Zelf kastdeuren op maat maken van MDF voor de IKEA method kast, door Helene

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Helene

Helene

NL

Makkelijk

1 minuut

Helene heeft de online zaagservice gebruikt om met MDF panelen op maat zelf IKEA Method deuren te maken. Ze kon niet de deuren vinden die ze mooi vond dus heeft ze besloten ze zelf te maken. In dit DIY project deelt ze haar ervaring.

Omschrijving van Helene

Ik kon niet de goede, of andere mooie deuren vinden voor onze nieuwe keukenkast, dus heb besloten deze zelf te maken met het op maat gezaagde hout.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Na het goed opmeten van het benodigde hout een bestelling gedaan. Deze werd keurig geleverd. Hierna heb ik drie deuren gemaakt van een plaat MDF met daarop latten MDF om zo de juiste uitstraling te krijgen. Ik heb het bevestigd met houtlijm. Hierna heb ik de randen glad gemaakt met MDF vuller om zo de te verhullen dat het lossen platen op elkaar waren. Hierna zijn de gaten geboord voor de scharnieren en de handvatten. Daarna zijn ze twee keer in de grondlak gezet en hebben ze 3 lagen matte lak gekregen om de uiteindelijke kleur er goed op te zetten.

Afmetingen van mijn DIY project

80,0 cm x 60,0 cm (3 stuks)

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Helene en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 136,77


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken