Thuiswinkel Waarborg

Nis met zwevende eiken planken, door Arno

Nis met zwevende eiken planken, door Arno
Nis met zwevende eiken planken, door Arno
Nis met zwevende eiken planken, door Arno
Nis met zwevende eiken planken, door Arno

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Met de zwevende wandplanken van robuuste eiken timmerpanelen heeft Arno een industriële stijl in zijn woonkamer gebracht. Doordat het gewicht van eiken hout redelijk zwaar is, heeft hij deze aan de muurzijdes gemonteerd. Hierdoor zitten de eiken planken stevig vast. Om de eiken wandplanken helemaal af te maken heeft hij er leuke decoratie voorwerpen op gezet. Benieuw naar het resultaat? Bekijk hier hoe hij te werk is gegaan!

 

Omschrijving van Arno

Om de woonkamer meer aan te kleden hebben we in een nis 3 zwevende 40 mm dikke eiken planken gemonteerd. We hebben gekozen voor zwevend montage omdat we het zonde zouden vinden om de dragers te zien.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Gezien de grootte en gewicht van de planken was het nodig deze aan de zijkanten te monteren aan de muur. We hebben hiervoor de zijkanten van de planken ingefreesd om deze vervolgens over de aan muur bevestigde latten te kunnen schuiven. Wij zijn begonnen met de latjes op maat te maken en daarna de sleuven in te frezen. Infrezen kan zowel met een zaagtafel als een bovenfrees. Wij zijn al snel overgestapt op de bovenfrees omdat dit sneller werken was met het instellen. Aan de voorkant hebben we 6,0 cm overgehouden en voor de diepte en hoogte van de sleuf een paar mm speling gehouden. Latjes voorgeboord (6mm) en wat verzinkt met een grotere boor. De nis vervolgens verdeeld in gelijke delen voor de planken en daar met de waterpas lijnen getrokken. Per latje de gaatjes met potlood er doorheen gemarkeerd en vervolgens de gaten geboord. Daarna pluggen er in en de latjes met 6,0 × 60mm schroeven vastgemaakt. En dan natuurlijk het mooiste moment; de planken over de latjes schuiven en helemaal versteld staan!

Afmetingen van mijn DIY project

250,0 × 82,5 × 50,0 cm

Mijn kluservaring

Mooie dikke planken en fijne service.

Geen resultaten gevonden