Een op maat gemaakte vouwdeur van MDF , door Eric

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Eric

Eric

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

In dit DIY project laat Eric zien hoe hij zelf een vouwdeur heeft gemaakt met behulp van gezaagd MDF. Hij heeft er voor gekozen om MDF lakdraagfolie op maat te bestellen zodat hij direct kon starten met zijn project en minder schilderwerk had. Lees hieronder meer over zijn aanpak. 

Omschrijving van Eric

Een vouwdeur in 3 delen om de hoek in de logeerkamer waarin de wasmachine staat netjes te kunnen afsluiten. Dit is de enige oplossing onder een schuin dak.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Het huis is van 1895 en daardoor zijn alle wanden en vloeren scheef. Daarnaast hebben we te maken met een schuin dak. Zaak was om eerst alles nauwkeurig op te meten en een schets te maken. Aangezien er nog een afvoer en een waterleiding langs de linkerwand lopen kon het eerste scharnier niet op de wand maar moest 5 cm naar rechts. Ik ben dus gestart met een balkje 36x36mm op de muur en heb daarop de eerste vaste strook geschroefd. De ruimte die overbleef is verdeeld in 3 stukken omdat ik in opgevouwen toestand maar 37cm beschikbaar had. De panelen zijn met pianoscharnieren aan elkaar bevestigd. Let op dat je deze juist monteert. Netjes in het midden op de zijkanten van de 2 panelen. Doe je dat niet dan sluiten de panelen niet mooi gelijk aan in de uitgevouwen stand of ze sluiten niet volledig. Beter wat extra tijd aan besteden dan alles (150 schroefjes) eruit en opnieuw erin. Onder het schuine dak en aan de rechterwand nog een houten sluitlat gemonteerd zodat er een aanslag is en het er goed uitziet. Alle schroeven zijn verzonken en de gaatjes dichtgezet. Ik was bang dat de pianoscharnieren en dan met name de meest linkse het gewicht niet zouden kunnen dragen maar dat valt alles mee. Het geheel loopt zeer soepel open en dicht.

Afmetingen van mijn DIY project

Hoogte 215,0 cm
Breeedte 107,0 cm 

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Eric en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 162,04


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken