Zwevend tv-meubel en boekenplanken van MDF blank, door Sadé

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Sadé

Sadé

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Omschrijving

We hebben zelf een zwevend tv-meubel gemaakt met berken multiplex die we door OPMAATZAGEN.nl verstek hebben laten zagen. Deze plank hebben we vervolgens mbv een stalen frame aan de muur gehangen. Ook hebben we meerdere MDF planken van 38mm dik besteld waarvan we een ‘boekenkast’ hebben gemaakt. Aan de kant van de muur hebben we de planken verstek gezaagd zodat de planken mooi met de muur meelopen (en er dus geen open ruimte is). De kleine verticale plankjes tussen de horizontale planken in zitten los, deze kunnen dus op iedere gewenste plek geplaatst worden (2e foto). Voor meer bergruimte in de keuken hebben we ook nog een plankje onder onze keukenkast geplaatst (3e foto).

Zwevend Tv-meubel & boekenplanken op maat

De boekenkast hebben we opgehangen mbv een wandsysteem die we bij de Hornbach hebben gekocht (dolle wandrail + dragers). De planken zijn dieper dan de dragers zodat de drager niet in zicht is. De planken hebben we 2x in de grondverf gezet (flexa grondverf voor MDF) en daarna 1x in de lak.

De tv-meubel hebben we verstek laten zagen omdat we een opstaande rand hebben geplaatst aan de voorkant en zijkant (ziet er net iets afgewerkter uit). Dit hebben we mbv een latje aan de onderkant van de plank (wat niet in zicht is) vastgezet met een tacker. De plank hebben we zwevend opgehangen mbv een stalen frame. Deze hebben we door een bekende in elkaar in elkaar laten lassen.

De afmetingen van het project

Zwevende plank - 40,0x 270,0 (bestaat uit 2 delen)
Boekenkast planken - 27,0 x 120,0
Keukenplank 25,0 x 120,0

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Sadé en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 300,03


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken