Multiplex Empira Mahonie D/D

Thuiswinkel Waarborg

Configureer Multiplex Empira Mahonie D/D

Hulp nodig bij bestellen?

Productinformatie

 • Populaire, warme uitstraling
 • Sterke houtsoort
 • Duurzaam
 • Goed te verwerken
 • Lage zichtkwaliteit

Beschrijving

Multiplex Empira Mahonie D/D is een veelzijdig plaatmateriaal dat zowel praktisch als esthetisch is. Het is gemaakt van hoogwaardig mahoniefineer en heeft een warme uitstraling. Het materiaal is duurzaam, bestand tegen kromtrekken en eenvoudig te bewerken. Het is ideaal voor meubels, wandbekleding en decoratieve elementen. Multiplex Empira Mahonie D/D biedt ontwerpers en doe-het-zelvers een betrouwbare keuze voor hoogwaardige projecten. Het combineert natuurlijke schoonheid, duurzaamheid en veelzijdigheid om prachtige resultaten te bereiken. 

Lees meer

Product eigenschappen

Soortelijk gewicht (kg/m3)750
UitstralingOnafgewerkt
ZichtkwaliteitD/D
Dikte10 mm, 12 mm, 15 mm, 18 mm
Type Multiplex
VariantMultiplex Empira Mahonie D/D
NerfJa, lengte richting
Toepassing (klimaat)Buiten, mits voorbehandeld
Houtsoort toplaagMahonie
KernMultiplex / triplex
Functioneel gebruikConstructief
KleurRood (hout)
GegrondNee
VerlijmingWBP, Exterieur
KeurmerkFSC® gecertificeerd
PlaatopbouwMeerdere lagen
Type toplaagOnafgewerkt
Toplaag2 zijdes

Toepassingen

 • Binnen- en buitentimmerwerk
 • Interieurafwerking
 • Jacht- een scheepsbouw
 • Deuren en kozijnen
 • Tafelbladen
 • Buitenmeubilair
 • Opslagkisten
 • Ombouw
Thuiswinkel WaarborgTOSIZE Furniture
Logo OPMAATZAGEN.nl
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Benieuwd naar de 3D configurator?
Start direct met samenstellen

Multiplex Empira Mahonie D/D platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagd Multiplex Empira Mahonie D/D gemakkelijk online. Multiplex kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Multiplex Empira Mahonie D/D: wat is dat?

Multiplex bestaat uit verschillende lagen houtfineer. Deze lagen worden kruislings op elkaar verlijmd, waardoor de plaat erg sterk wordt en nauwelijks werkt. Dit zijn dan ook direct de voordelen van multiplex in vergelijking met massief hout, en daarom wordt het vaak in constructies gebruikt. Door de lagen zijn de kopse kanten van multiplex fraai om te zien en worden deze vaak in het zicht gehouden. Multiplex wordt gemaakt van massief hout, het heeft daarom eigenschappen die massief hout ook kan hebben. Lange platen kunnen daarom een lichte kromming hebben en er kunnen kleurverschillen zijn tussen losse platen.

Mahonie

Empira Mahonie is een houtsoort die bekend staat om zijn schoonheid en duurzaamheid. Het is een natuurlijk materiaal dat afkomstig is van de mahonieboom (Swietenia macrophylla), een inheemse boomsoort in bepaalde regio's van Zuid-Amerika.

Een van de belangrijkste kenmerken van Empira Mahonie is de duurzaamheid. Het hout is van nature bestand tegen insecten, rot en verval, waardoor het geschikt is voor buitentoepassingen zoals terrassen, gevelbekleding en tuinmeubelen. Binnenshuis wordt het vaak gebruikt voor vloeren, meubels en decoratieve elementen.

Naast zijn visuele aantrekkingskracht en duurzaamheid, is Empira Mahonie ook gewaardeerd vanwege zijn stabiliteit. Het heeft de neiging om minder te krimpen en uitzetten dan andere houtsoorten, waardoor het een goede keuze is voor toepassingen waarbij dimensionale stabiliteit belangrijk is.

Het is echter belangrijk op te merken dat de mahonieboom in sommige regio's bedreigd is door overmatige houtkap. Als gevolg hiervan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat Empira Mahonie afkomstig is van duurzaam beheerde bronnen. Het gebruik van gecertificeerd hout kan helpen bij het behoud van de mahonieboom en het behoud van het milieu.

Over het algemeen is Empira Mahonie een prachtige houtsoort met een warme uitstraling, duurzaamheid en stabiliteit. Het wordt veel gebruikt in zowel binnen- als buitentoepassingen en biedt een tijdloze schoonheid die jarenlang meegaat.

Kleur en uitstraling

Empira Mahonie heeft een rijke, dieprode kleur met donkere strepen, waardoor het een elegante uitstraling heeft. Het hout staat bekend om zijn fijne textuur en gelijkmatige nerf, waardoor het gemakkelijk te bewerken en te polijsten is. Het kan een prachtige glans krijgen wanneer het goed wordt afgewerkt.

Zichtkwaliteit D/D

De kwaliteit van de toplagen van multiplex wordt aangeduid met lettercombinaties en verwijst naar de visuele beoordeling van multiplex hout. Er is een letteraanduiding voor de zichtzijde (bovenzijde) en een voor de achterzijde (onderzijde). Het gaat hier over de kwaliteit van het dekfineer, de kwaliteit van bijvoorbeeld de verlijming wordt anders aangeduid. Lees hier meer over alle zichtkwaliteiten.

Dit plaatmateriaal heeft de zichtzijde D/D. Dit betekent dat beide toplagen dezelfde zichtzijde hebben. Een multiplex plaat met de zichtkwaliteit D/D kan enkele onvolkomenheden vertonen, zoals kleurvariaties, kleine knoesten, vlekken, reparaties of andere onregelmatigheden. Deze onvolkomenheden kunnen invloed hebben op het uiterlijk van het hout, maar hebben over het algemeen geen significante invloed op de sterkte en duurzaamheid ervan.

D/D multiplex wordt vaak gebruikt in toepassingen waar de esthetiek niet de hoogste prioriteit heeft, zoals constructieve toepassingen, bekistingen, onderlagen voor vloeren, verpakkingen, enzovoort. Het is een economische keuze die nog steeds voldoet aan de basiseisen van kwaliteit en functionaliteit.

Het is belangrijk om op te merken dat zichtkwaliteiten kunnen variëren, afhankelijk van de lokale normen en specificaties. Daarom is het raadzaam om bij het kopen van multiplex de specifieke classificaties en normen van de fabrikant of leverancier te raadplegen om te zorgen dat het voldoet aan de vereisten voor de beoogde toepassing.

Al met al biedt multiplex met de zichtkwaliteit D/D een acceptabel uiterlijk voor toepassingen waar esthetiek niet de hoogste prioriteit heeft, terwijl het nog steeds de nodige sterkte en duurzaamheid biedt.

Beschikbare diktes van Multiplex Empira Mahonie D/D

Multiplex Empira Mahonie D/D kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 10 mm, 12 mm, 15 mm en 18 mm.

Bewerken van Multiplex Empira Mahonie D/D

Multiplex Empira Mahonie D/D is een relatief zachte plaatmateriaal soort binnen de multiplex familie. Het is makkelijk te bewerken met zowel handgereedschap als machinaal. Zorg dat je over scherp gereedschap beschikt voor minimale splintervorming. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Voorboren is aan te raden, maar niet noodzakelijk.

Vanwege de lichte kleur en neutrale uitstraling van populierenhout wordt het vaak gebruikt voor schilderwerk en fineerwerk, waarbij het de verf- of fineerafwerking goed accepteert. Dit plaatmateriaal kan verkleuren over tijd, werk het daarom af met een (blanke) lak, beits of verf. Op deze manier accentueer je de natuurlijke schoonheid van het hout. Gebruik een randsealer om de randen van multiplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen. 

Ga je Multiplex Empira Mahonie D/D inzetten? Dan is het belangrijk de randen te dichten met een randsealer. Om buiten lang van het project te kunnen genieten, heeft dit plaatmateriaal nog wel bescherming nodig tegen vochtige weersomstandigheden.

Specifieke toepassingen van Multiplex Empira Mahonie D/D

Vanwege de hardheid en duurzaamheid is mahoniehout geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Dankzij de combinatie van multiplex en de aantrekkelijke mahonie fineerlaag biedt het zowel duurzaamheid als esthetische waarde. 

Over het algemeen is multiplex Empira Mahonie plaatmateriaal geschikt voor elke toepassing waarbij duurzaamheid, esthetiek en veelzijdigheid vereist zijn. Het is een betrouwbaar en aantrekkelijk materiaal dat de tand des tijds kan doorstaan en een vleugje elegantie kan toevoegen aan verschillende projecten. Denk hierbij aan meubels, deuren en kozijnen, interieurafwerking, kasten, fineerwerk en houten speelgoed. 

Alternatieven voor Multiplex Empira Mahonie D/D

Is Multiplex Empira Mahonie D/D toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een multiplex variant die gemakkelijk te behandelen is met een lak of verf en geschikt is voor buiten? Ga dan voor multiplex okoumé watervast gegrond. Of bekijk hieronder onze andere multiplex platen:

Aanbevolen combinaties

DIY Inspiratieblog

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet

Multiplex Berken B/BB
Multiplex Berken B/BB

Vanaf

46,64

p/m2

Multiplex Berken Wit
Multiplex Berken Wit

Vanaf

57,60

p/m2

Multiplex CPL U129 TST Shadow
Multiplex CPL U129 TST Shadow

Vanaf

121,71

p/m2

Multiplex Hardhout
Multiplex Hardhout

Vanaf

36,34

p/m2

Multiplex HPL F6464 Shell New White
Multiplex HPL F6464 Shell New White

Vanaf

113,99

p/m2

Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey
Multiplex HPL F6466 Shell Silk Grey

Vanaf

118,78

p/m2

Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black
Multiplex HPL F6468 Shell Jet Black

Vanaf

118,65

p/m2