)630
UitstralingNatuurlijk
MerkMOSO®
Dikte40 mm
Type Bamboe
VariantBamboe Ecru 5L Side pressed
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Binnen
Houtsoort toplaagBamboe
Functioneel gebruikDecoratief
KleurBeige / Bruin
ZichtzijdeJa
GegrondNee
Plaatopbouw5 lagen
Type toplaagMassief
ToplaagDoor en door

Toepassingen

 • Tafels
 • Kasten
 • Boekenplanken
 • Vloerplaten
 • Wandpanelen
 • Bureau’s
 • Traptreden
 • Kisten, tonnen en vaten
Thuiswinkel WaarborgTOSIZE Furniture
Logo OPMAATZAGEN.nl
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Benieuwd naar de 3D configurator?
Start direct met samenstellen

Bamboe Ecru 5L Side pressed platen op maat online bestellen

Bestel op maat gezaagd Bamboe Ecru 5L Side pressed gemakkelijk online. Bamboe is een duurzaam en sterk materiaal dat steeds vaker wordt gebruikt in interieur- en meubelontwerp. Door het op maat zagen van bamboe plaatmateriaal bij OPMAATZAGEN.nl kan je jouw ontwerp perfect afstemmen op jouw specifieke wensen en behoeften. Wij bezorgen het paneel volledig op maat gezaagd thuis. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Configureer je product en jij hebt binnen een handomdraai jouw project af.

Bamboe Ecru 5L Side pressed: wat is het?

Bamboe plaatmateriaal is een duurzaam en veelzijdig alternatief voor traditioneel houten plaatmateriaal. Het wordt gemaakt van bamboestrips die in lagen op elkaar worden gelijmd en geperst, waardoor er een stevig en stabiel materiaal ontstaat. Bamboe is van nature een snelgroeiende plant die veel minder water en voedingsstoffen nodig heeft dan andere houtsoorten. Daarnaast is bamboe zelfherstellend en groeit het na het kappen snel weer aan, waardoor het een duurzame keuze is. Bamboe plaatmateriaal wordt steeds vaker gebruikt in interieur- en meubelontwerp vanwege zijn natuurlijke uitstraling en sterkte. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes, afmetingen en afwerkingen, waardoor het geschikt is voor verschillende projecten. Door het op maat zagen van bamboe plaatmateriaal kunnen ontwerpers en makers het materiaal perfect afstemmen op hun specifieke behoeften en wensen.

Bamboe Ecru 5L Side pressed, plaatmateriaal met een natuurlijke uitstraling

In tegenstelling tot gemelamineerd materiaal is bamboe geen kunststof, maar een natuurlijk product. Dit geeft het materiaal een rustige, natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is kunnen er kleur- en structuurverschillen zijn tussen verschillende platen. Geen enkel paneel is hetzelfde. Daarbij is het belangrijk dat dit paneel nog afgewerkt wordt met een lak, beits, was of olie naar wens. Dit voorkomt verkleuring en zorgt voor behoud van de toplaag. 

Bamboe

Bamboe groeit enorm aan populariteit! Zo ook in de verkoop van houten panelen met een bamboe toplaag. Dit materiaal staat bekend om zijn snelle groei, en is daarom een populair product wanneer je op zoek bent naar een duurzame look-en-feel voor jouw ruimte. Wist jij dat bamboe een verzamelnaam was voor een aantal verschillende platensoorten? Hierdoor zijn er meerdere bamboe kleuren beschikbaar. Bekijk alle mogelijkheden in ons assortiment.

Bamboe is officieel geen echt hout, maar een grassoort. De vorm is van nature rond en hol. Om er plaatmateriaal van te maken worden geperste bamboevezels gebruikt. Het materiaal wordt gekookt en vervolgens geperst zodat het ingezet kan worden als plaatmateriaal en fineer. Het blijft een natuurlijk product waardoor de dikte per paneel of fineerlaag enkele millimeters kan afwijken van de aangegeven dikte. 

Side pressed, plain pressed of density

Het zagen van bamboe wordt doorgaans gedaan op twee verschillende manieren: side pressed of plain pressed. Het verschil tussen side pressed en plain pressed bamboe heeft te maken met de manier waarop de bamboestrips zijn gerangschikt voordat ze worden geperst en gelijmd om het plaatmateriaal te maken. Zoals je misschien wel weet groeit bamboe in ronde stengels of stokken. Daarnaast is er nog een derde variant: density. Hieronder lees je de verschillen tussen de uitstralingen en eigenschappen.

Bij side pressed bamboe worden de bamboestrips horizontaal naast elkaar geplaatst, waardoor er een zichtbaar lineair patroon ontstaat op het oppervlak van het plaatmateriaal. In dit geval zijn de welbekende knobbels goed zichtbaar in de structuur. Dit patroon geeft het bamboe een karakteristieke en natuurlijke uitstraling en wordt vaak gebruikt voor vloeren, wandpanelen en meubels. 

Plain pressed bamboe daarentegen heeft een meer uniform uiterlijk doordat de bamboestrips verticaal naast elkaar worden geplaatst voordat ze worden geperst en gelijmd. Dit creëert een glad oppervlak zonder het kenmerkende lineaire patroon van side pressed bamboe. Plain pressed bamboe wordt vaak gebruikt voor keukenbladen, tafelbladen en ander interieurdesign.

Beide soorten bamboe hebben hun eigen unieke eigenschappen en uitstraling, waardoor de keuze afhangt van het specifieke ontwerp en de gewenste uitstraling. Side pressed en plain pressed worden vaak met elkaar vergeleken, maar er is ook een derde belangrijke: density. De naam suggereert het al: Bamboe density is geperste bamboe met een hoge dichtheid. Hoe hoger de dichtheid, hoe zwaarder en sterker het bamboe plaatmateriaal is. Houd er ook rekening mee dan density bamboe een donkerdere uitstraling heeft dan zijn soortgenoot side pressed of plain pressed. Daarnaast kan je de structuur van density pressed bamboe drukker en ongestructureerder dan side of plain pressed bamboe. Een kwestie van smaak naar welke je voorkeur uitgaat.

Verschillende kleuren bamboe: naturel, ecru, karamel of tijger

Het verschil tussen naturel, karamel en tijger kleurig bamboe heeft te maken met de manier waarop het bamboe wordt behandeld en geproduceerd.

Naturel bamboe, ecru bamboe, karamel bamboe en tijger bamboe zijn verschillende variëteiten van bamboe met elk hun eigen kenmerkende kleur- en uiterlijke eigenschappen:

Naturel bamboe

 • Naturel bamboe heeft een natuurlijke, lichte kleur die lijkt op de natuurlijke kleur van onbehandeld bamboe.
 • Het heeft meestal een bleke, lichtgele tot beige kleur.
 • Behoudt de natuurlijke uitstraling en nerfpatroon van het bamboe.
 • Deze variëteit behoudt de oorspronkelijke kleur en uitstraling van bamboe zonder toevoeging van kleurstoffen of afwerkingen.

Ecru bamboe

 • Ecru bamboe is een lichte en warme kleur die lijkt op ongebleekte bamboevezels.
 • Het is een zachte, aardse kleur en heeft een mix van beige en crème tinten
 • Het straalt een natuurlijke, rustige uitstraling uit.
 • Ecru bamboe wordt vaak geassocieerd met duurzaamheid en milieubewustzijn vanwege de verbinding met bamboe als hernieuwbare grondstof.

Karamel bamboe

 • Karamel bamboe heeft een rijke, warme kleur die lijkt op karamel of honing.
 • Het is behandeld met een speciale hittebehandelingstechniek om de suikers in het bamboe te karameliseren.
 • Deze variëteit heeft een diepere tint vergeleken met naturel of ecru bamboe en kan variëren van licht karamel tot diepere koperachtige kleuren.

Tijger bamboe (ook wel gestreepte bamboe genoemd)

 • Tijger bamboe is genoemd naar zijn opvallende strepen of vlekken op het oppervlak.
 • Het is een speciale soort bamboe waarbij de buitenste laag van het bamboe wordt verwijderd voordat het wordt geperst. Dit resulteert in een uniek gestreept patroon van lichtere en donkerdere kleuren.
 • Deze strepen zijn vaak donkerder van kleur dan de hoofdkleur en geven de bamboe een tijgerachtig uiterlijk.
 • De achtergrondkleur kan variëren van naturel tot ecru of zelfs karamel, terwijl de donkere strepen de tijgerachtige textuur creëren.
 • Dit paneel heeft een opvallend en uniek patroon.

Het kiezen van de juiste kleur bamboe hangt af van het specifieke ontwerp en de gewenste uitstraling. Naturel of Ecru bamboe past bijvoorbeeld goed bij een minimalistisch of Scandinavisch interieur, terwijl karamel of tijger bamboe een warmere en rijkere uitstraling heeft en goed past bij een meer traditioneel of exotisch interieur.

Beschikbare diktes Bamboe Ecru 5L Side pressed

Bij ons bestel je bamboe plaatmateriaal op maat van hoge kwaliteit en in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk de gewenste dikte aangeven in de product configurator. De dikte is wel afhankelijk van de opbouw van de lagen en de uitstraling waar je naar op zoek bent. We kunnen deze plaat in de volgende diktes leveren: 40 mm

1 laags, 3 laags of 5 laags bamboe

Bamboe platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Naast de dikte kan ook de opbouw verschillen. Doorgaans vind je drie verschillende type opbouw van de bamboe plaatmaterialen: 1 laags, 3 laags en 5 laags platen. Het verschil tussen 1 laags, 3 laags en 5 laags bamboe heeft te maken met het aantal lagen van bamboestrips die worden gebruikt om het plaatmateriaal te maken of persen.

1 laags bamboe wordt gemaakt door enkele bamboestrips horizontaal naast elkaar te plaatsen en deze vervolgens samen te persen tot 1 plaat. Dit type bamboe plaatmateriaal heeft meestal een dikte van 3 tot 6 millimeter en wordt vaak gebruikt voor decoratieve toepassingen of ingezet als afwerking voor wandpanelen.

3 laags bamboe wordt gemaakt door drie lagen bamboestrips verticaal of kruislings op elkaar te lijmen. Afhankelijk tegen welke doorsnede je aankijkt, zie dunne reepjes of strakke, lange lijnen. Het resultaat is een sterk en stabiel plaatmateriaal met een dikte van tussen de 18 en 22 millimeter. 3 laags bamboe wordt vaak gebruikt voor vloeren, meubels en keukenbladen.

5 laags bamboe is het dikste type bamboe plaatmateriaal en wordt gemaakt door vijf lagen bamboestrips verticaal of kruislings op elkaar te lijmen. Dit resulteert in een plaatmateriaal met een dikte van 30-40 millimeter en een zeer hoge sterkte. 5 laags bamboe wordt vaak gebruikt voor constructietoepassingen, zoals draagbalken en steunpilaren.

Het aantal lagen bamboe dat wordt gebruikt, beïnvloedt de dikte, sterkte en stabiliteit van het plaatmateriaal. Het is belangrijk om het juiste type bamboe te kiezen dat geschikt is voor jouw project.

Bewerken van Bamboe Ecru 5L Side pressed platen

Het bewerken van bamboe plaatmateriaal is niet moeilijk, het is wel belangrijk rekening te houden met enkele belangrijke details qua gereedschap. Gebruik bij voorkeur een zaagblad met fijne tanden en gebruik scherpe gereedschappen om scheuren of beschadigingen te voorkomen. Daarnaast kan bamboe soms splinteren tijdens het zagen. Plak daarom voor het zagen tape over het zaaggebied om splintering te voorkomen. Houd daarbij ook rekening met de richting van de bamboevezels. 

Ga je bamboe bevestigen? Gebruik in dat geval geschikte bevestigingsmiddelen: Bamboe plaatmateriaal kan worden bevestigd met schroeven, spijkers, lijmen of klemmen. Om te voorkomen dat het bamboe plaatmateriaal splijt, is het belangrijk om gaten voor te boren voordat je schroeven gebruikt.

Specifieke toepassingen van bamboe

Bamboe kan voor veel toepassingen ingezet worden. Bamboe plaatmateriaal moet acclimatiseren in de ruimte waar het wordt geïnstalleerd om zich aan te passen aan de temperatuur en vochtigheid. Laat het plaatmateriaal minstens 48 uur in de ruimte voordat het geïnstalleerd wordt. Daarnaast is het altijd belangrijk om te zorgen voor een vlakke en stabiele ondergrond: Om te voorkomen dat het bamboe plaatmateriaal kromtrekt of buigt, moet het worden gemonteerd op een vlakke en stabiele ondergrond.

Voor toepassingen waarbij sterkte en duurzaamheid belangrijk zijn, zoals vloeren, wandpanelen of meubels, wordt vaak gekozen voor bamboe plaatmateriaal met een hogere dichtheid, en dus voor de density variant. Voor lichtere toepassingen, zoals decoratieve panelen of scheidingswanden, kan bamboe met een lagere dichtheid voldoende zijn. Houdt er daarnaast rekening mee dan bamboe plaatmateriaal gevoelig kan zijn voor vocht. Zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte om vochtophoping te voorkomen.

Bamboe plaatmateriaal kan worden onderhouden door het regelmatig schoon te maken met een vochtige doek en milde zeep. Vermijd het gebruik van schurende of agressieve schoonmaakmiddelen die het oppervlak van het bamboe kunnen beschadigen.

Alternatieven voor Bamboe Ecru 5L Side pressed

Is Bamboe Ecru 5L Side pressed toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Op zoek naar plaatmateriaal met een nerf? Ga dan voor multiplex populier. Wil je plaatmateriaal dat buiten toepasbaar is? Bekijk dan ook betonplex, MDF tricoya of multiplex okoume. Of bekijk hier onze andere plaatmaterialen:

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Bamboe Ecru 1L Plain pressed
Bamboe Ecru 1L Plain pressed

Vanaf

58,27

p/m2

Bamboe Ecru 1L Side pressed
Bamboe Ecru 1L Side pressed

Vanaf

64,89

p/m2

Bamboe Ecru 3L Plain pressed
Bamboe Ecru 3L Plain pressed

Vanaf

157,07

p/m2

Bamboe Ecru 3L Side pressed
Bamboe Ecru 3L Side pressed

Vanaf

168,55

p/m2

Bamboe Karamel 3L Density
Bamboe Karamel 3L Density

Vanaf

202,04

p/m2

Bamboe Karamel 3L Plain pressed
Bamboe Karamel 3L Plain pressed

Vanaf

151,31

p/m2

Bamboe Karamel 3L Side pressed
Bamboe Karamel 3L Side pressed

Vanaf

169,77

p/m2

Bamboe Karamel 5L Plain pressed
Bamboe Karamel 5L Plain pressed

Vanaf

277,06

p/m2

Bamboe Karamel 5L Side pressed
Bamboe Karamel 5L Side pressed

Vanaf

286,30

p/m2

Bamboe Naturel 3L Density
Bamboe Naturel 3L Density

Vanaf

202,04

p/m2

Bamboe Tijger 3L Density
Bamboe Tijger 3L Density

Vanaf

215,32

p/m2