• Gratis op maat gezaagd
 • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: MDF Brandvertragend

MDF Brandvertragend

MDF Brandvertragend
Dit product is niet meer leverbaar. Bekijk de alternatieven

Draagt niet bij aan vlamverspreiding

MDF brandvertragend platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagd MDF brandvertragend gemakkelijk online. MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

MDF brandvertragend: wat is het?

MDF brandvertragend is de variant die je kiest als een verminderde vuur reactie, vlamverspreiding of rookontwikkeling vereist zijn. Bijvoorbeeld bij deuren, scheidingswanden en interieurinrichtingen. MDF brandvertragend wordt gekenmerkt aan zijn rode kleur.

MDF brandvertragend is ontwikkeld voor toepassingen binnenshuis waar verhoogde eisen worden gesteld aan de brandveiligheid. MDF brandvertragende platen zorgen ervoor dat brandvoortplanting en rookproductie wordt vertraagd. De plaat is opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm. Deze houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samengeperst tot een MDF-plaat.

MDF brandvertragend is een constructieve plaat. Dit betekent dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk. Deze plaat is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

Beschikbare diktes van MDF brandvertragend

MDF kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 18 mm.

Bewerken van MDF brandvertragende platen

MDF is heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. MDF brandvertragende platen hebben een zuigende werking, waardoor het belangrijk is om het materiaal goed voor te behandelen met een grondverf voordat je het gaat aflakken. De kopse kanten vragen om wat extra aandacht. Om de zuigende werking van de kopse kanten tegen te gaan zijn er verschillende mogelijkheden: verdunde houtlijm met wat water gebruiken, plamuur of een speciale randsealer.

Specifieke toepassingen van MDF brandvertragend

MDF brandvertragend wordt gebruikt als wandbekleding, scheidingswanden, plafondpanelen en display panelen.

Alternatieven voor brandvertragend MDF

Is MDF brandvertragend toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus? Bekijk dan hier onze andere MDF-plaatmateriaal.

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
MDF
Variant
MDF Brandvertragend
Dikte
Kleur
Roodbruin / Oranje
Max. lengte (mm)
2440
Max. breedte (mm)
1220
Keurmerk
70% PEFC
Type toplaag
Onafgewerkt
Geschikt voor
Binnen
Toplaag
Door en door
Uitstraling
Onafgewerkt
Plus en minpunten
 • Brandvertragend
 • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
 • Glad en gebruiksklaar oppervlak
 • Splintert niet
 • Niet geschikt voor gebruik buitenshuis
 • Sterk zuigende werking
Toepassingen
 • Interieur- en standbouw
 • Reclameborden
 • Aanhangwagens
 • Wand- of plafondbekleding