Zelf ontworpen luidsprekers van multiplex berken, door Jouke

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Jouke

Jouke

NL

Bovengemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Begin van de Corona periode audiofiele luidsprekers gebouwd van Deense ontwerpers: http://www.troelsgravesen.dk/SBA-761.htm. Zeer tevreden over het eindresultaat, klank is fantastisch en ze zien er ook mooi uit (maar dat is kwestie van smaak natuurlijk)

DIY luidsprekers met houtlook

Ruwe ontwerp van internet omgezet in nauwkeurige tekening. Via OPMAATZAGEN.nl het multiplex besteld (mijn eerste ervaring met OPMAATZAGEN.nl). Omdat ik hout wilde beitsen kon ik geen fouten maken omdat alles zichtbaar blijft. Gaten voor de luidsprekers uitgefreesd. Alles gelijmd (witte houtlijm) en natuurlijk de cross-over filters gesoldeerd. De verschillende soorten dempingsmateriaal op maat gesneden en erin gelijmd. Daarna 3 keer gebeitst, zodat de nerf nog zichtbaar is maar wel dekkend donker uiterlijk wordt verkregen. Tot slot alles gemonteerd. en luisteren maar. Klank is fantastisch.

De afmetingen van het project

100,0 cm hoog, 40,0 cm diep, 22,0 cm breed

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken