• Gratis op maat gezaagd
  • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-
Je bent hier: Multiplex Okoumé Watervast Grijs Gegrond

Multiplex Okoumé Watervast Grijs Gegrond

Multiplex Okoumé Watervast Grijs Gegrond
Dit product is niet meer leverbaar. Bekijk de alternatieven
Dat is écht handig

Watervast en tijdbesparend door de grondlaag

Multiplex okoumé watervast gegrond platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagde multiplex okoumé watervast gegrond gemakkelijk online. Multiplex op maat kan je in diverse vormen laten zagen of frezen. Of het nu gaat om een ovaal voor een tafelblad, een huisjesvorm voor het speelhuisje van de kleine of een rechthoek met afgeschuinde kant voor een kast onder een schuin dak. Jij bedenkt het, wij zagen het nauwkeurig op maat! Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Multiplex okoumé watervast gegrond: wat is het?

Multiplex okoumé watervast gegrond is de variant die bestand is tegen vocht en daardoor gebruikt wordt voor toepassingen buitenshuis of in vochtige ruimtes. Deze plaat bespaart veel werk omdat hij voorzien is van een grondlaag, waardoor je vrijwel direct kunt beginnen met het schilderen van jouw project. De plaat is, net als bij multiplex berken, verlijmd met een watervaste lijm. Okoumé is echter de houtsoort die beter bestand is tegen vocht, waardoor deze variant beter geschikt is voor buitentoepassingen. Multiplex is opgebouwd uit verschillende fineerlagen. Deze lagen worden kruisling op elkaar verlijmd. Dit leidt tot een stabiele plaat. Onze Multiplex platen zijn geschikt voor horizontale toepassingen, hierbij kun je denken aan tafelbladen, vensterbanken. Houd bij verticale toepassingen rekening met de kans op kromtrekken.

Beschikbare diktes van multiplex okoumé watervast gegrond

Multiplex kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 15 mm.

Bewerken van multiplex okoumé watervast gegrond platen

Multiplex okoumé is een hard plaatmateriaal soort. Het is goed te bewerken wanneer je over scherp gereedschap beschikt. Voor het boren van gaten, raden wij een houtboor met centreerpunt aan. Ook is voorboren aan te raden bij dit plaatmateriaal. Multiplex kan worden afgewerkt met een lak, beits of verf. Gebruik een randsealer om de randen van multiplex af te werken, zo voorkom je dat de lak of beits in het plaatmateriaal trekt, wat kan leiden tot het loslaten van de fineerlagen.

Specifieke toepassingen van multiplex okoumé watervast gegrond

Okoumé watervast gegrond is zeer geschikt voor projecten als aftimmerwerk, mallen, maar ook voor decoratieve toepassingen als tafelbladen en kasten.

Alternatieven van gegrond okoumé

Is multiplex okoumé watervast gegrond toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of ben je op zoek naar een variant die een natuurlijk uiterlijk heeft en geschikt is voor buiten? Ga dan voor multiplex okoumé watervast. Andere geschikte platen voor buiten zijn MDF tricoya en Trespa®. Of bekijk hieronder onze andere multiplex platen:

Elke houtsoort heeft zijn eigen kracht
Eigenschappen
Type
Multiplex
Variant
Multiplex Okoumé Watervast Gegrond
Dikte
Kleur
Wit
Gegrond
Ja
Max. lengte (mm)
2500
Max. breedte (mm)
1220
Keurmerk
FSC® mix 70%
Type toplaag
Grondlaag / Lakdraagfolie
Geschikt voor
Buiten, mits voorbehandeld
Toplaag
2 zijdes
Uitstraling
Onafgewerkt
Zichtkwaliteit
B/BB
Plus en minpunten
  • Speciaal voor gebruik buitenshuis en in vochtige ruimtes
  • Licht van gewicht
  • Gegrond, dus direct klaar voor gebruik
  • Gemakkelijk te bewerken en te schilderen
  • De fraaie roze-rode kleur is nauwelijks meer te zien
Toepassingen
  • Dakkapellen
  • Gevelbekleding
  • Deuren
  • Werkbladen